Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kiedy porządek na forum???

Piotrek42

Recommended Posts

• Odpowiedzi 100
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fragment korespondencji od Redakcji

"dostaliśmy wezwanie do usunięcia. Nie mamy podstaw prawnych, by dochodzić kto ma rację. Usunęliśmy by być w zgodzie z prawem (inaczej redakcja bierze odpowiedzialność na siebie, skoro powiadomiono ją o złamaniu prawa)".

Na czym polegało to złamanie prawa?! Na pisaniu prawdy? Inni pisząc o problemach z tą firmą też łamali prawo?

I to nazywacie psuciem forum?

Forum nie zastąpi sądu. Jeśli są dowody, trzeba iść do sądu.

Na czyją odpowiedzialność forumowicz informuje na forum, że ktoś jest złodziejem, oszustem, złamał prawo, itp.? I co Pan radzi robić, jeśli firma lub osoba tak przedstawiona pisze do nas: to nieprawda, to oszczerstwo.

W którym miejscu zlikwidowanego wątku firma Seguro i jej właściciel Łukasz Chrabąszcz był nazwany złodziejem,oszustem itp.? Była tylko rzeczowa informacja dotycząca niezrealizowania przez w/w firmę zamówienia na którą wystawiła fakturę proforma i za którą to w/w miał pieniądze na koncie następnego dnia. Następnie był opis prób uzyskania towaru bądź zwrotu pieniędzy.Po odzyskaniu pieniędzy niezwłocznie poinformowałem o tym fakcie na forum. Czas ten jest niepodważalny bo są daty wypływu pieniędzy na konto jak i wpływu ich na konto. Tak że łatwo jest policzyć że nie myliłem się co do faktu że minęło 148 dni od czasu ustalonej dostawy a zwrotu pieniędzy.

Czy gdzieś w wątku wyrażałem się w sposób obraźliwy nt. nierzetelnej firmy? Nie, a jednak zdecydowaliście się go zlikwidować.

W ten sposób nie pomagacie budującym, a jedynie przyczyniacie się do zaciemniania obrazu rynku budowlanego.

Czyściliście wątki dotyczące firmy Jareko, pomimo że ludzie wtapiali gigantyczne pieniądze, a okna nie były zamawiane w fabryce, to samo z panem Michałem Pięknym gdzie ludzie nie mogli doczekać się zwrotu pieniędzy za niezrealizowane pompy ciepła czy zrobienie instalacji rekuperacyjnych.

Nie rozumiem waszego postępowania.

Może wprowadźcie zapis w regulaminie że o wykonawcach i dostawcach wolno pisać tylko dobrze, a nie wolno pisać źle niezależnie od tego czy firma jest rzetelna czy też nie.

W którym miejscu zlikwidowanego wątku firma Seguro i jej właściciel Łukasz Chrabąszcz był nazwany złodziejem,oszustem itp.? Była tylko rzeczowa informacja dotycząca niezrealizowania przez w/w firmę zamówienia na którą wystawiła fakturę proforma i za którą to w/w miał pieniądze na koncie następnego dnia. Następnie był opis prób uzyskania towaru bądź zwrotu pieniędzy.Po odzyskaniu pieniędzy niezwłocznie poinformowałem o tym fakcie na forum. Czas ten jest niepodważalny bo są daty wypływu pieniędzy na konto jak i wpływu ich na konto. Tak że łatwo jest policzyć że nie myliłem się co do faktu że minęło 148 dni od czasu ustalonej dostawy a zwrotu pieniędzy.

Czy gdzieś w wątku wyrażałem się w sposób obraźliwy nt. nierzetelnej firmy? Nie, a jednak zdecydowaliście się go zlikwidować.

W ten sposób nie pomagacie budującym, a jedynie przyczyniacie się do zaciemniania obrazu rynku budowlanego.

