marimag 15.08.2014 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Tomkowa, dumam nad Twoim parterem Zajrzyj do mnie jutro. Coś mi się klaruje...powolutku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 15.08.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Tomkowa, dumam nad Twoim parterem Zajrzyj do mnie jutro. Coś mi się klaruje...powolutku. Zajrzę! Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.08.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Tomkowa wydaje mi się, że podkreślanie dwóch ścian mocnym kolorem nie jest dobrym pomysłem. Zastanawiam się również z czego miałby dokładnie wynikać chaos na biurku. Wierzę, że w dzisiejszych czasach można naprawdę ładnie zaaranżować biurko bez walających się kabli. Myślałaś o ustawieniu biurka na plecy sofy? Wtedy odpada już nadstawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.08.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Venus, jak dobrze, że zajrzałaś Miejsce do pracy i biurko to królestwo męża. Skąd wiem, że tam będzie chaos? Wystarczy, że spojrzę na to, co się dzieje na biurku w tej chwili I nie o kable tu chodzi, ale o setki karteczek, książeczek i notateczek Właśnie bałam się tego grafitu na tych ścianach, a o biurku na tyle sofy nie myślałam. Rozwiń myśl, proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.08.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Tomkowa ano miałam na myśli coś takiego jak u nas w salonie z tą konsolą x na plecach sofy. Miałam nawet wstępny plan, aby zamiast niej postawić mężowi biurko do pracy, ale nie chciał. No tak u męża może być ciężko dopilnować porządku. Na pewno ciekawym pomysłem jest ukrycie tv w kolorze ścian, może nawet wkomponowanie go pomiędzy galerię zdjęć? W jaki sposób zamierzacie korzystać z kominka? my paliliśmy raz...przy odbiorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 17.08.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Bardzo będę wdzięczna za przypomnienie jak to u Was jest, bo nie znajdę Z kominka plan jest korzystać w miarę intensywnie w porach przejściowych, a i zimą owszem, też O galerii zdjęć myślałam na ścianie prostopadłej do kominkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 18.08.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Tak jest u nas, jednak jeżeli spodziewasz się bałaganu nie wiem czy to dobry pomysł... http://i1273.photobucket.com/albums/y403/venuska02/zakupy-w-mint-grey-figurka-koralowca-niebieska-lampa-na-szklanej-podstawie-konsola-krzyzak-w-salonie2-700x1056_zps2f6d953f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 18.08.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Spodziewam się bałaganu, niestety, jak najbardziej Konsolka śliczna U siebie na tyle kanapy myślałam o regale o wysokości placów sofy wypełnionym książkami. Na nim lampa i kilka drobiazgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
susinka1 24.08.2014 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Witam, Chcialabym sie zwrocic do Was o pomoc w aranzacji salonu. Zostal on wykonczony pod tzw"zamieszkanie" natomiast teraz chcialabym go dopiescic Mam pomysl aby na scianie z TV polozyc szary kamien dekoracyjny, natomiast kmpletnie nie wiem jak zaaranzowac sciane ze skosem. Chcialabym aby to bylo cos trwlaego w ziazku z tym ze mam male dziecko i duzego psa Myslalam o farbie srukturalnej w srednim odcieniu szarosci. Mam szary naroznik (zakocowany przez czworonoznego szkodnika ) i mysle ze by pasowalo. Aczkolwiek moge sie mylic Dodam, ze salon jes polaczony z aneksem kuchennym w koloze jasnego bezu a kolory na scianach"lazurowe wybrzeze" sniezki satynowej i kolor z mieszalnika - jasny szary z lekka nuta niebieskiego (ladnie odbija kolor) Macie jakies pomysly, sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 24.08.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Macie jakies pomysly, sugestie? Przecież kamień zawali ci optycznie ten malutki pokoik! Skos zrobilabym na biało, bo teraz wypada bardzo ciemno. Dobra, szorowalna farba, jak do kuchni. Nie bardzo wiem jakie było zamierzenie stylisyczne do tego pokoju. Bo teraz to jest miks różnych kolorów. Może przynajmniej dać szary koc na kanapę, skoro ma być szara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 24.08.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Po głębokim rozważeniu wszystkich uwag, sugestii, rad, za i przeciw wykluła się taka oto koncepcja Biurko, czyli miejsce do pracy ląduje obok kominka, we wnęce, którą utworzy zabudowa kominka. Ta część ściany jest grafitowa. Zabudowa najpewniej w szarości, bieli i czerni. Po prawej od wejścia tv na istniejących meblach, czyli stoi tam wysoka witryna z książkami i komoda z tv. Telewizor ukryję wśród obrazków. Myślałam, żeby i tę ścianę pomalować na grafit (albo tylko tę powierzchnię, na której staną meble). Na przeciwko stanie duży szary narożnik, a nad nim oprawiona w ramę stara mapa. Przy kominku sofa, za nią pod ścianą pianino, fotel pod oknem, stolik. Proszę o opinię, czy to się nadaje I pytanie o kolor ścian. W pozostałych pomieszczeniach, czyli kuchnia, jadalnia, hol ściany będą jasnoszare. Czy w salonie zrobić ściany białe, czy pociągnąć kolor z pozostałych pomieszczeń? A może jeszcze inny szary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
susinka1 26.08.2014 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Przecież kamień zawali ci optycznie ten malutki pokoik! Skos zrobilabym na biało, bo teraz wypada bardzo ciemno. Dobra, szorowalna farba, jak do kuchni. Nie bardzo wiem jakie było zamierzenie stylisyczne do tego pokoju. Bo teraz to jest miks różnych kolorów. Może przynajmniej dać szary koc na kanapę, skoro ma być szara? No wlasnie kurcze te zdjecia troszke przeklamane. Pokoj nie jest wcale maly,, otwarty na kucnie ma 6 metrow (plus 1.8 m aneksu kuchennego ) dlugosci i 3.5 szerokosci. Do tego otwarty jest na przedpokoj, tez dosc spory (7 m2). Kolor na skosie w rzeczywistosci tez wiele jasniejszy. Szare maja byc sciany a nie kanapa btw jestem w trakcie szukania odpowiedniej kapy Przegladajac troche zdjec, podobaja mi sie efekty farb strukturalnych z efektem "maziajow" nie wiem tylko czy nie gryzlo by sie o z kamieniem na scianie Pomieszczenie tez jest dosc jasne. Co do zamierzenia kolorystycznego.... w zasadzie go nie bylo. Jest teraz i prosi o rady czy jest sluszne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 26.08.2014 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Zrób dobre zdjęcia, pokazujące cały pokój z różnych perspektyw - na tym, które wkleiłaś, jest malutki pokój ze skosem, pełen mebli i zabawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
susinka1 26.08.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Dodaje lepsze foty zatem. Moj pomysl jest nastepujacy: Na scianie z TV bialy lub szary kamien (mebloscianka jest do wymiany - w zaleznosci odkoloru kamienia biala albo ciemny orzech) Sciana z 2 oknami i skosem - farba strukturalna - struktura piasku - ciemny odcien szarosci z lekkim polyskiem. Spod skosu w kolorze jasnej szarosci, podobnie sciana z oknem balkonowym (ta od ktorej wychodzi skos). Kolor na scianie z TV jst taki sam jak na boku skosu i scianie z dwoma oknami. Dodam jeszcze ze blaty w kuchni takze zamierzam wymienis na takie w kolorze ciemnego orzecha oraz, z czasem, iedzy szafkami kuchennymi polozyc szklo w kolorze fioletu. Jakies sugestie, pomysly, rady? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 26.08.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Nie za dużo chcesz upchnąć do tego małego pokoju? Wybrałabym jedno albo kamień albo struktura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 26.08.2014 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 (edytowane) dlaczego meblościanka biała, skoro kuchnia jest beżowa?I w to jeszcze dołożyć fiolet?i szarości i niebieski na ścianie z oknem Może przeszukasz sobie najpierw internet z aranżacją podobna do twoich pomysłów kolorystycznych?Bo ja sobie tego wszytskiego nie wyobrażam. Edytowane 26 Sierpnia 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
susinka1 27.08.2014 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 dlaczego meblościanka biała, skoro kuchnia jest beżowa? I w to jeszcze dołożyć fiolet? i szarości i niebieski na ścianie z oknem Może przeszukasz sobie najpierw internet z aranżacją podobna do twoich pomysłów kolorystycznych? Bo ja sobie tego wszytskiego nie wyobrażam. Napisalam ze mebloscianka biala lub orzech - jak stol i w przyszlosci blaty w kuchni. W zaleznosci od tego co bedzie na scianie z TV. Jesli bialy kamien to mebloscianka w kolorze ciemnego orzecha. Niebieski ma zniknac, ma pozostac tylko szarosc w roznych odcianiach i ew. biel. Fiolet jako dodatki w postaci poduch, obrusu i ewentualnie szkla w kuchni. Doriko - w jaki sposob? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 27.08.2014 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Co w jaki sposób? Nie bardzo rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
susinka1 27.08.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Co w jaki sposób? Nie bardzo rozumiem. W jaki sposob, czyt. Jak to widzisz jesli chodzi o kolorystyke i rozmieszczenie kolorow, scian, mebli dodatkow. Poniewaz napisalas ze dalabys sam kamien albo sama structure. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 27.08.2014 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 masz mniej lub bardziej:cool: jasne sygnały, że chcesz za duzo zdobień. Pokój nawet otwarty ok 20 metrowy to nie jest duży pokój (skosy także ograniczają powierzchnie i sprawiają, że już dużo się dzieje. Dałabym gładkie ściany wszystkie w jednym kolorze a meble - przynajmniej te w pokoju i przedpokoju dała jednakowe w kolorze i stylu (jasne, moim zdaniem byłby lepsze - jeśli się tak da- (. Nie znoszę fioletu -więc w kwestii koloru dodatków nic nie bedę sugerować.A przede wszystkim, pokaż na "obrazkach" z netu - jaki styli podoba sie Tobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts