pepers 03.05.2014 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Witajcie, mam gorącą prośbę - jestem już po zakupie działki i zmagam się z dylematem wyboru projektu domu, na tę chwilę nr 1 jest azuryt ko czy ktoś z forumowiczów posiadający już doświadczenie budowlane (którego ja nie mam za grosz) po obejrzeniu w/w projektu jest mi w stanie podpowiedzieć z jakimi kosztami (realny zarys) będę musiał się liczyć ? tak aby dojśc do stanu deweloperskiego tzn aby pozostało tylko wykończenie wewnętrza domuz góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepers 03.05.2014 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 to ten projekt http://www.tooba.pl/projekt-domu-Azuryt-KO/a,s_pd,idp,19596.html ogrzewanie gaz (za pewne kocioł kondensacyjny + kominek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.05.2014 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 (edytowane) polecam ci szczerze objerzenie poddasza tego (lub podobnego) domu na żywo. Bo te pokoje wcale nie będą tak ustawne, jak to wygląda na wizualizacji z powodu dośc niskich skosów. BBiuro liczy na stan deweloperski bez instalacji 240 tyś, czyli 280-300tyś (w tym koszt dokumentacji projektu inst. gazowej, przyłącze gazu itp.).Tu jest ogromny dach z bardzo głębokimi okapami.Na dodatek nad garażem masz strych, do którego jest dostęp tylko z garażu - czyli mało wykorzystany. Pytanie czy jest sens robić poddasze nad garażem? Może stropodach i wówczas w pokoju i łazience normalne okna zamiast drogich połaciowych? Mam piec kondensacyjny gazowy i powiem ci - szkoda dla niego budować osobną kotłownię. To jest niewielkie, kompaktowe urządzenie - z wbudowanym zasobnikiem jest wielkosci lodówko-zamrażarki. Wybierz projekt domku z większym pom. gospodarczym (np. pralnią) i dobuduj sobie jedynie garaż, w lekkiej konstrukcji szkieletowej. Edytowane 3 Maja 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bowess 03.05.2014 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Tu masz link. Macierzysta strona z kosztorysem. 330k netto bez instalacji, ale myślę, że pilnując kosztów i dobierając materiały można uzyskać taką cenę brutto. No i instalacje do tego.http://www.mtmstyl.pl/projekt-azuryt/kosztorys/Wygląda na liczony z materiałów - dość realistyczny.Z kolei licząc tak na szybko z metra powierzchni podłóg, wychodzi kwota rzędu 405k, ale w tym powinny się zmieścić również przyłącza i zakup projektu z adaptacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWM 05.11.2014 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Kupiliśmy projekt AZURYT 4 z dwu stanowiskowym garażem.Na wiosnę zaczynamy budowę.Ktoś już stawia jakiś AZURYT? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia2812 08.01.2015 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2015 (edytowane) Witam, kupiliśmy z mężem projekt Azuryt. Ruszamy z budową wiosną-latem,zależy jak szybko uda się załatwić dokumenty. Chyba nikt nie buduje na razie naszego domku, chociaż pan z biura mówił, że ten projekt ma duże wzięcie. Może jak będzie cieplej..........już nie mogę się doczekać Edytowane 8 Stycznia 2015 przez kasia2812 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pszczola86 06.03.2015 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 (edytowane) Witam ja również zastanawiam się nad kupnem projektu Azuryt (2 CE)->ten najbardziej mi odpowiada bo ma zagospodarowaną część nad garażem. Czy ktoś już buduje ten dom? Jeśli tak to proszę o podzielenie się jakie zmiany zrobiliście? Ja zastanawiam się nad zamianą miejscami łazienki z garderoba bo che mieć okno w łazience. Aha a jeśli chodzi o skosy to ściana kolankowa jest bodajże na ok.115cm. Czy jest gdzieś więcej informacji na ten tych projektów? Jakieś zdjęcia? Pozdrawiam!!! Edytowane 7 Marca 2015 przez pszczola86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pełna 16.02.2016 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2016 Witaj MWM odpowiedz proszę czy Wasz domek już stoi i czy układ jest funkcjonalny oraz czy pokoje sa wygodne? Pozdrawiam nas też bardzo interesuje Azuryt 4 ce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MWM 26.07.2016 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Witaj MWM odpowiedz proszę czy Wasz domek już stoi i czy układ jest funkcjonalny oraz czy pokoje sa wygodne? Pozdrawiam nas też bardzo interesuje Azuryt 4 ce Witam, Mieliśmy małą obsówę z finansowaniem ale aktualnie jesteśmy na stanie SSZ. Robimy instalacje wewnątrz domu. Mam nadzieję, że niedługo wejdą tynkarze. W rzeczywistości domek, niestety jeszcze nie otynkowany wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wuj3k3 10.08.2017 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2017 Witam, ktoś obecnie buduje projekt Azuryt 4 ? interesuje mnie czy strop poddasza garażu jest na równi z częścią stropu domu lub jest niżej od części domu w tym projekcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts