Elfir 20.11.2014 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Mam swoje powody dla których konkretnie ja nie chcę się w to wtrącać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.11.2014 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Brzęczkowski na forum budowlanym jeździ po Muratorze jak po łysej kobyle a tu go hołubią. Z forum "Budujemy dom" wywalili go bez żadnych ceregieli, tu jakoś nie ma mocnych. Reklamuje swoje produkty, podaje ceny, podaje namiary na siebie i nic. Jak mają się czuć ci którzy wykupili płatny profil? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.11.2014 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 zgłaszajcie go, niektórych forumowiczów usuwa sama Redakcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.11.2014 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Dokladnie... on nie w mojej branzy jest... Ale wlasnie przed chwila wymyslilem ze ... a co: staje sie dystrybutorem i sprzedawca co ten Brzeczkowski tam sprzedaje? pompy ciepla? TAK - to ja od dzisiaj wprowadzam do sprzedazy pompy ciepla. No to jak to jest - to ja place za PP zeby o tym napisac a TB moze bezkarnie? Bezplatnie? Murator SA oddaj mi moje 100milionow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.11.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Przeciez on twoerdzi ze redakcja go zaprosila aby pisal... l. Ja tego nie wiem. Od kilku miesięcy nikt nie zgłaszał Brzęczkowskiego przyciskiem trójkąta. Kiedyś były zgłoszenia, ale wyłącznie od osób zirytowanych jego poglądami na ocieplenie od środka - a Redakcja wyraźnie zaznacza, że nie moderuje od strony technicznej wypowiedzi na forum. fighter zgłaszał jeden temat dzisiaj, ale strasznie cięzko go zmoderowac, bo piszący wiedzą z kim rozmawiają i proszą bezpośrednio o opinie jego, jako handlowca. Jak usunę tylko jego wpisy, to wkurze tych, co prosili go o informację. Dlatego poprosiłam o przeniesienie dyskusji na prv i napisałam do Brzęczkowskiego, by zmienił sposób wypowiedzi a najlepiej aby wykupił płatny profil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.11.2014 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 (edytowane) Elfir ja rozumiem, ze Ty w bardzo niezrecznej sytuacji jestes. Ale tu chodzi stricte o tych pracujacych w Murator SA. Zalozyli PP - jako narzedzie dla nas - wykonawcow i sprzedajacych. Nastepnie probowali podniesc cene z c.a 400zl do 8000/12000 ,,,, lol... i obnizyli do 1200... to jest zenujace. Czyli wyglup totalny ... gdyby ktokolwiek z nas tak potraktowal swojego klienta lub potencjalnego klienta zostalby okrzykniety naciagaczem, oszustem i co tylko... albo po prostu klient popukalby sie w glowe .. i koniec wspolpracy.Usluga proponowana nie regulowala zupelnie nic, regulamin byl niezgodny z zasadami funkcjonowania PP.Redakcja zadeklarowala - ze bedzie chronic nas - majacych PP przed nieuczciwa konkurencja i zakamuflowanymi sprzedajacymi. Mam PP i wlasnie zaczalem handlowac pompami ciepla - wolny rynek... nie znam sie ale co tam - moge. Wiec prosze mi tu zgodnie z deklaracjami - chronic moje interesy (za co bierzecie pieniadze Panowie i Panie z Muratora) i usuwac po kolei wpisy TB az w koncu jego samego. Analogicznie - czy ja nie majac PP sadzicie ze nie dostawalem zapytan na PW? albo w watkach, gdzie ludzie wprost pytali ile cos kosztuje? - dostawalem, ale pomimo tego doszedlem do wniosku ze ok - trzeba byc w porzadku i zaplacic za ten PP, chociaz jak juz nie raz wspominalem - nie pasuje mi to ze wzgledu na to, ze w wiekszosci jednak wpisy maja charakter prywatny a nie sluzbowy - i zgodny ze stanowiskiem firmy. Idac dalej - jak kupie PP to mam zgode na pisanie takich glupot jak TB?Po 2 - po co mi w moim PP Dziennik budowy ? juz pytalem - przemilczane... po 3 - zrobcie cene za pp jaka byla - 300-400zl brutto/rok - latwiej bedzie ludzi przekonac do kupienia tej uslugi - mniej zakamuflowanych... a jak nie - wypad z baru.... ban jednodniowy, jednotygodniowy, miesieczny i permamentny.... Edytowane 20 Listopada 2014 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.11.2014 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Właśnie czasem brak mi jest wsparcia i ustosunkowania się Redakcji do kontrowersyjnych osób z forum (m.in. kwestia niktspecjalny, kiedyś był jeszcze Regulus, we wątku o oknach Krzysztof ze swoimi kotwami). Łatwiej mi jest wywalać jako spam tematy w stylu "zapraszam do naszego sklepu www.ddd.ccc", czy wpisy jednopostowców "Polecam firmę XY".Ale kompletnie nie wiem, co robić jak człowiek daje normalne rady (normalne czyli zgodne z tematyką, bez rostrzygania czy ma rację) a przy okazji zasugeruje jakiś towar i to jeszcze nie wprost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.11.2014 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Właśnie czasem brak mi jest wsparcia i ustosunkowania się Redakcji do kontrowersyjnych osób z forum (m.in. kwestia niktspecjalny, kiedyś był jeszcze Regulus, we wątku o oknach Krzysztof ze swoimi kotwami). Łatwiej mi jest wywalać jako spam tematy w stylu "zapraszam do naszego sklepu www.ddd.ccc", czy wpisy jednopostowców "Polecam firmę XY". Ale kompletnie nie wiem, co robić jak człowiek daje normalne rady (normalne czyli zgodne z tematyką, bez rostrzygania czy ma rację) a przy okazji zasugeruje jakiś towar i to jeszcze nie wprost. I ja Ciebie doskonale rozumiem. Skoro Murator SA postanowil czerpac jakies tam zyski z forum poprzez reklamy, PP i inne - to w takim ukladzie powinien (co tez juz proponowalem) w zatrudnienie etatowego 1 lub 2 moderatorow. Taki supermoderator mialby pelna wladze i przede wszystkim jasny przekaz - co ma wywalac a co nie... spisane i tyle. A najlepiej wylonic takiego SuperModeratora z istniejacych modow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 20.11.2014 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Elfir a czy masz cos z bycia moderatorem, czy Ci napisali że jesteś super i za to w prezencie pozwolą Ci bym modem, a Ty pod presją funkcji pracujesz charytatywnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.11.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 z tego co mi wiadomo mod-y pracuja ku chwale Muratora - co jest zenujace. Inna sprawa... hmmm.... Pogadajcie z prawnikami - skoro moderatorzy wykonuja prace dla Was, a Wy czerpiecie z tego korzysci .... ale jednoczesnie nie placicie tym ludziom nic... a pracuja dla Was... a nie jestescie instytucja charytatywna i nie mozna dla Was prowadzic wolontariatu... To chyba to jest zlamanie prawa ?! Nie jestem prawnikiem... ale jutro zapytam swojego prawnika o to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.11.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 z tego co mi wiadomo mod-y pracuja ku chwale Muratora - co jest zenujace. Inna sprawa... hmmm.... Pogadajcie z prawnikami - skoro moderatorzy wykonuja prace dla Was, a Wy czerpiecie z tego korzysci .... ale jednoczesnie nie placicie tym ludziom nic... a pracuja dla Was... a nie jestescie instytucja charytatywna i nie mozna dla Was prowadzic wolontariatu... To chyba to jest zlamanie prawa ?! Nie jestem prawnikiem... ale jutro zapytam swojego prawnika o to Wolontariatu zabronić nie można. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 20.11.2014 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Elfirzyca się stara, próbuje rozwiazać problem, wszystko za darmo a murator ją olewa.... tak mi sie wydajeWięc jaki jest sens bycia modem? harowac za darmo? Ta funkcja powinna dawać mozliwość zareagowania jak sie wejdzie na jakis temat w wolnym czasie a mam wrażenie, że tutaj moderatarzy są po to, żeby ich wykorzystywać, garstka ludzi ma opanować wielkie forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.11.2014 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Wolontariatu zabronić nie można. . ale wolontariat chyba musi byc jakos potwierdzony... tak mi sie wydaje... ze taka i taka osoba w ramach wolontariatu robi to i to. Bo gdyby tak nie bylo - to bedac nieuczciwym pracodawca - zatrudniam pracownika na lewo, zeby nie placic skladek, podatkow etc... i rozliczam sie z nim "pod stolem". No i co moge bezkarnie? bo jak wpadnie mi kontrola, albo sam pracownik zlozy donos - to co moge sie obronic, ze sam chcial i robi to za free? nie wiem - nie znam sie na tym, dlatego moze ktos kto wie to na 100% potwierdzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.11.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Elfir a czy masz cos z bycia moderatorem, czy Ci napisali że jesteś super i za to w prezencie pozwolą Ci bym modem, a Ty pod presją funkcji pracujesz charytatywnie? Mam dwie rzeczy. Jedna - jestem firmą, a nie mam płatnego profilu. Druga - mam prenumeratę papierowego Muratora. Z tego, co wiem na wielu forach, które na siebie zarabiają moderatorzy sa wolontariuszami. Przykładem moze być wizaż.pl - ogromny portal kobiecy. Elektroda ma płatnych moderatorów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.11.2014 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 (edytowane) A najlepiej wylonic takiego SuperModeratora z istniejacych modow. Zrezygnuje po pierwszej awanturze jaka zrobią ci z ogrzewania Lepiej, by to był jednak pracownik redakcji. Z racji funkcji zaglądam do wielu tematów i działów - czasem zgłoszenia, czasem wyrywkowo. Niekiedy coś dopisze od siebie, skomentuję. Dla kilku osób okazało się, że moje wyrywkowe komenatrze to "wtrącanie się" i "narzucanie swojego zdania". Nikt nie lubi być znienawidzony przez klikę wyznawców (a niektórzy forumowicze mają status "bóstw"). Edytowane 20 Listopada 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 20.11.2014 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Jedna - jestem firmą, a nie mam płatnego profilu. Druga - mam prenumeratę papierowego Muratora. nie masz platnego profilu, czyli pracujesz za gazetę, jakby Ci dali chociaż PP za free a tak to warto się tyle starac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 20.11.2014 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 ale wolontariat chyba musi byc jakos potwierdzony... tak mi sie wydaje... ze taka i taka osoba w ramach wolontariatu robi to i to. Bo gdyby tak nie bylo - to bedac nieuczciwym pracodawca - zatrudniam pracownika na lewo, zeby nie placic skladek, podatkow etc... i rozliczam sie z nim "pod stolem". No i co moge bezkarnie? bo jak wpadnie mi kontrola, albo sam pracownik zlozy donos - to co moge sie obronic, ze sam chcial i robi to za free? nie wiem - nie znam sie na tym, dlatego moze ktos kto wie to na 100% potwierdzi?Moderator nie jest wolontariuszem. Wolntariusz może świadczyć tylko na rzecz instytucji i podmiotów wymienionych w ustawie o wolontariacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.11.2014 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 nie masz platnego profilu, czyli pracujesz za gazetę, jakby Ci dali chociaż PP za free a tak to warto się tyle starac? Wiesz, czlowiek z czasem się przywiązuje do forum i chce by było uporządkowane. Zwykle moderacja nie jest jakaś czasochłonna, ciezka i problematyczna. Wyjątkiem jest tylko dział ogrzewanie - dlatego żaden z moderatorów tam nie zaglądał. Raz próbowałam zrobić porządek ale nikomu się to nie podobało, więc dałam spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 20.11.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 a ja ostatnio wyłącznie siedze w dziale ogrzewanie jak coś to mogę porządzić hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 20.11.2014 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 R&K też tak myslał. Chyba do dzisiaj...Zgłoszenia kandydatur na moderatora - jest osobny watek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts