Elfir 13.08.2014 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 uważam, że do kuchni przejście powinno być jak najszybsze i najkrótsze. Cztery lampy to podwójna oprawa stropowa. Na ścianie z oknem długi blat + pólki, wiszące szafki z boku. Zaś za plecami kanapy komoda.Kinkiety regulowane lub zwisy pod dwóch stronach okna do doświetlenia blatu. O pianinie nie wiedziałam, dlatego nie jest ujęte.Ale mocno zmniejszyłaś wielkośc mebli w części gabinetowej. Legowisko dla psa - pod schodami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.08.2014 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) Czyli nie murować wejścia do kuchni? A tak mi się ta koncepcja spodobała Nie pasuje mi biurko na ścianie z oknem. To jest taki element, który nie może być widoczny "na pierwszy rzut". Papiery, laptop, książki, ten cały chaos trzeba ukryć. Biurko to najpewniej Hemnes ciemny z nadstawką. Witryna ma wymiary 85/212/40 (szer/wys/gł), pianino Clavinova 138/80/42. Komoda za plecami sofy jak najbardziej Przestrzeń pod schodami jest zabudowana z drzwiami Co do oświetlenia, to nie za bardzo chyba chcę pruć ściany i sufit, więc myślałam o aranżacji na istniejących kablach. Czyli dwa punkty na suficie nad każdą strefą, dwa kinkiety na ścianie i dodatkowe lampy stołowe i stojące. Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.08.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Przecież to twoje mieszkanie. Rób jak tobie się podoba.Ale przetestuj pomysły. Czy taki samotny wysoki regał na pustej ścianie nie będzie wyglądał dziwnie?Nie lepiej rząd niskich komód + blat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.08.2014 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 No właśnie tu chciałam pomysły przetestować Z pewnością pełniejsza zabudowa byłaby lepsza (ale nie ściany z oknem), ale nie mogę sobie na nią pozwolić. Muszę się rządzić tymi meblami, które mam, bo na nowe funduszy brak ;( Wiem też, że z elementów z Ikea można cuda robić, ale i za to musiałabym komuś zapłacić. Więc tymczasem wystrój części biurowej mógłby być taki (biurko z witryną, pianino z obrazem): Przepraszam za marne rysunki, ale zupełnie nie umiem poruszać się w programach graficznych. Tak, jak z wklejaniem zdjęć Czy plafon reflektorowy będzie pasował do plafonu materiałowego w drugiej część pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.08.2014 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 światła - popatrz na zdjęcia mieszkań - tam rzadko kiedy jest oświetlenie z jednej parafii http://www.tazatek.com/wp-content/uploads/2014/02/Living-room-lighting-ideas-rendering.jpg http://bi.gazeta.pl/im/18/52/e3/z14897688Q,W-duzym-salonie-najlepiej-zamontowac-kilka-sufitow.jpg Pomysl:http://cdn22.urzadzamy.smcloud.net/t/photos/t/41849/modne-oswietlenie-w-nowoczesnym-salonie_1536211.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 13.08.2014 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 (edytowane) Wiesz nad czym ja myślałam? Żeby oprawy massive nero umieścić w grupie na sztukaterii Sztukateria jak najbardziej prosta, chodzi wyłącznie o odcięcie faktury od sufitu i w środku spot. Niestety nigdzie nie mogę zobaczyć jak to by wyglądało Np. potrójny massive na środku, obok podwójny, dwa pojedyncze. Każdy na takiej sztukaterii Przekonywałam męża do zwisów, ale on uparcie trwa przy oświetleniu sufitowym, bo to podwyższa podobno pomieszczenie. U nas jest tylko 2,6 m. A jak te moje koncepcje ołówkowe? Edytowane 13 Sierpnia 2014 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.08.2014 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 zdjęcie powyzej to mieszkanie w bloku, więc też 2,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ważka2 13.08.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Dziękuję za zainteresowanie Dom jest "L-ką"- taki rozkład już był jak go kupiliśmy. Trakt komunikacyjny przebiega wzdłuż ściany tej 4,40m Do tej pory kanapa stała m.w.prostopadle do skosu, telewizor i meble na wprost wejścia, jadalnia jest w innym miejscu. Płytki są kremowe z bardzo delikatnymi nitkami szarości i beżu-ale ogólnie widać krem. Oba style są dość fajne, ale nie lubię tyle "kurzołapek", bardziej kierunek glamour. Wyjeżdżam na tydzień, a nie wiem czy będzie tam net Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.08.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 ażka - twoje płytki nie są glamour (albo parkiet albo polerowany wielkogormatowy gres, albo kamień).A shabby chic to nie pierdułki na stolikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agatah 14.08.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Tomkowa, opróżnij skrzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_zet 14.08.2014 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 A z kuchnią można? W końcu to też wnętrze Doradźcie co dać na ścianie na przeciwko mebli kuchennych. Bez niczego wygląda dobrze, ale chyba czegoś tam brakuje. Ściana ma 235 cm szerokości. Wcześniej myślałam o tapecie "Woods" firmy Cole & Son, ale zrezygnowałam z tego pomysłu. Kuchnia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.08.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Ta fototapeta:http://www.big-trix.pl/wp-content/uploads/2013/06/fototapeta_bigtrix_banksy_7890067.jpg albo ta:http://www.banksy-sklep.pl/img/produkty/b5.jpg poza tym typografia - ulubiony przepis każdego członka rodziny Może coś kolekcjonujecie, co można wyeksponować na ścienie? Zegary? pocztówki z wakacji? Z tapet może czarno-szarobo-biala szkocka kratka? Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_zet 14.08.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Dzięki Elfir za odpowiedź O przepisach już myślałam - wydrukować fajną czcionką (chociaż w mojej kuchni Arial chyba byłby najlepszy) i w ramki. Tylko mąż kręci nosem. W sumie tanim kosztem, a efekt może być fajny, Pierwsza fototapeta rewelka, druga tez super. Nic nie kolekcjonujemy. Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez ania_zet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.08.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 fototapety to kopie murali Banksy'ego. możesz też pomalowac ścianę na czarno, to doda wyrazistości. Albo farbą strukturalną udająca beton. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 14.08.2014 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Elfir jak Ty wynajdujesz takie cacuszka? ja przeglądam godzinami zbiory różnych www z fototapetami/grafikami i miliony tam są tego... nie umiem się doszukać nic z sensem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania_zet 14.08.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Malować nie chcę, a jeśli beton, to prawdziwy (nie lubię tych udających). Ale to tez odpada. Chyba jakieś ramki z czymś będą najmniej kłopotliwe i szybkie do zmiany. Ale te fototapety pokazane przez Ciebie też mi chodzą po głowie. Muszę je dobrze przemyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 14.08.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Ja szukam miejsca do napisu w kuchni (szkoda, że po polsku się nie da). Jak bym zamurowała wejście do kuchni, to by właśnie na tej ścianie było To motto kosztowało mnie ostatnio do przodu 4 kg I każdego dnia jest aktualne, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.08.2014 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Elfir jak Ty wynajdujesz takie cacuszka? ja przeglądam godzinami zbiory różnych www z fototapetami/grafikami i miliony tam są tego... nie umiem się doszukać nic z sensem Uwielbiam Banksy'ego i znam jego najsłynniejsze dzieła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.08.2014 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Malować nie chcę, a jeśli beton, to prawdziwy (nie lubię tych udających). Ale to tez odpada. Chyba jakieś ramki z czymś będą najmniej kłopotliwe i szybkie do zmiany. Ale te fototapety pokazane przez Ciebie też mi chodzą po głowie. Muszę je dobrze przemyśleć Czarna ściana z neonem : http://cdn11.urzadzamy.smcloud.net/t/photos/t/49481/jasnoszare-sciany-i-biala-podloga_1636183.jpg napis dowolny, na zamówienie: http://www.neonlove.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 14.08.2014 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 (edytowane) Zdjęcia:http://cdn13.dekoteria.smcloud.net/t/photos/t/aranzacja_kuchni_-_biawa_kuchnia_-_dekoracje_-_kuchnia_inspiracje_4824.jpg czarna ściana + zegar:http://s2.domideco.pl/5/52/5211abd77a1fc0ec0bef514dc76295b0_800.jpg Edytowane 14 Sierpnia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts