darek14789 09.05.2014 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Mieszkam w bloku na 4-tym piętrze i chodzi mi o preparaty chemiczne, które można kupić i zastosować samemu... Próbowałem już zielonych kostek i spreju z BROSA, ale to pomaga tylko doraźnie, niestety. Jak można sobie poradzić z tym cholerstwem? Proszę o sprawdzone opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka27 12.05.2014 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 A próbowałeś lepów na karaluchy też chyba z Brosa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gasiorek1 01.06.2014 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 (edytowane) Nier ma siły, trzeba wezwać firmę, która je wytruje specjalistycznymi środkami. Miałam ten problem. [usunięto reklamę] Edytowane 4 Czerwca 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.06.2014 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Mieszkam w bloku na 4-tym piętrze i chodzi mi o preparaty chemiczne, które można kupić i zastosować samemu... Próbowałem już zielonych kostek i spreju z BROSA, ale to pomaga tylko doraźnie, niestety. Jak można sobie poradzić z tym cholerstwem? Proszę o sprawdzone opinie. Pozdrawiam Nic ci nie poradzi, bo owady się przemieszczają. Wytępisz te, które masz u siebie, to przyjdą nowe od sasiadów, z piwnicy, ze strychu. Sprawę zgłasza się do administracji z wnioskiem o przprowadzenie kompleksowej dezynsekcji całego budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jurek Kalinski 12.06.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Pogadaj z sąsiadami, czy przypadkiem czegoś nie hodują za sofą lub innymi meblami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
melaga 30.06.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2014 w sklepach internetowych można kupić dobre lepy na karaluchy- sprawdzone Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
topa 24.07.2014 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 miałem taki przypadek w jednym z wynajmowanych mieszkań. znajomy polecił mi zrobić swojego rodzaju wytyczanie granic jakimis chemicnymi sprayami... kazdy próg, kuchnia to wszystkie progi i rogi kąty to samo w łazience, przedpokoj progi i wejscie itd itd. nie pojawiły się wiecej a to był blok lat 70 wiec chyba poskutkowało. na poczatku trochę śmierdziało chemią ale dobre wietrzenie przez 2 dni i po kłopocie. "zwierzaczki" nie wróciły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldona79 05.09.2014 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Studencki sposób na karaluchy jest taki, żeby po prostu nie gasić światła... to nie wychodzą Może wtedy też umrą z głodu albo przeniosą się do sąsiadów? A tak poważnie mówiąc, to wiem, jaki to uciążliwy problem, moja siostra miała ten problem z domu i wypróbowała chyba wszystkich sposobów: chemii, lamp, lepek, pułapek... Nic nie pomagało. Dopiero dezynsekcja budynku pomogła się uporać z problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wren 03.02.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2015 A bardzo dobry sposób to rozstawianie pułapek na spodeczkach z kwasu borowego, żółtek i nie pamiętam czego jeszcze. Misiałbyś poszukać dokładnego przepisu w internecie bo nie mam akurat mamy pod ręką. Karaluszki się tym najadają i potem padają. Najskuteczniejsze z tego co stosowałyśmy w rodzinnym bloku. Oczywiście najwięcej pewnie łazi w kuchni. Musisz pozabezpieczać inne jedzenie, żeby nie miały nic innego . No i nie wiem jak u Ciebie jest, ale jeszcze dodatkowo stosowaliśmy z powodzeniem rajstopy na kratkach wentylacyjnych, dokładne uszczelnienie miejsc gdzie wchodzą i wychodzą rury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
decambra 12.02.2015 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 A testował ktoś może elektroniczne odstraszacze, takie co wysyłają jakieś tam ultradźwięki i w ten sposób odstraszają karaluchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 12.02.2015 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 A one czegoś się boją... poza klapkiem:lol2:? Testowałem w akademiku. Elfir napisała - jedyne skuteczne to dezynfekcja całości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trelek 24.06.2015 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 (edytowane) z karaluchami to bardzo ciężko dać sobie radę.. Jak się nie ma odpowiednich preparatów, to nic nie pomoże Sam zmagałem się z tym dziadostwem pare miesięcy. Pode mną była restauracja i stąd to wszystko poprzychodziło. Szkoda gadać. W każdym razie ja się poddałem i przestałem kombinować na własną rękę i zadzwoniłem po firme. Panowie bardzo konkretni i szybko uwineli się z robotą, chociaż w całym domu unosił się smród tego specyfiku którym pryskali. Generalnie polecam panów [usunięto reklamę] na długi czas był spokój, ale karaluchy znowu naprzyłaziły z tej restauracji pode mną. W końcu wybrałem się tam i opowiedziałem o problemie. Ten cały szef powiedział, że to niedopuszczalne żeby to od nich przyłaziło, no ale sam się wkopał bo zobaczyłem zdechłego karalucha przy wyjściu )) zaniosłem im go na bar i powiedziałem, że mają coś z tym natychmiast zrobić. Czekam jak narazie na efekty. Edytowane 25 Czerwca 2015 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karalufchofob 05.01.2020 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2020 Żeby pozbyć się karaluchów z domu i co gorsza własnego przewodu pokarmowego polecam pozbyć się z domu kawy. Ja po znalezieniu w sieci tego filmiku taki właśnie mam zamiar: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts