Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drobne zmiany aranżacji pokoju, dobór dodatków - wątek pomocowy

InneM

Recommended Posts

uważam, że do kuchni przejście powinno być jak najszybsze i najkrótsze.

Cztery lampy to podwójna oprawa stropowa.

Na ścianie z oknem długi blat + pólki, wiszące szafki z boku. Zaś za plecami kanapy komoda.

Kinkiety regulowane lub zwisy pod dwóch stronach okna do doświetlenia blatu.

O pianinie nie wiedziałam, dlatego nie jest ujęte.

Ale mocno zmniejszyłaś wielkośc mebli w części gabinetowej.

Legowisko dla psa - pod schodami?

• Odpowiedzi 145
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Czyli nie murować wejścia do kuchni? A tak mi się ta koncepcja spodobała ;)

Nie pasuje mi biurko na ścianie z oknem. To jest taki element, który nie może być widoczny "na pierwszy rzut". Papiery, laptop, książki, ten cały chaos trzeba ukryć. Biurko to najpewniej Hemnes ciemny z nadstawką. Witryna ma wymiary 85/212/40 (szer/wys/gł), pianino Clavinova 138/80/42. Komoda za plecami sofy jak najbardziej :)

Przestrzeń pod schodami jest zabudowana z drzwiami :bash:

Co do oświetlenia, to nie za bardzo chyba chcę pruć ściany i sufit, więc myślałam o aranżacji na istniejących kablach. Czyli dwa punkty na suficie nad każdą strefą, dwa kinkiety na ścianie i dodatkowe lampy stołowe i stojące.

Edytowane przez Tomkowa

No właśnie tu chciałam pomysły przetestować :D

Z pewnością pełniejsza zabudowa byłaby lepsza (ale nie ściany z oknem), ale nie mogę sobie na nią pozwolić. Muszę się rządzić tymi meblami, które mam, bo na nowe funduszy brak ;( Wiem też, że z elementów z Ikea można cuda robić, ale i za to musiałabym komuś zapłacić. Więc tymczasem wystrój części biurowej mógłby być taki (biurko z witryną, pianino z obrazem):

ściana1.jpg ściana2.jpg

Przepraszam za marne rysunki, ale zupełnie nie umiem poruszać się w programach graficznych. Tak, jak z wklejaniem zdjęć ;)

Czy plafon reflektorowy będzie pasował do plafonu materiałowego w drugiej część pomieszczenia?

Wiesz nad czym ja myślałam? Żeby oprawy massive nero umieścić w grupie na sztukaterii :) Sztukateria jak najbardziej prosta, chodzi wyłącznie o odcięcie faktury od sufitu i w środku spot. Niestety nigdzie nie mogę zobaczyć jak to by wyglądało :D Np. potrójny massive na środku, obok podwójny, dwa pojedyncze. Każdy na takiej sztukaterii 118_Rozety_RF14.jpg

Przekonywałam męża do zwisów, ale on uparcie trwa przy oświetleniu sufitowym, bo to podwyższa podobno pomieszczenie. U nas jest tylko 2,6 m.

A jak te moje koncepcje ołówkowe?

Edytowane przez Tomkowa

Dziękuję za zainteresowanie :-)

Dom jest "L-ką"- taki rozkład już był jak go kupiliśmy. Trakt komunikacyjny przebiega wzdłuż ściany tej 4,40m :-) Do tej pory kanapa stała m.w.prostopadle do skosu, telewizor i meble na wprost wejścia, jadalnia jest w innym miejscu.

Płytki są kremowe z bardzo delikatnymi nitkami szarości i beżu-ale ogólnie widać krem.

Oba style są dość fajne, ale nie lubię tyle "kurzołapek", bardziej kierunek glamour.

Wyjeżdżam na tydzień, a nie wiem czy będzie tam net :-)

A z kuchnią można? W końcu to też wnętrze :)

Doradźcie co dać na ścianie na przeciwko mebli kuchennych. Bez niczego wygląda dobrze, ale chyba czegoś tam brakuje. Ściana ma 235 cm szerokości.

Wcześniej myślałam o tapecie "Woods" firmy Cole & Son, ale zrezygnowałam z tego pomysłu.

Kuchnia:

IMG_6322.jpgIMG_6321.jpgIMG_6318.jpg

Ta fototapeta:

http://www.big-trix.pl/wp-content/uploads/2013/06/fototapeta_bigtrix_banksy_7890067.jpg

albo ta:

http://www.banksy-sklep.pl/img/produkty/b5.jpg

poza tym typografia - ulubiony przepis każdego członka rodziny

Może coś kolekcjonujecie, co można wyeksponować na ścienie? Zegary? pocztówki z wakacji?

Z tapet może czarno-szarobo-biala szkocka kratka?

Edytowane przez Elfir

Dzięki Elfir za odpowiedź :) O przepisach już myślałam - wydrukować fajną czcionką (chociaż w mojej kuchni Arial chyba byłby najlepszy) i w ramki. Tylko mąż kręci nosem.

W sumie tanim kosztem, a efekt może być fajny, Pierwsza fototapeta rewelka, druga tez super.

Nic nie kolekcjonujemy.

Edytowane przez ania_zet

Malować nie chcę, a jeśli beton, to prawdziwy (nie lubię tych udających). Ale to tez odpada. Chyba jakieś ramki z czymś będą najmniej kłopotliwe i szybkie do zmiany.

Ale te fototapety pokazane przez Ciebie też mi chodzą po głowie. Muszę je dobrze przemyśleć:)

Czarna ściana z neonem :

http://cdn11.urzadzamy.smcloud.net/t/photos/t/49481/jasnoszare-sciany-i-biala-podloga_1636183.jpg

napis dowolny, na zamówienie:

http://www.neonlove.pl/