ivy17 21.02.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Ivy17 hej hej:) pewnie,że masz metalową i to jaką świetną! to Twoja jest tą inspiracją, o której pisałam :rolleyes::rolleyes:o jak miło Moje schody powstały częsciowo dzięki schodom Moorelki bo to u niej zapałałam miłością do takiego wyglądu Podłoga superrrrrrowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mi_mała 21.02.2015 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 tak, olejowosk:) zastanawiam się czy przed wprowadzeniem się powinnam jeszcze podłogę poolejować. Nie wiem, spróbuj zapytać w wątku o drewnianych podłogach... Kurcze, coraz bardziej mi się podoba to drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.02.2015 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Marta, piękna podłoga!! Rozumiem, że deski są "fabrycznie" poolejowane, tak? W sprawie podłogi i drewna w domu polecam kontakt z forumowym Duchem. Na privy odpowiada sporadycznie, ale jak chcesz mogę Ci podesłać bardziej szczegółowe dane Udziela porad również telefonicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 21.02.2015 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Nie wiem, spróbuj zapytać w wątku o drewnianych podłogach... Kurcze, coraz bardziej mi się podoba to drewno Podłoga superrrrrrowa Marta, piękna podłoga!! Rozumiem, że deski są "fabrycznie" poolejowane, tak? W sprawie podłogi i drewna w domu polecam kontakt z forumowym Duchem. Na privy odpowiada sporadycznie, ale jak chcesz mogę Ci podesłać bardziej szczegółowe dane Udziela porad również telefonicznie Dzięki Dziewczyny, jestem zachwycona podłogą, tak długo męczyłam panów w tej firmie, w której zamawialiśmy podłogę i wybarwili mi ją na dokładnie taki kolor, jaki chciałam:) jestem meeega zadowolona:) Tomkowa, bardzo dziękuję, podeślij namiary, może się przyda, poszukam jeszcze Ducha w wątku o podłogach:). Podjadę jednak w poniedziałek tam gdzie zamawiałam i popytam jeszcze jak oni to widzą. Pan, który nam układał mówił,że byłoby dobrze gdybyśmy lekko zaolejowali, ale nie jest to konieczne, bo deski były przez nich olejowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.02.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Pan, który nam układał mówił,że byłoby dobrze gdybyśmy lekko zaolejowali, ale nie jest to konieczne, bo deski były przez nich olejowane. No to ten Pan, przykro mi to mówić, przeczy sam sobie Jeżeli byłoby dobrze, żeby deski zaolejować, to znaczy, że tego wymagają. Jeżeli nie jest to konieczne, bo są dobrze zaolejowane, to dlaczego byłoby dobrze je teraz ponownie olejować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 21.02.2015 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 No to ten Pan, przykro mi to mówić, przeczy sam sobie Jeżeli byłoby dobrze, żeby deski zaolejować, to znaczy, że tego wymagają. Jeżeli nie jest to konieczne, bo są dobrze zaolejowane, to dlaczego byłoby dobrze je teraz ponownie olejować?? Aniu moze Panu chodziło ze jeszcze moga sie ubrudzić/zapylić itp od remontu i żeby je odświeżyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.02.2015 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Iwonka, podłogi się nie odświeża olejowaniem Uwierz, miałam takie przeprawy ze stolarzami, którzy robili mi schody i podłogę, że na ten temat wiem sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 21.02.2015 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 No to ten Pan, przykro mi to mówić, przeczy sam sobie Jeżeli byłoby dobrze, żeby deski zaolejować, to znaczy, że tego wymagają. Jeżeli nie jest to konieczne, bo są dobrze zaolejowane, to dlaczego byłoby dobrze je teraz ponownie olejować?? Hmm może ja to źle przedstawiam Pan (który kładł deski) mówił,że deski co do zasady nie wymagają olejowania, ale ja dość mocno wypytywałam o pielęgnację itd., więc powiedział,że mogę je lekko zaolejować, na pewno im to nie zaszkodzi, a będą lepiej zabezpieczone. Tak więc sama już nie wiem, może wyglądam na lekko przewrażliwioną, ale jak pamiętacie mam w domu deskę barlinecką, która wygląda po kilku latach paskudnie (wiem, wiem to lakier i co innego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.02.