Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cześć dziewczyny!! :welcome:

Mieszkamy w Krakowie. Czeka nas właśnie remont mieszkania. Chodzi głównie o odświeżenie zabrudzonych i pękniętych ścian. No i doszliśmy do tematu kolorów ścian w pokoju naszego synka. Zapytany jaki chce mieć pokój dopowiedział stanowczo, że on chce mieć na ścianie.....SAMOLOT...:confused: zaczęłam szukać po internecie ludzi, którzy narysowali by mu coś takiego. Niestety, ceny za takie malowidła są meeega wysokie, po prostu nas nie stać. . Napiszcie mi co o tym sądzicie??

Edytowane przez Mama

Droga Mamo - bierzesz aparat fotograficzny oraz swoją pociechę we wtorek i udajesz się do alei Jana Pawła II 39 pomiędzy 9-tą a 17-tą. Następnie pytasz dziecko który samolot podoba się i robisz zdjęcie. Dalej to już proste - rzucasz obraz na ścianę, robisz kontur ołówkiem i malujesz wypełnienia. Wersja zaawansowana - przetwarzasz obraz na kontury w jakimś programie graficznym i potem już jak wyżej napisano.

• 5 weeks później...
  • 1 month później...
Cześć dziewczyny!! :welcome:

Mieszkamy w Krakowie. Czeka nas właśnie remont mieszkania. Chodzi głównie o odświeżenie zabrudzonych i pękniętych ścian. No i doszliśmy do tematu kolorów ścian w pokoju naszego synka. Zapytany jaki chce mieć pokój dopowiedział stanowczo, że on chce mieć na ścianie.....SAMOLOT...:confused: zaczęłam szukać po internecie ludzi, którzy narysowali by mu coś takiego. Niestety, ceny za takie malowidła są meeega wysokie, po prostu nas nie stać. . Napiszcie mi co o tym sądzicie??

Wybierasz grafikę która się najbardziej podoba małemu/tobie z wuja googla: https://www.google.pl/search?q=samolot+kolorowanka&espv=2&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=6iLEU_XwF_SQ4gSXioCABg&ved=0CAYQ_AUoAQ&biw=1440&bih=781

Zmieniasz rozmiar na większy (dowolnym programem graficznym np. irfan view), potem za pomocą programu photo scape (prosty, darmowy) funkcja splitter tniesz na dowolną ilość kawałków. Każdy z kawałków drukujesz na zwykłej drukarce. Całość składasz jak puzzle, sklejasz taśmą. Na koniec wycinasz, przykładasz do ściany i odrysowujesz.

Trochę zabawy ale tanim kosztem można sobie przenieść dowolny obrazek. Ja tak dzieciakom namalowałam w pokoju dinozaury (składałam z 16 kartek).

dinozaury_dzieci.jpg

• 1 month później...
Ręcznie namalowany samolot byłby extra. No ale to są koszta kosmiczne;/ Tutaj możesz sobie wybrać odpowiednią fototapetę pictory.pl/obrazy-i-plakaty/szukaj/samolot ; Jeżeli nie chcesz na całą ścianę, to zawsze możesz wybrać sobie odpowiedni rozmiar:) Ewentualnie znajdź jakieś zdjęcie, bądź swoje własne i też Ci zrobią:) Fototapety to fajna sprawa:)

• 1 month później...
  • 8 months później...

fototapeta to chyba dobre rozwiązanie, bo też łatwo można z niej sprzątnąć czy jak się czymś obleje czy porysuje. a jakby co to potem można zmienić.

a tez jakbyć potrzebowała żeby ci ktoś narysował to znam osobę bo u mnie malowała taka dziewczyna, ale to nie wiem czy by chciaa tak po polsce jeździć.