Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prośba o poradę - malutki salon

krasnoludek1989

Recommended Posts

Witam, mam malutkie mieszkanie, w którym mam trudność z zaaranżowaniem salonu. zaplanowałam sobie wstępnie położenie podstawowych elementów ale prosiłabym o jakąś opinię kogoś doświadczonego w tej branży... Z góry bardzo dziękuję za jakikolwiek odzew :) aranz.jpg http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/20717caf9ec07c4b.html

aranzacja.jpg

Edytowane przez krasnoludek1989
zwiększenie obrazka

Witam, urządzałam już 2 takie malutkie mieszkanka.... Duże lustra to dobry kierunek! Fajnie wyglądają też w ładnych ramach na ścianie (nie tylko na drzwiach szafy), dobrym pomysłem są też farby odbijające światło (np. dulux światło i przestrzeń) i najjaśniejsze odcienie (nie musi być to biel, jak nie lubisz, ale ona najbardziej optycznie powiększa). Nie rób żadnej ciemniejszej ściany (jak to teraz w modzie- bardzo to zmniejsza) Duże przytłaczające wzory na ścianach, dodatkach (np. na tapetach, firanach, zasłonach ) również "zabronione" . Można zastosować jakieś poziome paski, pasy- salon jest wąski jak autobus, więc tak go ciut poszerzysz. Co do mebli nie pomogę, każde ustawienie w tak małym pomieszczeniu będzie miało jakiś minus. Np. teraz tv nie będzie stał naprzeciwko sofy (co sprawi, że bedziesz mieć skreconą szyję ogladajac tv)...Gdybyś postawiła sofę pod oknem, a tv w miejscu szafy to tv będzie naprzeciwko okna co też nie jest dobre, bo trzeba zasłaniać okno,ale wtedy nie wiem czy szafa Ci sie zmiesci kolo drzwi do kuchni...pozdrawiam