bigstar1 10.04.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2014 Witam, Zakupiłem i zamontowałem radio podtynkowe berker. Na początku nie chciało złapać fali, po kilkukrotnym podłączeniu załapało. Ostatnio wyłączony miałem chwile prąd i po włączeniu cały czas szuka czegoś i wyskakuje błąd, resetuje się i od nowa to samo. Na wyświetlaczu pojawia się napis "V1.42 FM D2Rp Nov 26 2013 SiD60 CPUMX695 LCDHXE Intializing RTCC/32kHz Error"Ktoś ma pomysł w czym może być problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 11.04.2014 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2014 Ktoś ma pomysł w czym może być problem? Ja obstawiam nieprzeczytaną instrukcję obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bigstar1 12.04.2014 17:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2014 (edytowane) Podłączał mi to elektryk, ja się tego nie tykam bo się nie znam... Instrukcje dostał też - mówi, że zrobił tak jak tam podane, chociaż nigdy nic nie wiadomo... W instrukcji nic na temat błędu nie ma... Sugerujesz że błędnie jest podłączone i elektryk podłączył po swojemu i przez to jest problem? Edytowane 12 Kwietnia 2014 przez bigstar1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi82 15.04.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Niczego nie sugeruje. Jeśli w instrukcji nie ma nic o wyświetlanym błędzie, to może jest tam kontakt do serwisu. Na stronie Berkera jest na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 18.04.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2014 Przyjacielu mozesz napisac ile Cie to kosztowało.masz radio i 2 głosniki ?stacje telefonu tez ktora jest droga na maxa? dlaczego pytam.zostały mi 2 gniazdka na wysokosci około 150 cm w kuchni i zdaje sobie sprawę ze zatynkowanie ich bedzie widoczne.zastanawiam sie co z nimi począc a radio zawsze sie przyda tylko pytanie za ile i czy jest warte tych srodkow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 21.04.2014 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2014 (edytowane) samo radio z głośnikiem to koszt 400-500zł jeżeli chcesz z uPnP, WiFi i obsługą radia internetowego to bliżej 900zł, stacja na Ipoda/Iphone to koszt około 300-350zł mnie zestaw 6 radyj internetowych ABB Ibush net wraz z jedną stacją dla Ipoda kosztował 5800złIle jest to warte? ciężko powiedzieć bo różne priorytety ludzie mają..estetyka zdecydowanie nie do pobicia, wygoda w obsłudze też dość spora aby w każdym pomieszczeniu zainstalować wieżę hifi z podobnymi funkcjami nie zapłacisz wiele mniej a pozostaje kłopot ustawienia tego, głośników i kabli...od razu mówię, że jest jedna sprawa która akurat mi nie przeszkadza, bo muzykę mam na centralnym serwerze, ale jeżeli ktoś lubi słychać muzyki z płyt to tai rozwiązanie staje się droższe o zakup odtwarzacza CD i podłączenie do przez wejście AUX do radia podtynkowego Edytowane 21 Kwietnia 2014 przez witu102 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodmano 14.01.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Witam, Zakupiłem i zamontowałem radio podtynkowe berker. Na początku nie chciało złapać fali, po kilkukrotnym podłączeniu załapało. Ostatnio wyłączony miałem chwile prąd i po włączeniu cały czas szuka czegoś i wyskakuje błąd, resetuje się i od nowa to samo. Na wyświetlaczu pojawia się napis "V1.42 FM D2Rp Nov 26 2013 SiD60 CPUMX695 LCDHXE Intializing RTCC/32kHz Error" Ktoś ma pomysł w czym może być problem? Czy ktoś się orientuje czy to radio Berkera możną połączyć z włącznikiem światła w lazience,tak żeby włączając światło włączało się również radio ? Wiem,że Gira ma taką możliwość,tak samo Busch-Jaeger. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robinson74 18.07.2020 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2020 Podepnę się pod ten temat sprzed 5 lat. Wkrótce będę robił instalację elektryczna i chyba fajnie byłoby mieć takie radyjko. Czy tam wystarczy podciągnąć tylko zasilanie? Jakie 230V? Ktoś poleci jakiś niezawodny model? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts