Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villeroy&Boch: Subway i Subway 2.0 - miski wiszące

Flawia

Recommended Posts

Ja od 5 miesięcy uzytkuje subway i powiem szczerze ze żałuje zakupu- deska ( wolnoopadająca) poprzebarwiala sie- w sensie nadal jest biała ale ma takie plamy białe inne niz reszta plastiku( od razu pisze ze niebuzywalam żrących środków- płyn do kibelka to specjalny do oczyszczalni a sam kibelek myje Ludwikiem) i w ogóle taki masywny sie zrobił- nie to zebym tego wczesniej nie widziała ale jak w sklepie wisiały to wygladalo lepiej. Oprócz tego mam jeszcze dwie sztuki catalano sfera- tez oble bez widocznych zamocowan czy wnęk i jest "wygodniejszy" w siedzeniu i lżejszy wizualnie:) poza tym sama deska duzo ładniejsza bo jest cienka:)

Wiem, jak szukać ;) Chodziło mi o to, gdzie swój kupiłaś(eś?) :) I zobaczyć na normalnym zdjęciu to co innego niż na katalogowym, bo ja znalazłam pierwsze z brzegu takie [ATTACH=CONFIG]253889[/ATTACH] i mnie ta dziura przeraziła trochę (ta pomiędzy miską a deską)

To ten http://www.catalano.it/en/products/sfera/grid_1/64/sfera-wcbidet-54-562/ oczywiście widziałam na zywo ceramikę zanim ja kupiłam- catalano jest w wielu sklepach wiec nie powinnas miec problemu ze znalezieniem ich ceramiki. Ja akurat dostałam dobry rabat w sklepie stacjonarnym ale na necie tez warto poszukać.

A jak z jakością samej ceramiki? Nigdy nie widziałem tego Catalano. Która ceramika lepiej prezentuje się?

Cieżko porównać- i jedne i drugie sa bardzo dobrymi produktami, mniej wiecej z tej samej kategorii cenowej. Najlepiej zobaczyć na zywo co sie komu bardziej podoba ( mnie osobiście wiecej produktów z catalano wizualnie sie podoba). Aha i jeszcze jest marka GSI- należy do catalano.

Flawia, mam Subwaya, użytkowany półtora roku, nie mam zatrzeżeń, poza tym, że rzecyzwiście słabo się spłukkuje, deska samoopadająca działa, nic sie nie odbarwia.

Duży plus za spore szczeliny między deska a miska, dzięki czemu bardzo łatwo się czyści wierzch miski.

Podobna do niej w drugiej łazience mam Roca Meridien - tutaj deska mi trzeszczy przy opadaniu, ale za to lepiej wszystk ospływa i wygodniejsze wnętrze do czyszczenia, zwłaszcza dojście do zakamarków.

System mocowania deski zdecydowanie lepszy ma V&B.

Podobne miski ma jeszcze chyba Linea Blue (czy jakoś tak).

To ten http://www.catalano.it/en/products/sfera/grid_1/64/sfera-wcbidet-54-562/ oczywiście widziałam na zywo ceramikę zanim ja kupiłam- catalano jest w wielu sklepach wiec nie powinnas miec problemu ze znalezieniem ich ceramiki. Ja akurat dostałam dobry rabat w sklepie stacjonarnym ale na necie tez warto poszukać.

Dzięki, będę szukać, bo też wolałabym zobaczyć na żywo.

Flawia, mam Subwaya, użytkowany półtora roku, nie mam zatrzeżeń, poza tym, że rzecyzwiście słabo się spłukkuje, deska samoopadająca działa, nic sie nie odbarwia.

Duży plus za spore szczeliny między deska a miska, dzięki czemu bardzo łatwo się czyści wierzch miski.

Podobna do niej w drugiej łazience mam Roca Meridien - tutaj deska mi trzeszczy przy opadaniu, ale za to lepiej wszystk ospływa i wygodniejsze wnętrze do czyszczenia, zwłaszcza dojście do zakamarków.

System mocowania deski zdecydowanie lepszy ma V&B.

Podobne miski ma jeszcze chyba Linea Blue (czy jakoś tak).

Widziałam Twoje łazienki, piękne są :yes: Dzięki za opinię, właśnie o spłukiwanie mi chodzi, bo deski wolnoopadającej nie planuję. Ale czy Ty w tej małej łazience nie masz Roca Gap? Zresztą i Meridian i Gap mi się podobają, ale wolałabym bez widocznych mocowań.

Tę Lineę kojarzę, muszę się bliżej zainteresować.

Flawia, dzięki :) W małej łazience mam Gap, w dziecięcej mam Meridien.

Meridien ma też deskę do bidetu co uważam za duży plus.

To jest Linea blue:

http://www.sklep.lineablue.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_1f2dcc323e47abf7d3815a0e62d45d78.jpg

DSC00733.jpg

Edytowane przez sheenaz

To jest Linea blue:

http://www.sklep.lineablue.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_1f2dcc323e47abf7d3815a0e62d45d78.jpg

Mam miskę o podobnym kształcie od 3 lat (nazwy modelu już nie pamiętam) Linea Blue i w bonusie była deska wolnoopadająca zdejmowana. Przedtem takich nie spotkałam, świetne do mycia. Miska się jak najbardziej sprawdziła, spłukuje się rewelacyjnie - prawdopodobnie dzięki temu, że jest głębsza. W nowym domu na pewno też będą sanitariaty tej firmy.

To jest Linea blue:

Rzeczywiście, jest i Meridian :)

Ładnie wygląda ta Linea :yes:

Mam miskę o podobnym kształcie od 3 lat (nazwy modelu już nie pamiętam) Linea Blue i w bonusie była deska wolnoopadająca zdejmowana. Przedtem takich nie spotkałam, świetne do mycia. Miska się jak najbardziej sprawdziła, spłukuje się rewelacyjnie - prawdopodobnie dzięki temu, że jest głębsza. W nowym domu na pewno też będą sanitariaty tej firmy.

Dzięki za opinię :)

Znalazłam kolejną fajnie wyglądającą miskę WC: Laufen Pro [ATTACH=CONFIG]254611[/ATTACH]. Ktoś coś wie na jej temat?

Ja niestety nie pomogę- wiem jedynie ze jako ceramika laufen jest chwalony ale na temat tego modelu sie nie wypowiadam. Moge jeszcze przypuszczać ze bedzie jednym z droższych modeli z tych wymienionych...