kongresmen 03.05.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Mam problem. Dom mam z betonu komórkowego a ścianki działowe z silki. Majster budując ścianki działowe wyciął w ścianach nośnych 2 cm głęboką szczelinę i tak schował silke w putak. Całość zaszpachlował klejem i było ok. Po zdjęciu stempli od stropu co zrobiłem niedawno, na łączniach silki z ścianami z betonu komórkowego powstały pęknięcia. Według mojego oglądu to ściany zewnętrze po zdjęciu stempli wybrzuszyły się może 1-2 mm i stąd to pękniecie. Na zewnątrz pustaki nie pękają. gdyby nie było to przesmarowane klejem to nawet bym tego nie zauważył, a tak klej poodrywał niewielkie kawałki pustaka na łączeniach tych ścian. Czy jest to normalne czy mam zacząć się bać? Dodam że jest to tylko na łączeniach silki z betonem komórkowym i tylko na dwóch ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pavlo666 04.05.2014 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Daj zdjęcia jak dasz radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 04.05.2014 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 No bo scianek działowych nie muruje sie przed zdjeciem stempli,tylko po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.05.2014 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 może jednak siadanie ścian nosnych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johny2 04.05.2014 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 może kluczem do rozwiązania jest różna rozszerzalność cieplna materiałów (silki i betonu kom.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kongresmen 07.05.2014 05:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Kierownik budowy którego o tym poinformowalem stwierdził ze jest to normalne jednorazowe tapnięcie. Nie obejrzał tego ale stwierdził ze nie mam się co obawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 07.05.2014 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 tiaaa....a co miał powiedziećnapisz jaki strop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 07.05.2014 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Kierownik budowy którego o tym poinformowalem stwierdził ze jest to normalne jednorazowe tapnięcie. Nie obejrzał tego ale stwierdził ze nie mam się co obawiać. Tąpnięcie to może być w kopalni, tąpnij tego kierownika strop oparł się na ściankach nośnych i stąd pęknięcia.One nie są do tego przystosowane. Kolega turalyon ma rację ścianki buduje się po zdjęciu stempli, zapewne teraz strop wsparł się o ścianki działowe i przenosi jakieś obciążenia. Śmiem twierdzić, że zawsze będzie tam pojawiało się pękniecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts