Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prosze o opinie na temat dwóch taczke

Recommended Posts

Witam.Chciałbym poznać opinie na temat taczki poniżej

http://www.jula.pl/taczka-65l-707020

Czy będzie odpowiednia do przewożenia węgla kilka razy w roku?Nie chce kupić czegoś co się rozleci.Jeżeli była by za słaba to rozumiem że ta poniżej była by już dobra?

http://www.leroymerlin.pl/narzedzia-budowlane/betoniarki-taczki-kastry/taczki/taczka-spawana-sp-6101-met-spos,p25613,l706.html#!oceny

może byś wyjasnił różnice między twoją propozycją a tymi wklejonymi? Bo wizualnie to róznią się kolorem.

O taczce z Leroy nabywcy się wypowiadają w komenatrzach pod produktem.

Jula prewencyjnie nie zamieściła możliwości komentowania swoich produktów :D

Edytowane przez Elfir

Obie się rozlecą: pierwsza jak wrzucisz ze dwa liście, druga przy dwóch łopatach piasku.

Szukaj takiej konstrukcji:

http://sklep.drabiny.info/userdata/gfx/671e3fce190ce7a2a5cddd8c86c677a0.jpg

To jakiej szukać?Z leroya wypowiadają się pozytywnie o tej taczce mimo to chciałem wiedzieć czy warto dopłacać te 50 zł.Mógłbyś napisać czemu ta z leroya jest tez zła?No i rozumiem że o tej taczce z Jula mam zapomnieć?Będę używać taczki kilka razy w roku więc nie wymagam za dużo , tylko żeby wytrzymała

edit:Jeszcze do dyspozycji jest allegro

http://allegro.pl/taczki-taczka-budowlana-spawana-85-l-gruba-lozyska-i4177900245.html

z opisu wydaje się najlepsza, może ktoś napisać czy będzie dobra?

Edytowane przez Michalll193

O tej taczce z Jula zapomnij. Jest może dobra ale do przewożenia skoszonej trawy albo liści (i to raczej suchych). Ta z Leroy lepsza ale uważam że ta przedstawiona przez forgetit najlepsza. Mam taką od 3 lat i woziłem w niej piasek, gruz, betonu sporo, i zawsze na maks załadowana. I sprawuje się dobrze. Ma mocniejszą, bardziej wytrzymałą konstrukcję niż ta z Leroy. Chociaż widziałem jakiś czas temu w tym markecie fajne taczki ale nie mówię o tej co pokazałeś.

Ta z allegro wygląda spoko chociaż na oko trochę "bardziej zespawana" mogłaby być. I wolałbym żeby miała wzmocnienie między misą a pałąkami z uchwytami. Ta proponowana przez forgetit ma takie. Jak porządnie taczkę załadujesz te wzmocnienia ograniczają wyginanie się pałąków z uchwytami.

Rozumiem że będziesz używał okazyjnie ale do węgla to wziąłbym porządną. Te kilkadziesiąt zł różnicy teraz opłaci Ci się później.

Przy kupnie zwracaj uwagę na to aby guma opony nie była sparciała, popękana. I na grubość blachy choć to "na oko" trudno ocenić.

Jeśli nie pozwolisz jej jakoś mocno zardzewieć i pomalujesz co jakiś czas dłuuugo będzie Ci służyć.

Edytowane przez pieknyromek

O tej taczce z Jula zapomnij. Jest może dobra ale do przewożenia skoszonej trawy albo liści (i to raczej suchych). Ta z Leroy lepsza ale uważam że ta przedstawiona przez forgetit najlepsza. Mam taką od 3 lat i woziłem w niej piasek, gruz, betonu sporo, i zawsze na maks załadowana. I sprawuje się dobrze. Ma mocniejszą, bardziej wytrzymałą konstrukcję niż ta z Leroy. Chociaż widziałem jakiś czas temu w tym markecie fajne taczki ale nie mówię o tej co pokazałeś.

Ta z allegro wygląda spoko chociaż na oko trochę "bardziej zespawana" mogłaby być. I wolałbym żeby miała wzmocnienie między misą a pałąkami z uchwytami. Ta proponowana przez forgetit ma takie. Jak porządnie taczkę załadujesz te wzmocnienia ograniczają wyginanie się pałąków z uchwytami.

Rozumiem że będziesz używał okazyjnie ale do węgla to wziąłbym porządną. Te kilkadziesiąt zł różnicy teraz opłaci Ci się później.

Przy kupnie zwracaj uwagę na to aby guma opony nie była sparciała, popękana. I na grubość blachy choć to "na oko" trudno ocenić.

Jeśli nie pozwolisz jej jakoś mocno zardzewieć i pomalujesz co jakiś czas dłuuugo będzie Ci służyć.

czy to jest taka sama jak pisał forgetit?

http://allegro.pl/taczki-taczka-budowlana-spawana-85-l-gruba-lozyska-i4176189252.html

może byś wyjasnił różnice między twoją propozycją a tymi wklejonymi? Bo wizualnie to róznią się kolorem.

O taczce z Leroy nabywcy się wypowiadają w komenatrzach pod produktem.

Jula prewencyjnie nie zamieściła możliwości komentowania swoich produktów :D

Skrzynia jest zamontowana na stelażu, ta LM ma skrzynię przyspawaną do ramy. Przy większym obciążeniu może się urwać.