dudi1217 26.04.2014 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2014 Witam, zastanawiam się nad kupnem projektu "Dom w centuriach". Jednak przed kupnem projektu chciałbym go zobaczyć w realu. Może ktoś już buduje coś takiego? Jak wam się podoba mój projekt? link http://archon.pl/gotowe-projekty-domow/dom-w-centuriach/m4ae5ba81eb827 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.04.2014 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Ciekawy projekt, jesli chodzi o układ wnętrz. Chociaż na piętrze nie robiłabym garderoby z oknem. Natomiast zastanawiam się dla kogo jest ten projekt? Bo jak pod najem piętra, to mało komfortowe będzie zaglądanie do ogródka mieszkańców z piętra.A jak dla dwóch bliskich rodzin, to wolałabym podział w pionie a nie w poziomie, aby kazdy miał wyjście do ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 29.04.2014 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Dom ciekawy, atrakcyjnie się prezentuje.Dach prosty, ale sporo ścian nośnych i balkony. Może jeszcze nie mieć realizacji, bo jednak jest to niestandardowa propozycja - dom dwurodzinny, z podziałem funkcjonalnym na kondygnacje, a tak jak pisze Elfir - dwie rodziny raczej wybiorą podział w pionie, rodzina dwupokleniowa niesymetryczny podział metrażu, senioratkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi1217 29.04.2014 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Planuję ten dom wybudować z bratem ze względu na nizsze koszty (jeden dach, fundamenty itd). Standardowe bliźniaki mi się nie podobają - każdy jest jakiś podobny do siebie. Kurcze coś mi się wydaje, że właśnie ciężko będzie znaleźć taki domek już wybudowany. Pytałem w biurze projektowym to Pan mi powiedział, że nie udzielają takich informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.04.2014 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 a który z was będzie na górze, bez ogrodu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi1217 29.04.2014 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Brat się właśnie zdeklarował i jest to już ostatecznie ustalone:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudi1217 03.05.2014 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Na to wygląda, że chyba faktycznie będzie ciężko znaleźć gdzieś mój projekt w budowie... Szukam i narazie nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.05.2014 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Rzadko kto z własnej woli rezygnuje z bezpśredniego dostępu do ogrodu, stad podziały bywają w pionie a nie w poziomie.Dlatego myślę, że w Polsce jest jedna realizacja - ta, z której projektu zrobiono projekt gotowca. Ewentualnie jakiś deweloper? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.05.2014 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Rzadko kto z własnej woli rezygnuje z bezpśredniego dostępu do ogrodu, stad podziały bywają w pionie a nie w poziomie.Dlatego myślę, że w Polsce jest jedna realizacja - ta, z której projektu zrobiono projekt gotowca. Ewentualnie jakiś deweloper? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 03.05.2014 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Brat się właśnie zdeklarował i jest to już ostatecznie ustalone:D Dla osób zapracowanych, które nie lubią pracy w ogródku, wolą spędzić czas wolny w pubie, kręgielni, wyjechać, to nawet fajne rozwiązanie. Tak trochę jak w bloku, ale z paroma plusami domu. Korzyści z możliwości użytkowania parteru i ogrodu zwykle docenia się wtedy, gdy pojawi się dziecko/dzieci (wózek, zabawa w ogródku) albo gdy samemu ciężko się już wspinać na piętro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts