aeris30 15.04.2014 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam. Własnie kupiłam mieszkanie i trzeba zaplanowac wnetrze. W tym problem ze jestem kompletnym beztalenciem jesli chodzi o projektowanie, aranzację wnętrza. Na początek projekt kuchni otwartej na salon jak na załączonym zdjęciu. Kuchnia miałaby byc w stylu nowozcesnym, bez widocznych uchwytów, safki w szufladach, zmywarka, zlew jednokomorowy ( ew taki z jedną większa i drugą mniejszą komorą). Meble kuchenne maja być drewniane ( docelowo dąb) a blat kamienny. Nie mam pojecia jak funkcjonalnie rozmiescic poszczegolne elementy wyposazenia kuchni. Bardzo proszę o rady, propozycje, wizualizacje wnętrza. Co do kolorystyki to kolory raczej spokojne, nie za ciemne. Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez aeris30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aeris30 24.04.2014 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2014 Witam, Jestem tu nowa i nie wiem jakie zwyczqaje panują na forum. Bardzo proszę dobrych ludzi o pomoc w rozplanowaniu kuchni, która jest otwarta na salon. Przydał by się pomysł na zagospodarowanie lazienki, w której ma się znależć pralka gł 60 cz, prysznic z głębokim brodzikiem w rozmiarach minimum 90x90 cm. Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.04.2014 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Brakuje jeszcze długości łazienki.Poza tym wysokośc okna nad podłogą w kuchni, Przydałaby się twoja własna propozycja, jako własny wkład, np. wizualizacja w programie IKEA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aeris30 25.04.2014 15:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Długość łazienki 2,95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aeris30 25.04.2014 16:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 robiłam wizualizacje w innym programie niz ikea i miałam problem z zapisaniem projektu- zdjęcia. Otrzymywałam czarne zdjęcia. Sprawdze ten IKAE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 25.04.2014 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Trzeba zapisać projekt dodając światło/oświetlenie inaczej zapis jest czarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.04.2014 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 albo zrobić po prostu prt scr i wkleić do painta jako .jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aeris30 28.04.2014 22:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Troche sieę namęczyłam ale w koncu udało mi się stworzyć to poniżej:[ATTACH=CONFIG]257139[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]257140[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]257141[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]257142[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aeris30 29.04.2014 05:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Poniżej prtzedstawiam jeszcze moje wypociny odnośnie lazienki. Drzwi powinny otwietac się na sciane z grzejnikiem, ale nie mogłam zmienic w programie. Wybaczcie ze projekty nie sa dopracowane, ale to co zrobiłam i tak pochłoneło mnie czasu. Podpowiedzcie jak inazcej rozwiązac zagospodarowanie moich wnęytrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aeris30 29.04.2014 05:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 zonych zdjęciach nie sugerujcie się kolorystyka plytek - dopiero uczyłam się je układać. sedes ma byc podwiezsany, nad nim półkiotwarte lub zamknięte. Na prawej scianie ma byc dlugi blat a pod nim pralka. Nad pralka myslalam o szafce. Lustro chiaalbym miec na całej długosci blatu. poprosze o wasze propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.04.2014 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 jaka jest szerokosć przejścia między kabiną a blatem umywalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 29.04.2014 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Niezbyt ładnie rozplanowana łazienka. Dojście do kibelka między wystającym rogiem kabiny a wystającym rogiem blatu umywalki. Sedes przodem do boku umywalki - nie lubię takiego ustawienia. Pewnie chciałaś, żeby kibelek był jak najbliżej pionu ale akurat w tamtym rogu ogranicza on ustawność łazienki. Pogadaj z jakimś fachowcem - według mnie można kibelek trochę odsunąć. Poniżej moje propozycje. 1)Kabina prysznicowa przy drzwiach, najlepiej z zaokrąglonym rogiem - na rysunku ma 120x90cm*. Na wprost wejścia umywalka i pod blatem pralka i jakaś szafka. 2) Kabina prysznicowa na wprost wejścia na całą szerokość łazienki, przy niej kibelek(potrzebne miejsce o szerokości ok.75cm), dalej umywalka i pralka pod blatem ok.120-130cm. 3) Na wprost wejścia wnęka na pralkę(zamykana drzwiczkami) i prysznic 120x90(lub 80)cm. Przy prawej ścianie kibelek(75cm) i umywalka na blacie ok.100-120cm. 4)Kibelek na wprost wejścia, w rogu kabina z zaokrąglonym rogiem - na rysunku 110x110cm*, może być mniejsza i/lub asymetryczna(np.80x110cm). Przy prawej ścianie umywalka i pralka pod blatem ok.170cm. *)Z powodu braku w programie odpowiedniej wielkości kabin jest wstawiona półokrągła 90x90cm i dosztukowane elementy o brakującej szerokości/długości, żeby pokazać ile miejsca zajmie większa kabina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aeris30 29.04.2014 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) ciekawe propozycje. Brakuje mi jednak mozlowosci zrobienia wieszaka na ręczniki przy prysznicu w przypadku 1, 3 i 4 Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez aeris30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aeris30 30.04.2014 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) W projekcie dewelopera zaplanowane zostały tak przyłączenia w łaziewnce, ze umywalka i pralka miały być na lewej scianie ( z grzejnikiem), Wanna/prysznic na prawej scianie przy drzwiach a sedes w rogu prawej sciany z tylną. Co sądzicie o takim włsnie rozmieszczeniu. Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez aeris30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aeris30 30.04.2014 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2014 (edytowane) Zdobyłam projekt mieszkania. Bardzo poproszę o pomoc w zaprojektowaniu kuchni. Na zdjęciu widac propozycję , ale za mało jest blatu roboczego. Chciałabym zamiescic zwywarkę , lodówkę wolnostojącą oraz piekarnik na wysokości "oczu". Edytowane 30 Kwietnia 2014 przez aeris30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 03.05.2014 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 http://static.pokazywarka.pl/i/2908124/759358/ggggggggggg.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.05.2014 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 ja bym odsunęła zlew od narożnika i jeden ze słupków (z piekarnikiem) dałabym od okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aeris30 04.05.2014 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Udało mi się stworzyć kuchnię jak poniżej. Górne szafki mi nie wychodziły, ale bardziej chodziło mi o zobrazowanie rozmieszczenia najważniejszych elementów kuchni. Najbardziej przeszkadza mi ten kaloryfer pod oknem. Będe miała problem z mebelkiem przy oknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aeris30 04.05.2014 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 (edytowane) Dzieki za podpowiedz. Wczesniej nawet nie pomyslalam o piekarniku przy oknie.Czy mogłaby poprosic o wizualizację optymalnego rozstawienia kuchni? Edytowane 5 Maja 2014 przez aeris30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts