Elfir 01.05.2014 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Mam upatrzony model krzesła Zuiver Eleven Jeans, który w Polsce kosztuje 899 zł (w zasadzie jednakowa cena, niezaleznie od sklepu). To samo krzesło w Dani da sie kupić już za 100-150 E, w Niemczech za 170-190 E.Czy ktoś kupował coś za granicą i orientuje się jak to jest z kosztami dostawy? Sklepy podają ceny wysyłki w swoim kraju jedynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 01.05.2014 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 standardowe wymiary paczek z Niemiec - dpd- 7-12 E..Napisz do sklepu po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.05.2014 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 (edytowane) Najchętniej napisałabym do Holandii Chciałam sprawdzić, czy ktoś już tak robił i sprowadzał meble kupowane przez internet zza granicy. Bo może sa jeszcze jakieś cła, podatki, które powodują, że polskie sklepy odstają drastycznie cenowo? 5 maja Zuiver ma być na Westiwing, może będa mieli te krzesła w cenie niemieckiej? Edytowane 1 Maja 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.05.2014 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 znalazłam firmę która ma wysyłki do Polski ujęte nawet na swojej stronie StoelenvanLil.nl Zakładając wysyłkę za ok. 50 zł daje to 720 zł (159E w sklepie) Zobaczymy, co zaoferuje Westiwing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bubblegum 02.05.2014 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 towary sprowadzane z UE nie są obciążane cłami, podatkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.05.2014 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Zamawialam kilka lat temu krzesła do kuchni Calligaris.Przyszly nie tej wysokości co zamówiłam ale nie było problemu ze zwrotem.Podeslali kuriera zabrali i odesłali właściwe.Cła i podatku nie płaciłem.Jedyny koszt jaki poniosłam oprócz samych krzeseł to przesyłka ale i tak sie opłacało w stosunku do ceny w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.05.2014 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Acha, czyli po prostu w Polsce sklepy po prostu mają zmowę cenową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 02.05.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 To juz nic nowego niestety....:sick:Mam ten przywilej ze mieszkam blisko Niemiec i uwierz mi jeżdzę ram nawet po zakupy tzw codzienne.Ceny i jakość nieporównywalne do naszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 03.05.2014 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Kupowałam za granicą cotton ball lights, kupiłam 3 komplety po 35 lampek i zaoszczędziłam jakieś 240 zł w stosunku do ceny u nas na allegro czy też w innym polskim sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 03.05.2014 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Mój ostatni zakup zagraniczny to dywan na overstock.com w US Sprawa zamówienia dość zagmatwana bo zdecydowałam się zamówić przez kogoś kto tam jest aby ewentualnie nie zapłacić cła itp.(co zresztą nam się udało:D) ,ale serdecznie polecam jeśli ktoś się zastanawia-stosunek ceny do jakości fantastyczny. Dywan jak już do nas przypłynął (okres oczekiwania 3 miesiące)został wniesiony przez miłych panów wprost do salonu:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 05.05.2014 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Jeśli mają wysyłkę do Polski na terenie UE, to warto, bo ceny będą wiele niższe nawet z kosztami kuriera. Trochę niestety trzeba będzie doliczyć do kosztów przewalutowania. Zwykle można płacić kartą, nawet debetową. Warto by jednak było zobaczyć najpierw produkt w realu, by się nie rozczarować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.05.2014 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Mozna płacić PayPalem, a mam konto, bo na Steamie gry kupujemy przez PayPala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 05.05.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Też tam jest jakaś prowizja, ale pewno mniejsza niż bankowe spready Co do samych zakupów... Bardzo często kupuję na ASOS.com (ciuchy i buty), bo mają darmową wysyłkę na cały świat i jeśli jest jakaś wada, to koszty przesyłki zwrotnej także pokrywa sklep (plus duuuży rabat na kolejne zakupy), a gdy towar mi się nie podoba, odsyłam listem poleconym (kurier ok. 100 zł, więc zwrot byłby kosztowny). Z większymi rzeczami, których nie mogę zobaczyć, więcej nie zaryzykuję. Nawet teraz mam do odesłania zasłony i poduchy. Piękne tylko na zdjęciach, a faktycznie beznadzieja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts