Notkin 08.05.2014 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Niedługo będę przejmował mieszkanie po poprzednich właścicielach. W zwiazku z tym mam takie pytanie. Mianowicie jak mniej wiecej wyglada procedura odbioru takiego mieszkania pod katem mediów (tzn. prad, woda, gaz). Mam spisać liczniki, wlasciciele sie pod tym podpiszą, a potem ja ide do energetyki/wodociagów/gazowni i podpisuje umowe na siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.05.2014 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 (edytowane) Spisujecie protokół na konktretny dzień, w którym podajecie odczytane stany liczników. Osobny protokół, dla każdego dostawcy (czyli osobno woda, osobno prad)Na protokole powinen pojawić się zapis:"Zdający ponosi do dnia .... wszelkie zobowiazania z tytułu rozliczenia energii/wody/gazu. W przypadku nadpłaty proszę o przelew na rachunek bankowy ...... + adres korespondencyjny zdającego"Podpisy zdającego lokal i przyjmującego. Protokół Spisany na dzień ..... Przez:zdający: ........... (warto dopisac nr dowodu)przyjmujący: .................. Strony zgodnie oświadczają, że stan licznika energii elektrycznej nr .......... w dniu ...... wyniósł ...... kWh.Strony zgodnie oświadczają, ze niniejszy dokument stanowi podstawę do rozwiazania umowy o dostawę energii elektrycznej nr ....................... i nawiązania nowej na rzecz przyjmującego. itd. Edytowane 15 Maja 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek Kalinski 12.06.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Licznika prądu jeszcze nie ma. Po odbiorze będziesz musiał iść do odpowiedniej nstytucji.Natomiast gaz (jaki jeszcze inwestor buduje osiedla z gazem?), woda i ciepło to inna kwestia. Spisujesz liczniki i nic więcej nie robisz. deweloper czy tam wspólnota podpisuje umowy z energetyką, wodociągami itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts