Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na jaki przydzia? mocy si? zdecydowali?cie?

Jaki przydział mocy?  

360 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki przydział mocy?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 119
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

My na 12 KW ale mamy wątpliwości.

Bo zmywarka, pralka, komputr, wyciąg kuchenny, odkurzacz, TV - czasami zdarza się że wszystko chodzi naraz :oops: :oops: :oops: . No będzie jeszcze reku.

No i kominek z turbiną.

Wystarczy? Czy zmieniać? Umowy nie podpisaliśmy, tylko wniosek złożony.

[/quote

Mam 7KW dodatkowo jeszcze do posta powyżej, czajnk,hydrofor zdarza się e przez chwilę chodzi wszystko na raz i nic się nie dzieje.

ciekawy jestem ile wat mocy urządzeń może wytrzymać bezpiecznik 16A i 20A

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 3 months później...

Ja też się zastanawiam. Wieczorem nastawiam pralkę, zmywarkę, gotuję zupę na kuchence elektrycznej, cały czas chodzi komputer a ja zabieram się za prasowanie rzeczy. Chodzi też telewizor a mi się zdarzy nastawić w tym czasie wodę w czajniku elektrycznym.

Chyba w 10kW się mieszczę + 2 aby były rezerwy i chyba wystąpię o 12kW

Witam,

W zeszłym tygodniu złożyłam we wrocławskiej Energetyce wniosek o warunki przyłączeniowe. Po uprzednije konsultacji z elekrtykiem zaznaczyłam 13 kW (najniższa możliwa moc przy zabezpieczeniu 25 A). Usłyszałam ze na warunki czeka się .... 2 m-ce :evil:

Nie będziemy mieli gazu, więc cała kuchnia na prąd: płyta, pierkanik, zmywarka. Do tego "zabawki" mojego męża p.t. serwer, komp właściwy, konsole, RTV. Planujemy wentylację mechaniczną, więc sądzę że powinno wystarczyć ;) Wyjdzie "w praniu".

Przy okazji mam pytanie: co robić w takim wypadku (z czekaniem), skoro po ostatniej wizycie na działce zauważyliśmy, że "prują" pobocze drogi dojazdowej kładąc kable i sąsiad mówił żeby od razu uderzyć do energetyki z prośbą żeby nas podłączyli (po uprzednim zaliczkowaniu).

Zaznaczam że nie mamy nawet złożonej dokumentacji do pozwolenia na budowę. Czy w taki wypadku można już wejść na działkę z robotami?

Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam!