Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Na jaki przydzia? mocy si? zdecydowali?cie?

Jaki przydział mocy?  

360 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki przydział mocy?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 119
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jam mam 12 kw. Do tej pory była ok. dostałam pozwolenie na budowę . poszłam do ZEORKU podpisać umowę i dopiero się zaczęło. Czy ktoś umie mi wyjaśnić jakie mapy chcą zaznaczam iż moa droga ma 100m i chyba przez nią będą ciągnąć kable nic przy warunkach nie mówili podali tylko nr. słupa, a nie powiedzieli CO się pani martwi przyjdziemy wstawimy skrzynkę i już" teraz okazuje się co innego a budowa rusza po uprawomocnieniu się pozwolenia

• 4 weeks później...
Mam 20 kW (po konsultacji z elektrykiem który pokazał mi że zabezpieczenia są identyczne jak przy 24 kW). Dużo - ale u mnie na prąd jest całe ogrzewanie.

A skoro już w tym wątku zakład w Pruszkowie się pojawił: uważam że ZE w Pruszkowie jest najgorszy w kraju. Zdecydowanie. (Dam się ewentualnie przekonać że także poza granicami).

Pozdrawiam

...mamy podobne zdanie...gorszego chyba nie ma... :evil:

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
  • 5 months później...
  • 2 weeks później...
zastanawiam się nad mocą i licząc najgorszy przypadek który może sie przydażyć to płyta indukcyjna 7kw + piekarnik 3kW + mikrofala 2kW + oświetlenie,komp, TV +1kW, lodówka 1kW to razem minimum 14kW ajak dojdzie czajnik elektryczny lub żelazko to 16kW to mało, zakładając że nie da się tegj mocy rozłożyć równomiernie na 3 fazy to należałoby mieć minimum 18kW