Czyściliście wątki dotyczące firmy Jareko, pomimo że ludzie wtapiali gigantyczne pieniądze, a okna nie były zamawiane w fabryce, to samo z panem Michałem Pięknym gdzie ludzie nie mogli doczekać się zwrotu pieniędzy za niezrealizowane pompy ciepła czy zrobienie instalacji rekuperacyjnych.

Nie rozumiem waszego postępowania.

Może wprowadźcie zapis w regulaminie że o wykonawcach i dostawcach wolno pisać tylko dobrze, a nie wolno pisać źle niezależnie od tego czy firma jest rzetelna czy też nie.

Pana stanowiska mija się z obowiązującym prawem. Właściciel forum powiadomiony o podejrzeniu popełnienia przestępstwa bierze odpowiedzialność za treść wpisu, w którym jakieś nieprawdziwe dane mogły się znaleźć. Dlatego przyjętą praktyką jest, że forum pełni rolę informacyjną, jest miejscem wymiany opinii, a nie wymierzania kary. Od tego jest sąd.

• 3 months później...
Prosimy o zgłaszanie wszystkich przypadków wykorzystywania forum do celów komercyjnych. Blokujemy takich użytkowników. Jest usługa Płatny Profil właśnie po to, żeby dać szansę na podawanie swoich danych przy okazji dyskusji na forum. Nikt nie ma prawa umieszczać wyłącznie oferty handlowej.

Pozdrawiamy

Zgłaszam Brzęczkowskiego. Jest autoryzowanym sprzedawcą kabli grzejnych Elektry, jest też autoryzowanym sprzedawcą rekuperatorów Airpack. Oba te wyroby promuje jak może, wymyślając przy okazji nieistniejące prawa fizyki, okłamując tych nieświadomych, tylko po to by więcej sprzedawać. W dziale o rekuperatorach wprost pisze o tym jakie ma ceny na poszczególne urządzenia.

Dla mnie to taki probierz. Jeżeli te słowa Redakcji powyżej są na serio, to jest Brzęczkowski pierwszym kandydatem do wycięcia.

By nie być gołosłownym:

I tak Pan nie zrozumie Podam więc nty raz

6400 z Air ++ z VAT 23 % przy zakupie kompletu

7200 z Air++ centrala

Można sprawdzić:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?231325-Rekuperator-SALDA-RIS-400-VE-czy-RENOVENT-Excellent-400&p=6676808#post6676808

Edytowane przez perm

Problem z Brzeczkowskim jest taki, że promuje dziwne teorie, promuje rekuperatory, ogrzewanie prądem - ale naprawdę nie znalazłam wpisu (albo nitkt nie zgłosił) w którym poleca konkretny model urządzenia do zakupu. Dopiero teraz podajesz konkretnego linka.

Ale Brzęczkowski po prostu odpowiedział na pytanie użytkownika - "za ile mogę u Pana to kupić?".

Czy kiedy na forum ktoś się mnie pyta, za ile zaprojektuję ogród, to znaczy, że się reklamuję?

Owszem, na przykładzie konkretnego urządzenia pokazuje np. wydajność - no, ale porównując dwa urządzenia, musza być konkretne modele, bo inaczej porównanie nie ma sensu.

Tak naprawdę gdyby się trzymać aż tak restrykcyjnie, należałoby wywalić producentów i sprzedawców sterowników do pieców. Ale wówczas kto by rozwiązywał problemy użytkowników? Bo do wykupienia drogiego płatnego profilu nikt ich nie zmusi.

Edytowane przez Elfir

ale jak się ustala jakieś zasady, to potem chyba trzeba się ich konsekwentnie trzymać, prawda?

a nie przypominać o nich sobie "selektywnie" tylko wtedy kiedy jest to wygodne

Tylko forum ma służyć forumowiczom. Od kogo, jak nie od producenta sterownika forumowicz uzyska najbardziej wiarygodną informację jak go zaprogramowac czy usunąc usterkę?

Dlatego w moim odczuciu płatny profil tak, ale nie w tej cenie, która jest obecnie. Wówczas można by działać na ambicje - "paru złotych ci szkoda?".

Bo teraz jest "paru tysięcy ci szkoda.."

...

Przypomnę co napisała redakcja:

Prosimy o zgłaszanie wszystkich przypadków wykorzystywania forum do celów komercyjnych. Blokujemy takich użytkowników. Jest usługa Płatny Profil właśnie po to, żeby dać szansę na podawanie swoich danych przy okazji dyskusji na forum. Nikt nie ma prawa umieszczać wyłącznie oferty handlowej.

Pozdrawiamy

Brzęczkowski własnie to robi! Nie wiem czy czytasz jego posty ale ich przesłanie jest jasne. Tylko kable co uzasadnia bzdurnymi teoriami i najlepszy rekuperator to Airpack. Dziwnym trafem jest autoryzowanym sprzedawcą i jednego i drugiego. Ile razy pisał komuś "wiadomość na priv". Teraz już się nie ogranicza. Nie jest ofertą podanie ceny ze swojego sklepu? To czym jest? On tu szuka klientów i ich znajduje a takich własnie użytkowników ma, zdaje się wykorzenić redakcja. Chyba, że to tylko slogan.

On oczywiście pisze jeszcze masę innych rzeczy, większość niestety wbrew zdrowemu rozsądkowi i wiedzy ale to już taka przypadłość. uczyć się nie chciało, no trudno. Powód jego obecności na tym forum jest jeden. Znaleźć klientów.

Edytowane przez perm

ZNowu zaczyna sie o PP. No to tak - generalnie mi to wisi, czy ktos sie tam spiera, czy wciska w ogrzewaniach swoje kotly, rekuperatory etc. Nie mniej jednak drazniaca jest reklama jednopostow - tych redakcja/modzi natychmiast kasuja.

Gdy toczyla sie batalia o ceny PP i co w zamian dostana Ci, ktorzy go wykupia - byla deklaracja ze strony redakcji, ze wykupujac mozesz podawac na siebie namiary, byc jawna firma na forum. a jednoczesnie - osoby nie posiadajace PP - beda usuwane z FM.

To w takim ukladzie jako pelnoprawny posiadacz PP ktory oplaca ta usluge - ŻĄDAM aby uslugowdawca przystapil do realizacji zalozen PP - w tym przypadku - oczyscil forum z ostrzeganego juz czasowo i niejednokrotnie TB i jemu podobnych trolli.

Jestem klientem firmy "kapitalowo" powiazanej z Murator SA i na chwile obecna jakosc swiadczonych uslug oceniam na bardzo mizerna, skoro nie potraficie sobie poradzic z jakims tam TB.... to za co ja place? Nie wykonujecie Panstwo uslugi, ktora zobowiazaliscie sie swiadczyc, a bierzecie za to pieniadze....

I na dodatek kiedys tam TB odezwal sie do mnie z zarzutami, ze przeze mnie dostal czasowego bana - chociaz nie przylozylem do tego reki. Malo tego zaspammowal mi skrzynke pocztowa jakimis swoimi glupotami.. to chyba jakies wykroczenie jest nawet?

Teraz "na wydre" prowadzi dzialalnosc handlowa na FM - bez PP - pomimo kilkukrotnych otsrzezen i banow czasowych - pora chyba sie z Panem rozstac? Ban permamentny?

Edytowane przez fighter1983

Dlatego wole, by ustosunkowała się Redakcja - czy mamy rzeczywiście jechać twardo i wywalić nabardziej aktywnych użytkowników działu ogrzewanie?

zasady zostaly spisane w regulaminie. Prawo jest jedne dla wszytskich chyba? Trzymac sie regulaminu lub poprawic.... LECIMY z banami...

A skoro mozna bez PP tak sobie robic - to ja rezygnuje z PP... po co mam wydawac x-zlotych za cos co i tak bede mogl robic za free