Elfir 12.05.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 (edytowane) Gaz to nie jest paliwo stałe:no: Gdybyś miała ekogroszka, peleta, itp to musiałabyś mieć zarówno komin jak i WG. Dlatego nie mam. By nie robić idiotycznej WG w małym domku, gdzie planowana jest WM Jak ktoś zamierza mieć ekogroszek, to robienie sobie WM jest bez sensu. Jesli nawet dopłaci i zrobi dwa systemy wentylacyjne, to zawali filtry od WM smołą i pyłem z własnego komina w miesiąc - bo czerpnia przecież nie bierze powietrza z Parku Narodowego tylko najbliższego otoczenia. Edytowane 12 Maja 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 12.05.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Nie rozumiesz Robienie w jednym małym domku dwóch rozwiązań wentylacyjnych jest tylko podrażaniem sobie kosztów budowy. witam no cóż - każdy ma inne priorytety koszty, koszty, koszty... nie zawsze to co tańsze jest lepsze (odpowiadam od razu dlaczego nie gaz zamiast np. węgla - bo nie ma gazu) czyste powietrze w mieszkaniu - bezcenna pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar1973 12.05.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Dlatego nie mam. By nie robić idiotycznej WG w małym domku, gdzie planowana jest WM Jak ktoś zamierza mieć ekogroszek, to robienie sobie WM jest bez sensu. Jesli nawet dopłaci i zrobi dwa systemy wentylacyjne, to zawali filtry od WM smołą i pyłem z własnego komina w miesiąc - bo czerpnia przecież nie bierze powietrza z Parku Narodowego tylko najbliższego otoczenia. witam po to są filtry, żeby filtrować - takie filtry nie są znowu takie drogie... no i właśnie po to klienci stosują wentylację mechaniczną, żeby nie faszerować siebie smołą i pyłem świeże powietrze bezcenne pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.05.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 nafaszerują sobie smołą dzieci w ogródku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 12.05.2014 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Nie rozumiesz Robienie w jednym małym domku dwóch rozwiązań wentylacyjnych jest tylko podrażaniem sobie kosztów budowy. Przepraszam Elfir a w garażu masz WM czy WG ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.05.2014 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 nie mam garażu.Gdybym budowała, garaż byłby osobną konstrukcją (przylagajacą do budynku). Nie murowaną, ale bardziej taką wiatą ze ścianami. Byłby tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 14.05.2014 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 A ja mam ogrzewany w bryle budynku i jako jedyne pomieszczenie ma WG a nie WM i wcale nie uważam że zdublowałem instalację wentylacji . Ps, taniej nie zawsze znaczy lepiej ( w drugą stronę też to działa ) , ale to już kwestia priorytetów - abo -abo abo pełny badzioch abo czysta gęba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 15.05.2014 00:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Prawidłowo wykonana wentylacja grawitacyjna ( jeżeli to jest w ogóle możliwe) nie jest tańsza od przyzwoitej mechanicznej z odzyskiem ciepła . Nie ma co straszyć przyszłych budujących się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts