Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kiedy porządek na forum???

Piotrek42

Recommended Posts

Szanowna Redakcjo !!

Czytam to forum już ładne kilka lat ,ale co się ostatnio wyrabia na forum to przechodzi już ludzkie pojęcie :bash: czytam sobie akurat wątek o ogrzewaniu i widzę jak wartościowe tematy są spamowane,trolowane i zaśmiecane przez wąską grupę użytkowników, generalnie co się ukazuje jakiś nowy temat kilku userów robi sobie z niego śmietnik !!! i w związku z tym ,mam pytanie? czy szanowna redakcja ma zamiar coś z tym zrobić?? Nie piszcie ze trzeba zgłaszać te posty do moderacji ,bo posty wielokrotnie są zgłaszane (sami użytkownicy forum niejednokrotnie o tym piszą) ale nikt z nimi i autorami tychże postów kompletnie nic nie robi. kazdy ma to centralnie w nosie....nie przeszkadzają mi tematy (żaden ) ale jak jest tytuł watku to niech każdy się tego trzyma !a nie robi z tego śmietnika ! to już nie jest zabawne czy śmieszne - to już jest żałosne....w związku z tym mam pytanie czy redakcja zamierza coś z tym zrobić czy każdy może sobie smarować po wątkach co chce i jak chce???

• Odpowiedzi 100
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale to nie jest prawda, co Pan pisze. Moderatorzy i redakcja reagują na zgłoszenia. Nie możemy przystać na żądanie wykluczania z forum wszystkich, którzy są na przykład kontrowersyjni.

Apel jest ten sam - prosimy o zgłaszanie postów do moderacji. Pozdrawiamy

Ale to nie jest prawda, co Pan pisze. Moderatorzy i redakcja reagują na zgłoszenia. Nie możemy przystać na żądanie wykluczania z forum wszystkich, którzy są na przykład kontrowersyjni.

Prawda, prawda.... każdy może mieć odmienne zdanie.... czy to są np posty takie jak tytuł wątku??? to taki pierwszy z brzegu , nikt nie mówi odrazu o banach.. ale o pilnowaniu tematu wątków....watek...http://forum.muratordom.pl/showthread.php?225218-Jaki-kocioł-na-ekogroszek/page7 albo to http://forum.muratordom.pl/showthread.php?225832-Ogrzewanie-dla-domu-400m2/page4

Przepraszam, czy to wątek o kotłach na ekogroszek? Gdzie jest moderator ?
http://forum.muratordom.pl/showthread.php?225218-Jaki-kocioł-na-ekogroszek&p=6447487&viewfull=1#post6447487 takich przykładów można mnożyć w setki.... a gdzie inne działy??? Edytowane przez Piotrek42

nikt nie jest w stanie merytorycznie moderować nie bedąc specjalistą w danej dziedzinie. Jestem w stanie usunąc wpisy obraźliwe, wulgarne albo bardzo odbiegające od tematyki wątku.

Ostatniej pyskówki z Arturo we wątku o kotłach na ekogroszek nikt nie zgłaszał.

Z resztą raz zgłaszacie a potem robicie awantury, że ktoś wam dyskusje moderuje :p

Zamiast ignorowac wpisy Arturo czy Liwko, wszczynacie dyskuje i ich nakręcacie tylko. Zacznijcie ignorować.

Edytowane przez Elfir

Zacznijcie ignorować.

Dokładnie, tak jak ja dodałem Piotrusia42 do ignorowanych :)

Piotruś, zrób to samo. Wchodzisz w ustawienia swojego profilu, dodajesz mnie do ignorowanych i nie ma tematu :)

Mi i tak na tobie nie zależy, zależy mi na ludziach, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z budową domu. Chciałbym żeby zbudowali swoje domy jeszcze lepiej ode mnie ;)

nikt nie jest w stanie merytorycznie moderować nie bedąc specjalistą w danej dziedzinie. Jestem w stanie usunąc wpisy obraźliwe, wulgarne albo bardzo odbiegające od tematyki wątku.

Ostatniej pyskówki z Arturo we wątku o kotłach na ekogroszek nikt nie zgłaszał.

Z resztą raz zgłaszacie a potem robicie awantury, że ktoś wam dyskusje moderuje :p

Zamiast ignorowac wpisy Arturo czy Liwko, wszczynacie dyskuje i ich nakręcacie tylko. Zacznijcie ignorować.

Przesadzasz.

Jeśli ktoś mocno odbiega od tematu to najpierw się go ostrzega a potem daje bana tymczasowego. Zawsze tak robię i skutkuję. Moderowanie takich dyskusji jest faktycznie syzyfową praca. Chyba , że nie macie takich uprawnień aby dać bana. Ale to by było załamujące.

Na plus moderowania można dać przykład kolegi od zakładania okien. Temat został zablokowany. Ale z możliwością dopisania. Tylko czemu to tak długo trwało?

Post napisany wczoraj o 23;05 dziś -godz 17;42 a post dalej wisi...tak świątecznie ....

KTO Miał widzieć to już widział...

Teraz mnie banujcie.

Paskudnie to wyglądało więc edytowałem i zmieniłem wpis...

Edytowane przez Piotrek42

Piotrek - ale o co ci chodzi? Wklejasz tutaj żale, zamiast zgłaszac posy do moderacji. Skąd mam wiedzieć, co to za post, który wkleiłeś? Nie jestem jasnowidzem, nie śledzę wszytskich postów i watków na forum. Naucz się wreszcie klikać na trójkącik zgłoszenia.

Zauważ, że mamy święta, i moderatorzy mają ciekawsze możliwości spędzania wolnego czasu niż forum.

Edytowane przez Elfir

• 3 months później...
Tak źle prowadzonego forum to dawno nie widziałem. Chciałem uzyskać parę porad przy budowie domu, ale każdy temat jest atakowany przez znanych troli forumowych, pełno spamu od handlowców od jedynie słusznej wełny lub ogrzewania. Forum muratora schodzi na dno. Powodzenia, ale zwykły człowiek nic tu nie znajdzie.

A czasami Redakcja wycina wątek w którym ludzie piszą o perypetiach z wątpliwą firmą, bo handlarz zauważa że znajduje mniejszą ilość ludzi w Polsce do "zakupów" w jego firmie. A to że gość ślizga się po cudzych plecach to Redakcję już to nie obchodzi. Ciekawe jest to że wysłuchuje racji tylko jednej strony.O swojej decyzji nie powiadamia założyciela wątku.

Przykładem niech będzie wątek: Styrodur C firmy Basf od Seguro

Ale może to jest polityka Redakcji aby schlebiać właścicielom firm ( w końcu potencjalni reklamodawcy) a nie szarej masie która tylko w jakimś procencie kupuje miesięcznik Murator

A czasami Redakcja wycina wątek w którym ludzie piszą o perypetiach z wątpliwą firmą, bo handlarz zauważa że znajduje mniejszą ilość ludzi w Polsce do "zakupów" w jego firmie. A to że gość ślizga się po cudzych plecach to Redakcję już to nie obchodzi. Ciekawe jest to że wysłuchuje racji tylko jednej strony.O swojej decyzji nie powiadamia założyciela wątku.

Przykładem niech będzie wątek: Styrodur C firmy Basf od Seguro

Ale może to jest polityka Redakcji aby schlebiać właścicielom firm ( w końcu potencjalni reklamodawcy) a nie szarej masie która tylko w jakimś procencie kupuje miesięcznik Murator

Pan doskonale wie z naszej korespondencji, że nie jest tak, jak Pan pisze. Takie wpisy to psucie forum...

Prosimy o zgłaszanie wszystkich przypadków wykorzystywania forum do celów komercyjnych. Blokujemy takich użytkowników. Jest usługa Płatny Profil właśnie po to, żeby dać szansę na podawanie swoich danych przy okazji dyskusji na forum. Nikt nie ma prawa umieszczać wyłącznie oferty handlowej.

Pozdrawiamy

Gość Arturo72
Tak źle prowadzonego forum to dawno nie widziałem. Chciałem uzyskać parę porad przy budowie domu, ale każdy temat jest atakowany przez znanych troli forumowych, pełno spamu od handlowców od jedynie słusznej wełny lub ogrzewania. Forum muratora schodzi na dno. Powodzenia, ale zwykły człowiek nic tu nie znajdzie.

Forum ma to do siebie,że jest wymianą poglądów i ścieraniem się przeciwległych technologii,bo nie ma jedynej uniwersalnej recepty na dobry dom.

Na takiej wymianie zyskuje tylko inwestor,gdyż ma wytłuszczone w jednym miejscu różne sposoby ogrzewania,izolowania,budowania,wentylowania a jego zadaniem jest wybrać z tego najbardziej optymalne dla siebie rozwiązania.

Oczywiście każdy inwestor jest na początku zielony ale właśnie po to jest forum,żeby tą zieleniznę przekuć w purpurę ;)

Handlowca wyczujesz na kilometr,który będzie zachwalał tylko swój produkt,który sprzedaje bez uzasadniania i bez rzeczowych argumentów,handlowiec z reguły nie buduje domu i zajmuje się tylko jednym tematem swojej dziedziny z której czerpie zyski a o pozostałych kwestiach budowy nie ma pojęcia.

Edytowane przez Arturo72

Forum ma to do siebie,że jest wymianą poglądów i ścieraniem się przeciwległych technologii,bo nie ma jedynej uniwersalnej recepty na dobry dom.

Na takiej wymianie zyskuje tylko inwestor,gdyż ma wytłuszczone w jednym miejscu różne sposoby ogrzewania,izolowania,budowania,wentylowania a jego zadaniem jest wybrać z tego najbardziej optymalne dla siebie rozwiązania.

Oczywiście każdy inwestor jest na początku zielony ale właśnie po to jest forum,żeby tą zieleniznę przekuć w purpurę ;)

Handlowca wyczujesz na kilometr,który będzie zachwalał tylko swój produkt,który sprzedaje bez uzasadniania i bez rzeczowych argumentów,handlowiec z reguły nie buduje domu i zajmuje się tylko jednym tematem swojej dziedziny z której czerpie zyski a o pozostałych kwestiach budowy nie ma pojęcia.

I już pierwszy niewinny troll się zleciał. Akurat o Panu już zdążyłem sobie wyrobić opinię. Z Panem śię nie dyskutuje tylko albo się zgadza akbo jest się tym złym. Generalnie rzadko na to forum zaglądam, spowodu lawiny śmieci. A stanowisko redakcji jest jakie jest bo kasa musi się zgadzać. O ile na forum coś można odsiać to na stronie głównej tylko chłam handlowy.

Pan doskonale wie z naszej korespondencji, że nie jest tak, jak Pan pisze. Takie wpisy to psucie forum...

Fragment korespondencji od Redakcji

"dostaliśmy wezwanie do usunięcia. Nie mamy podstaw prawnych, by dochodzić kto ma rację. Usunęliśmy by być w zgodzie z prawem (inaczej redakcja bierze odpowiedzialność na siebie, skoro powiadomiono ją o złamaniu prawa)".

Na czym polegało to złamanie prawa?! Na pisaniu prawdy? Inni pisząc o problemach z tą firmą też łamali prawo?

I to nazywacie psuciem forum?