Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

pomysł na "wybieg dla chomików" :)

Recommended Posts

Dobry wieczór,

Mam prośbę o pomoc w zaprojektowaniu rabatki wokół tarasu najchętniej z takimi roślinami, które wymagają min. obsługi:) Nie jestem pewna czy zrobić ją tak jak taras w półokręgu czy np. prostokąt-kawałek trawnika z tyłu jest mi na ten moment potrzebny-mam małe dziecko.

Ogródek jest naprawdę jak tytułowy "wybieg dla chomików":, ale może da się tam jeszcze coś posadzić:) Jakieś miniaturowe drzewko, wrzosy, lawendę itp.- nie wiem tylko jak to rozplanować żeby nie przesądzić z ilością i zachować jakiś sensowny porządek. Ziemia jest ok ale cały ogródek jest w słońcu od rana do wieczora.

Wymiary ogródka :8x10x12 (wzdłuż ogrodzenia tuje)

Wymiary tarasu: 350cm x120cm

Odległość tarasu od tui z prawej strony( pasek trawy) 120cm

Z lewej str. tarasu są schody, a pod nimi komórka-wiec rabatka nie może być cala wzdłuż tarasu-musi tam być jakieś małe przejście-mam nadzieje ze to w miarę jasno tłumaczę:)

Dziekuje i pozdrawiam

20140430_130020.jpg

20140430_130027.jpg

ogr.jpg

• 1 month później...

witam ponownie:)

po dokladnym zmierzeniu wszystkiego okazuje sie ze ogrodek robi sie bardzo maly jesli wzgluz choinek zrobie rabate.musze miec kawalek trawnika z uwagi na male dziecko. a gdyby zrobic rabate tylko wokol tarasu-np w ksztalcie prostokata?

bede wdzieczna za wskazowki:)

pozdrawiam