Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oświetlenie do ciemnej łazienki ???

Taj

Recommended Posts

Witajcie,

wynajmuję mieszkanie, łazienka jest ciemna, zainstalowana lampa pozwala tylko na wkręcenie słabej żarówki?

Macie jakiś tani skuteczny sposób na oświetlenie łazienki? Może jakieś LEDy po przecenie są u kogoś w ofercie?

Albo inne rozwiązanie, np. "łazienkowo-wolno-stojące" lampki?

Zaproponujcie coś?

Edytowane przez Taj

Proponuję wolno-stojącą lampę stojącą Edison The Petit marki Fatboy. Nie dość, że posiada IP55 i jest Ledowa, idealne do wilgotnych pomieszczeń, to w dodatku jest śliczna i daje nastrojowe światło, które doda i światła i klimatu do małej łazienki. Jeszcze jeden plus : lampa jest mobilna, posiada akomulator i wystarczy ją naładować lub po prostu pozostawić podłączoną do kontaktu. Edytowane przez joliska
za kolejny link - ban

1). Mathias lampa Edison The Petit marki Fatboy jest bardzo ciekawym rozwiązaniem jednak za drogim.

Byłbym wdzięczny za propozycje do 100zł.

2). LED o dużej mocy? OK. Zna ktoś skelp w którym byłyby takie lampy trochę tańsze niż u konkurencji.

3). Mógłby ktoś wytłumaczyć prosto co muszę mieć żeby zainstalowac taśmę LED nad lustrem w łazience?

Z tego co wyczytałem to potrzebna jest:

- taśma LED, IP np. 65 http://www.ledbel.pl/pl/p/Tasma-LED-5050-150-led5m-b.-ciepla-IP63/119

-osłonka np http://www.ledbel.pl/micro_k_klus.html

I jaki wybrać zasilacz pod tę taśmę? Ile amperów?

Czy potrzebuje czegoś jeszcze złączki czy coś do przewodów od prądu?

i co dalej?

Edytowane przez Taj

• 2 months później...
Sam miałem do niedawna taki sam problem, ponieważ używałem zwykłych żarówek, które bardzo słabo oświetlały łazienkę. Wymieniłem wszystkie trzy żarówki na żarówki LED Osram. Także w Twoim przypadku to również powinno pomóc, możesz też zainstalować małe diody LED wzdłuż lustra, wtedy byłoby dużo jaśniej. Edytowane przez joliska
Za kolejny ukryty link dostaniesz wiecznego bana