daroo00 15.04.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Witam, zastanawiam się nad wykonaniem małej łazienki w domku, niestety całość domu jest strasznie mało przemyślana jeśli chodzi o ergonomię, na łazienkę pozostało mi zagospodarowanie takiego małego pomieszczenia - wymiarach około 2,15 m szerokości oraz 1,3 długości. Czy ktoś miałby jakiś pomysł jak można to ergonomicznie rozwiązać - w łazience chciałbym umieścić wannę, umywalkę i sedes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 16.04.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) http://static.pokazywarka.pl/i/2865842/573551/wwwwwwwwwwwww.jpgDo tak małej łazienki lepiej dać prysznic:http://static.pokazywarka.pl/i/2865837/783308/dddddddddddddddd.jpg Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 16.04.2014 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Drzwi o szer. 60 cm to chyba pomyłka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 16.04.2014 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Stelaz wc narożny(albo kibelek kompaktowy narożny) odsunięty od ściany z oknem o jakieś 10cm, żeby sedes nie był zbyt blisko wanny. Wanna asymetryczna, niezbyt szeroka a długa na ok.150cm(np.Ravak Avocado albo Cersanit Nano). Umywalka w rogu przy drzwiach - narożna albo asymetryczna(ewentualnie okrągła na półokrągłym blacie). Fajnie by było jakby róg komina dało się ściąć albo zaokrąglić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daroo00 16.04.2014 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 (edytowane) Dość ciekawie to wygląda - już myślałem, że będzie z tym bardzo ciężko. Co do tego "komina" na rysunku - to to nie jest komin tylko ściana,której położenia nie da się zmienić. Jeśli zaś chodzi o drzwi to szerokość może być dowolna. Zastanawia mnie tylko kwestia wanny w projekcie alicyja. Czy okno nie będzie stanowić problemu ze względu na sąsiadowanie bezpośrednio z wanna. Mam tu na myśli np. branie prysznica stojąc to wtedy okno będzie ciągle ochlapywane. Choć sama łazienka w tym przypadku wygląda dużo lepiej. Edytowane 16 Kwietnia 2014 przez daroo00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.04.2014 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2014 Drzwi o szer. 60 cm to chyba pomyłka... Da radę. W bloku też musiałam zwęzać do 60 cm, bo inaczej nie dałoby się nic wstawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ada1985 25.04.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Ooo, świetne pomysły. Przymierzam się teraz do remontu łazienki, moja niestety też nie grzeszy wielkością. Staram się znaleźć jakiś kompromis pomiędzy wysoką estetyką a praktycznymi rozwiązaniami. Mam bardzo dużą zagwozdkę z wanną- bałam się, że nie ma na nią szans przy małym metrażu, a prysznic z kolei jest mało wygodny w kontekście malucha, który pojawi się za kilka miesięcy. Widzę jednak, że marzenie o wannie jest do zrealizowania:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daroo00 10.08.2014 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Postanowiłem odświeżyć temat gdyż pojawiła się nowa opcja co do łazienki. Wcześniejszy pomysł zakładał wydzielenie jej z części kuchni, a drzwi do niej znajdowały by się w niej, co za tym idzie aby dostać się do łazienki trzeba wejść najpierw do kuchni - a to chyba nie najlepszy pomysł? Chyba, że ktoś ma tak, że do łazienki chodzi przez kuchnię? Obecnie wpadłem na pomysł aby wydzielić część łazienki z kuchni tyle tylko, że wejście do niej będzie z korytarza, powstanie wtedy pomieszczenie jak w załącznikach - długość 4m, szerokość w najwęższym punkcie 1,08 cm w najszerszym 2,15. I teraz moje pytanie - czy warto w ogóle tworzyć takie pomieszczenie czy będzie ono bardzo niefunkcjonalne? Wejście do łazienki na ścianie na samym dole patrząc na rysunek - na tej ścianie o długości 108 cm. Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez daroo00 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 12.08.2014 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Trochę bez sensu taki długi i wąski korytarzyk. Przydałby się rzut całego domku - może da się coś innego wykombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daroo00 12.08.2014 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Do adaptacji jest kuchnia, która ma taki kształt - okien ruszyć nie można - ewentualnie zrobić większe na wysokość to małe. No i na tej powierzchni chciałbym "upchać" kuchnię i łazienkę. za ścianą na której są drzwi znajduje się korytarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 13.08.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Chyba lepiej będzie zrobić łazienkę bliżej korytarza. Tam gdzie to małe okno wydzielić spiżanię albo pralnię. Łazienkę można doświetlić ścianką z luksferów albo okienkiem z mleczną szybą itp. 1) Łazienka ok. 170x230cm. 2)Łazienka ok. 200x180cm. 3) Łazienka z prysznicem oprócz wanny - szerokość ok.210cm, długość 150cm do skośnej ścianki. Brodzik pięciokątny 90x90cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.08.2014 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 a gdzie kuchnia ma podłączenie do kanalizy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daroo00 13.08.2014 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Podłączenie do kanalizacji jest na lewej ścianie patrząc na plan tak około półtora do dwóch metrów od ściany z drzwiami.A odnośnie łazienki - właśnie miałem nadzieję, że będzie to łazienka z oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 13.08.2014 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Okno 180cm podzielone na 110cm dla kuchni i 60cm dla łazienki. Wejście do łazienki i kuchni ze wspólnego korytarzyka albo wejście do kuchni tak jak jest teraz a do łazienki wejście przez korytarzyk z pralką zabudowaną we wnęce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts