tomiter 14.07.2012 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Witam wszystkich, potrzebuję informacji od ludzi którzy budują lub wybudowali dom według tego projektu Zielony ogród - wariant II - Murator M72b http://projekty.muratordom.pl/projekt_zielony-ogrod-wariant-ii,2367,1,0.htm?typ_budynku_dom=1&frm_search=1&typ_budynku_garaz=brak_garaz&id_grupy=1&p=80&typ_budynku=1&y=16&x=22&nr=86 Interesują mnie wszystkie informację, spostrzeżenia i opinie. Czy żałujecie że wybraliście ten projekt czy nie? z góry dziękuje za wszystkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-0 21.07.2012 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Dopiero mam zamiar budować ten dom, ale w przyszłym roku. Na razie jestem na etapie załatwiania papierów.I dokładnie wybrany został ten projekt o którym piszesz.Niestety, ale nie znalazłem nikogo kto by coś na jego temat coś napisał.A ty kiedy zamierzasz budować?Dodam, że wcześniej zamierzałem wybudować dom Daniel o pow. 170m2, ma też świetny układ pomieszczeń.Ale po przeliczeniach i długich rozmowach wybraliśmy Zielony ogród w lustrzanym odbiciu (m72b).Jeśli zacznę budowę na pewno podzielę się doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 21.07.2012 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 ale nie znalazłem nikogo kto by coś na jego temat coś napisał.To dziwne,bo na forum są realizacje tego projektu. Polecam korzystać z wyszukiwarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomiter 21.07.2012 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Witam, Piotr ja zamierzam zacząć budowę na wiosnę, na razie jestem podobnie jak Ty na etapie załatwiania papierów. Myślałem o tym żeby w tym roku na jesień zrobić fundamenty, ale chyba się nie uda. Fajnie że jeszcze komuś podobał się ten projekt. A co sadzisz o kosztach budowy tego domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomiter 21.07.2012 18:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Martyna z wyszukiwarki potrafię korzystać, ale realizacji tego projektu nie znalazłem nigdzie. Jeżeli Ty znalazłaś to proszę podeślij link, będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomiter 21.07.2012 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 oj przepraszam nie Martyna tylko marynata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-0 22.07.2012 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 To dziwne,bo na forum są realizacje tego projektu. Polecam korzystać z wyszukiwarki. Szukałem wielokrotnie, możliwe że nie trafiłem. Ale mam nadzieję że chodzi nam o ten sam projekt: http://projekty.muratordom.pl/projekt_zielony-ogrod-wariant-ii,2367,1,0.htm Zielony ogród wariant II lustrzane odbicie. Bo jeśli chodzi Ci o projekt ZielonegoOgrodu na której blog trafiłem to jest to mniejszy dom. Jeśli natomiast trafiłaś na projekt mój to zapodaj linka. Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-0 22.07.2012 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Jako ciekawostkę wrzucam projekt z naszymi zmianami. Niestety jeszcze nie mam projektu w rekach więc korzystamy z tego, który jest w internecie. Proponowane zmiany są dopiero na etapie rozmyślań i dopiero gdy fizycznie będziemy mieli projekt, zobaczymy co można zrealizować. Pod koniec sierpnia/początek września chcemy oddać dokumenty do urzędu by dostać pozwolenie na budowę i tak chcemy wszystko przygotować by wczesną wiosną rozpocząć budowę i wszystko zakończyć do końca 2013 roku. Jak wyjdzie zobaczymy. Na razie dokumenty:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-0 22.07.2012 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Witam wszystkich. podjęliśmy decyzję o budowie domu. Po wielu dyskusjach wybraliśmy projekt: http://projekty.muratordom.pl/projekt_zielony-ogrod-wariant-ii,2367,1,0.htm w lustrzanym odbiciu. Poniżej rzut domu po naszych modyfikacjach: Na razie te zmiany to nasze życzenia. Co z tego wyjdzie? Zobaczymy. Jesteśmy dopiero na etapie zbierania wszystkich dokumentów, tak aby na przełomie sierpnia/września oddać je do urzędu, by uzyskać pozwolenie na budowę i wczesną wiosną rozpocząć budowę. w miarę możliwości będę uaktualniał wpisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-0 23.07.2012 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Przenoszę swoje informacje o projekcie na swoją stronkę.Nie chcę nadużywać gościnności tomitera.Oczywiście będę zaglądał na ta stronę i dzielił się informacjami.http://forum.muratordom.pl/showthread.php?205681-Zielony-Ogr%C3%B3d-WARIANT-II-lustro&p=5465251#post5465251 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr-0 30.07.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 A jaki jest mniej więcej zaplanowany koszt budowy tego domu ? przepraszam, ale w związku z częstymi wyjazdami nie zawsze mogę od razu udzielić odpowiedzi, ale na pewno odpowiadam gdy tylko dostanę się do komputera. mam nadzieję że zmieścimy się w 300tyś. (nie wliczona jest działka). prąd - sama skrzynka na granicy działki postawiona przez energetykę - trochę ponad 3000zł; woda - nie wiem jeszcze dokładnie - albo z wodociągów albo głębinowa - akurat u nas porównywalna cena doprowadzenia; kanalizacja - ekologiczna, bo za daleko trzeba ciągnąć rurę, a sąsiedzi nie mają ochoty dopłacać i czekają na jelenia; fundamenty i ściany mam możliwość wykonania we własnym zakresie to i parę groszy zaoszczędzimy jeśli chodzi o ściany to będą wykonane z ytonga 36,5 lub 40 - oba wersja energo - tak jak pisała Zielony Ogród--> http://forum.muratordom.pl/showthread.php?152318-M72-Zielony-ogr%C3%B3d-Projekt-domu-Zielony-ogr%C3%B3d-Murator-M72&highlight=zielony+ogr%C3%B3d postawić taki domek można w kilka miesięcy i nie trzeba kłaść wewnątrz tynków tylko wystarczy gładź, a na zewnątrz odpowiedni tynk - ściany są idealnie równe; dach jest bardzo prosty - u nas na pewno nie będzie żadnego użytkowego poddasza więc prosta więźba i blachodachówka; na pewno nie będzie ogrzewany gazem bo w okolicy nie ma żadnej rury a zbiornik odpada - prawdopodobnie będzie olejowe - trochę droższe ale wygoda niesamowita , żona nie musi latać rozpalać kopcącego smolucha i co parę minut podkładać by nie wygasło - nie znosi tego, a mnie często nie ma - przerobiłem różnego rodzaju podajniki, pelety, eko i nie eko groszki i ostatnio miałem olej - drożej? może i tak, ale zaoszczędzony czas i nerwy - bezcenne jeśli są jakieś inne pytania, to proszę pisać odpowiem w miarę możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 23.09.2012 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2012 witam, Piotrzefajnie, że będziesz ten dom budował, ja juz 3 lata mieszkam w Zielonym Ogrodzieco do tynkowania - czytałam niedawno przestrogi, że w gładź bez tynków (jak u mnie) może pękać na spoinach nawet po 4 latach od budowy, ale nie wiem, czy to prawda. o mnie na razie nic sie nie dzieję, mam kilka pekniec tylko w miejscach, gdzie lekko siadły działówki (słabe zagęszczenie gruntu pod posadzką- wtedy jeszcze nie wiedziałam, że trzeba tego przypilnować). na szczęście to tylko milimetry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzialitta 20.03.2013 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2013 Witam serdecznie, wraz mężem podjęliśmy decyzję o budowie domu według projektu Murator M72b również jesteśmy na etapie zbierania i kompletowania dokumentów Na chwilę obecną zamówiliśmy projekt. Zobaczymy jak szybko się z tym uporamy, ale planujemy w tym roku rozpocząć jeszcze budowę domu. Liczę na wymianę spostrzeżeń ;] Projekt bardzo nam przypadł do gustu prostotą i funkcjonalnością. Jednak również w adaptacji będziemy chcieli nieco zwiększyć łazienkę - nie wiem jeszcze jakim kosztem - którego z pomieszczeń Chciałam tym samym zapytać Piotrze, o ile zwiększyła Wam się łazienka wprowadzając takie zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adza 24.05.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Na konkurencyjnym forum Moja Budowa jest mój dziennik z budowy Zielonego Ogrodu w wersji I ale jest też dziennik budowy w wersji II. Ostatnio u mnie ciężko z wolnym czasem i duże zaległości z wpisami ale mimo to zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erix 07.09.2013 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2013 Witam,My w tym roku w kwietniu rozpoczęliśmy budowę domu według tego projektu. Projekt jest dość prosty i funkcjonalny. Wcześniej szukałam kogoś kto budował już według tego projektu, ale niestety nic nie znalazłam. W tej chwili jesteśmy na etapie dachu, tj. za kilka dni będzie położona dachówka. My dokonaliśmy w tym projekcie kilku zmian. Zmienialiśmy kąt pochylenia dachu do 25 stopni pod dachówkę ceramiczną, zrezygnowaliśmy z drewnianego stropu na rzecz stropu Teriva. W środku pozmienialiśmy trochę przeznaczenie pomieszczeń: w jednym z pokoi powstała łazienka, zlikwidowaliśmy garderobę i kosztem tego w każdej sypialni powstała wnęka, natomiast z łazienki zrobiliśmy garderobę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony domek 12.10.2013 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2013 Witam, My w tym roku w kwietniu rozpoczęliśmy budowę domu według tego projektu. Projekt jest dość prosty i funkcjonalny. Wcześniej szukałam kogoś kto budował już według tego projektu, ale niestety nic nie znalazłam. W tej chwili jesteśmy na etapie dachu, tj. za kilka dni będzie położona dachówka. My dokonaliśmy w tym projekcie kilku zmian. Zmienialiśmy kąt pochylenia dachu do 25 stopni pod dachówkę ceramiczną, zrezygnowaliśmy z drewnianego stropu na rzecz stropu Teriva. W środku pozmienialiśmy trochę przeznaczenie pomieszczeń: w jednym z pokoi powstała łazienka, zlikwidowaliśmy garderobę i kosztem tego w każdej sypialni powstała wnęka, natomiast z łazienki zrobiliśmy garderobę. Pozdrawiam. Planujemy z mężem budowę domu według tego projektu, jesteśmy ciekawi jak borykają się z jego budową inni. Jeśli jest taka możliwość prosimy o info jakie są koszta budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 06.11.2013 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2013 wpadnij do wątku w linku poniżej, tam sporo piszę o kosztach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knittwiktoria 01.05.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Witam, bardzo podoba Nam projekt http://projekty.muratordom.pl/projekt_zielony-ogrod-wariant-ii,2367,0,0.htmproszę o kontakt osoby które zbudowały lub budują ten wariant,bo w necie znajduję tylko blogi wersji z bez garażu.Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
knittwiktoria 22.05.2014 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 wpadnij do wątku w linku poniżej, tam sporo piszę o kosztach Tak tylko twój śliczny domek jest mniejszy od tej wersjii, ja również zapytuję się o koszty bydowy tego domku do wprowadzenia się bez mebli. Myślę że można powiększyć łazienkę kosztem korytarza i trochę ją wydłużyć. Bardzo bym chciała zobaczyć zdjęcia tej wersji a może gdzieś są a ja nie wiem? hmm, pozdr. Wiktoria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.05.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 To sa specjalne wątki do rozmów tylko o tym projekcie: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?152318-projekt-M72-ZIELONY-OGR%C3%93Dhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?226424-projekt-M72b-ZIELONY-OGR%C3%93D-wariant-2&highlight=zielonyhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?208985-projekt-M72c-ZIELONY-OGR%C3%93D-wariant-3&highlight=zielony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts