Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witajcie, mam gorącą prośbę - jestem już po zakupie działki i zmagam się z dylematem wyboru projektu domu, na tę chwilę nr 1 jest azuryt ko czy ktoś z forumowiczów posiadający już doświadczenie budowlane (którego ja nie mam za grosz) po obejrzeniu w/w projektu jest mi w stanie podpowiedzieć z jakimi kosztami (realny zarys) będę musiał się liczyć ? tak aby dojśc do stanu deweloperskiego tzn aby pozostało tylko wykończenie wewnętrza domu

z góry dziękuję za odpowiedzi

polecam ci szczerze objerzenie poddasza tego (lub podobnego) domu na żywo. Bo te pokoje wcale nie będą tak ustawne, jak to wygląda na wizualizacji z powodu dośc niskich skosów.

BBiuro liczy na stan deweloperski bez instalacji 240 tyś, czyli 280-300tyś (w tym koszt dokumentacji projektu inst. gazowej, przyłącze gazu itp.).

Tu jest ogromny dach z bardzo głębokimi okapami.

Na dodatek nad garażem masz strych, do którego jest dostęp tylko z garażu - czyli mało wykorzystany. Pytanie czy jest sens robić poddasze nad garażem? Może stropodach i wówczas w pokoju i łazience normalne okna zamiast drogich połaciowych?

Mam piec kondensacyjny gazowy i powiem ci - szkoda dla niego budować osobną kotłownię. To jest niewielkie, kompaktowe urządzenie - z wbudowanym zasobnikiem jest wielkosci lodówko-zamrażarki.

Wybierz projekt domku z większym pom. gospodarczym (np. pralnią) i dobuduj sobie jedynie garaż, w lekkiej konstrukcji szkieletowej.

Edytowane przez Elfir

Tu masz link. Macierzysta strona z kosztorysem. 330k netto bez instalacji, ale myślę, że pilnując kosztów i dobierając materiały można uzyskać taką cenę brutto. No i instalacje do tego.

http://www.mtmstyl.pl/projekt-azuryt/kosztorys/

Wygląda na liczony z materiałów - dość realistyczny.

Z kolei licząc tak na szybko z metra powierzchni podłóg, wychodzi kwota rzędu 405k, ale w tym powinny się zmieścić również przyłącza i zakup projektu z adaptacją.

• 6 months później...
  • 2 months później...
Witam, kupiliśmy z mężem projekt Azuryt. Ruszamy z budową wiosną-latem,zależy jak szybko uda się załatwić dokumenty. Chyba nikt nie buduje na razie naszego domku, chociaż pan z biura mówił, że ten projekt ma duże wzięcie. Może jak będzie cieplej..........już nie mogę się doczekać Edytowane przez kasia2812

• 1 month później...
Witam ja również zastanawiam się nad kupnem projektu Azuryt (2 CE)->ten najbardziej mi odpowiada bo ma zagospodarowaną część nad garażem. Czy ktoś już buduje ten dom? Jeśli tak to proszę o podzielenie się jakie zmiany zrobiliście? Ja zastanawiam się nad zamianą miejscami łazienki z garderoba bo che mieć okno w łazience. Aha a jeśli chodzi o skosy to ściana kolankowa jest bodajże na ok.115cm. Czy jest gdzieś więcej informacji na ten tych projektów? Jakieś zdjęcia? Pozdrawiam!!! Edytowane przez pszczola86

• 11 months później...
  • 5 months później...
Witaj MWM odpowiedz proszę czy Wasz domek już stoi i czy układ jest funkcjonalny oraz czy pokoje sa wygodne? Pozdrawiam nas też bardzo interesuje Azuryt 4 ce

Witam,

Mieliśmy małą obsówę z finansowaniem ale aktualnie jesteśmy na stanie SSZ.

Robimy instalacje wewnątrz domu. Mam nadzieję, że niedługo wejdą tynkarze.

W rzeczywistości domek, niestety jeszcze nie otynkowany wygląda tak:

azuryt4.jpg

• 1 year później...