Yerenia 27.04.2014 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Witam,czy spotkał się ktoś z Was ze zmianą kształtu schodów zewnętrznych w trakcie budowy? Te z projektu nie bardzo nam pasują, jeszcze nie rozmawiałam z projektantem ale kier bud coś marudzi że ostatnio w Nadzorze lubią się tych schodów czepiać...Czy to rzeczywiście istotna zmiana? dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sSiwy12 27.04.2014 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 Nie jest istotne, czy zmiana jest istotna, czy nie jest..O tym decyduje tylko i wyłącznie projektant. To on nanosi zmianę na projekcie. Ps. Gratuluję fachowego kierbuda - oby takich więcej było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.04.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2014 strasznie to czepianie się nadzoru. Co ma kształt schodów do domu? To tak jakby do nadzoru zgłaszać robienie ogrodu, bo bardzo często przeprojektowywany w ogrodzie jest taras lub właśnie wejście do domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yerenia 29.04.2014 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 dla potomnych ( w Krakowie ) zmiana schodów jest istotna i wymaga nowego PNB..no coż trudno, bedzie jak w projekcie ale szlag mnie trafia, ze nie moge zmniejszyc tego podestu, no naprawde nie czaje:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.04.2014 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 wiem, że to jest wkurzajace. Problemem prawa budowlanego jest, że nie rozróznia budownictwa jednorodzinnego, od wielkich inwestycji, typu fabryka. Architekt nie zrobi ci korekty w projekcie? Zawsze każę wywalac z projektów rozbudowane podesty i tarasy wylewane z betonu na etapie adaptacji, aby przy projektowaniu ogrodu nie mieć jakiś idiotycznych ograniczeń, typu schody z tarasu kończą się 1 m od płotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yerenia 29.04.2014 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Niestety architekt mowi, ze to istotne, a ze nasz PINB ostatnio sie czepia schodow i tarasow, wiec jego wpis i tak nic nie zmieni Nie czaje, naprawde nie czaje - moge strop zmienic, okna dolozyc itp ale schodow mi zmniejszyc nie wolno, no paranoja naprawde:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.04.2014 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Dlatego ostrzegaj wszytskich adaptujących projekty - wykleślajcie tarasy i ganki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts