Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Radio podtynkowe BERKER

Recommended Posts

Witam,

Zakupiłem i zamontowałem radio podtynkowe berker. Na początku nie chciało złapać fali, po kilkukrotnym podłączeniu załapało. Ostatnio wyłączony miałem chwile prąd i po włączeniu cały czas szuka czegoś i wyskakuje błąd, resetuje się i od nowa to samo. Na wyświetlaczu pojawia się napis "V1.42 FM D2Rp Nov 26 2013 SiD60 CPUMX695 LCDHXE Intializing RTCC/32kHz Error"

Ktoś ma pomysł w czym może być problem?

Podłączał mi to elektryk, ja się tego nie tykam bo się nie znam... Instrukcje dostał też - mówi, że zrobił tak jak tam podane, chociaż nigdy nic nie wiadomo... W instrukcji nic na temat błędu nie ma...

Sugerujesz że błędnie jest podłączone i elektryk podłączył po swojemu i przez to jest problem?

Edytowane przez bigstar1

Przyjacielu mozesz napisac ile Cie to kosztowało.

masz radio i 2 głosniki ?

stacje telefonu tez ktora jest droga na maxa?

dlaczego pytam.

zostały mi 2 gniazdka na wysokosci około 150 cm w kuchni i zdaje sobie sprawę ze zatynkowanie ich bedzie widoczne.

zastanawiam sie co z nimi począc a radio zawsze sie przyda tylko pytanie za ile i czy jest warte tych srodkow.

samo radio z głośnikiem to koszt 400-500zł jeżeli chcesz z uPnP, WiFi i obsługą radia internetowego to bliżej 900zł, stacja na Ipoda/Iphone to koszt około 300-350zł mnie zestaw 6 radyj internetowych ABB Ibush net wraz z jedną stacją dla Ipoda kosztował 5800zł

Ile jest to warte? ciężko powiedzieć bo różne priorytety ludzie mają..estetyka zdecydowanie nie do pobicia, wygoda w obsłudze też dość spora aby w każdym pomieszczeniu zainstalować wieżę hifi z podobnymi funkcjami nie zapłacisz wiele mniej a pozostaje kłopot ustawienia tego, głośników i kabli...od razu mówię, że jest jedna sprawa która akurat mi nie przeszkadza, bo muzykę mam na centralnym serwerze, ale jeżeli ktoś lubi słychać muzyki z płyt to tai rozwiązanie staje się droższe o zakup odtwarzacza CD i podłączenie do przez wejście AUX do radia podtynkowego

Edytowane przez witu102

• 8 months później...
Witam,

Zakupiłem i zamontowałem radio podtynkowe berker. Na początku nie chciało złapać fali, po kilkukrotnym podłączeniu załapało. Ostatnio wyłączony miałem chwile prąd i po włączeniu cały czas szuka czegoś i wyskakuje błąd, resetuje się i od nowa to samo. Na wyświetlaczu pojawia się napis "V1.42 FM D2Rp Nov 26 2013 SiD60 CPUMX695 LCDHXE Intializing RTCC/32kHz Error"

Ktoś ma pomysł w czym może być problem?

Czy ktoś się orientuje czy to radio Berkera możną połączyć z włącznikiem światła w lazience,tak żeby włączając światło włączało się również radio ?

Wiem,że Gira ma taką możliwość,tak samo Busch-Jaeger.

• 5 years później...