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Co to znaczy "lekko zaolejować"? Albo się olejuje porządnie, czyli "mocno", albo wcale. Nie wiem, jak można "lekko" Dobra, już się nie mądrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 21.02.2015 21:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Co to znaczy "lekko zaolejować"? Albo się olejuje porządnie, czyli "mocno", albo wcale. Nie wiem, jak można "lekko" Dobra, już się nie mądrzę Tomkowa Ty zołzo;) i dobrze lubię jak się madrzysz tak;) wyszkolisz mnie to w poniedziałek wywołam tego Pana do odpowiedzi, a co, niech mi wytłumaczy czy dobrze zaolejowali czy nie;) hehe,a tak serio to chyba ja jestem mało precyzyjna;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 21.02.2015 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Tomkowa Ty zołzo;) :rotfl::rotfl: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 21.02.2015 23:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 http://imageshack.com/a/img538/6692/VWuroZ.jpg wracam z sypialnianymi problemami ściana, na której ma być szafa ma 272 cm, a "komin" 57 cm, czyli jakbym chciała tak zrobić jak na wizce, czyli podzielić zabudowę na 2 szafy to miałyby one po metr z "hakiem", a biurko 57 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 22.02.2015 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 biurko zwykle ma 60 cm, wiec 57 cm to dobry wymiar.Szafy potrzebują przy ścianach maskownicy brzegowej, by nie walić drzwiami w ścianę, to ci ten "hak" zejdzie. Wówczas drzwiczki mają 50 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamilaa 22.02.2015 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 biurko zwykle ma 60 cm, wiec 57 cm to dobry wymiar. Szafy potrzebują przy ścianach maskownicy brzegowej, by nie walić drzwiami w ścianę, to ci ten "hak" zejdzie. Wówczas drzwiczki mają 50 cm. popieram. powinno byc dobrze. Przy okazji....faaaaaaajowa podloga:) a co bedziesz miec na gorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 22.02.2015 10:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 biurko zwykle ma 60 cm, wiec 57 cm to dobry wymiar. Szafy potrzebują przy ścianach maskownicy brzegowej, by nie walić drzwiami w ścianę, to ci ten "hak" zejdzie. Wówczas drzwiczki mają 50 cm. Elfir, dzięki za odwiedziny i za pomoc, zastanawiam się na jaką wysokość zrobić te szuflady? i na jakiej wysokości szafkę górną w szafie. Muszę pojechać na budowę i sprawdzić ile wystaje parapet, tam w szafce bocznej musi być blenda, żeby się szafka otwierała. Przy okazji....faaaaaaajowa podloga:) a co bedziesz miec na gorze? Na górze mam już panele, bardzo fajne są, ale teraz żałuję, że jednak nie drewniana podłoga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 22.02.2015 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Marta w koncu udalo mi sie nadrobic zaleglosci u Ciebie.Tak wiec witam sie Pieknie jest Podloga cuuuudowna! Pomoc dziewczyn, ich porady-bezcenne. Ps. co do stolu od Hazelki to robi ona wysuwany bez problemu do tych 3m Fajna kobieta ostatnio go pokazywala na watku u Reni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 22.02.2015 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 (edytowane) Do sypialni i do planowania szaf niebawem wrócę, niestety dopatrzyłam się, że mam nie do końca dobrze rozrysowaną zabudowę w salonie http://imageshack.com/a/img538/4351/MBqh48.jpg http://imageshack.com/a/img538/1126/dQ5qic.jpg Rzecz w tym, że zabudowa ma wys. 2,63 (w tym płozy 28 cm), a szerokość 1,30. Wnęka na telewizor ma szer. 1,13, a wys. 83 cm, gł. 22 cm. Niestety nie zostało przewidziane, że tv stoi na nóźce, a nóżki to zazwyczaj około 30 cm. Musimy więc przeprojektować zabudowę, zrobić płytszą szafę, a głębszą wnękę. Edytowane 16 Marca 2015 przez martaMarcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 22.02.2015 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 (edytowane) Marta w koncu udalo mi sie nadrobic zaleglosci u Ciebie.Tak wiec witam sie Pieknie jest Podloga cuuuudowna! Pomoc dziewczyn, ich porady-bezcenne. Ps. co do stolu od Hazelki to robi ona wysuwany bez problemu do tych 3m Fajna kobieta ostatnio go pokazywala na watku u Reni Mmelisa fajnie, że jesteś! pędzę do fajnej kobiety i wątku Reni, dzięki:)) Edytowane 22 Lutego 2015 przez martaMarcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 22.02.2015 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Marta Fajna kobieta nie ma swojego watku..ale zapytaj na watku u Reni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaMarcia 22.02.2015 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Marta Fajna kobieta nie ma swojego watku..ale zapytaj na watku u Reni Mmelisko, już się zorientowałam i poprawiłam:p edit: ...ale dzięki za czujność, chyba muszę kawę wypić, bo z myśleniem i wysławianiem u mnie ostatnio nie najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts