fisiu 13.05.2014 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Witam serdecznie, to mój pierwszy post na forum. Chciałbym prosić o pomoc w aranżacji mieszkania. Budynek dopiero się buduje. Czy ktoś miałby jakieś fajne propozycje. Przerabiałem kilka opcji nie jestem w tym najlepszy i ciężko mi podjąć jakąś decyzję. Zastanawiałem się o ewentualnym przerobieniu łazienek tzn. zmniejszenie jednej łazienki żeby powiększyć korytarz, wydzielenie oddzielnego małego WC. Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 13.05.2014 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 (edytowane) Po co chcesz powiększać korytarz który i tak ma wymiary pokoju? Ile osób będzie mieszkać/dzieci? Nie podoba mi się ta łazienka z wejściem od pokoju,może lepiej zrobić garderobę w tym miejscu,lub jedną większą łazienkę? http://static.pokazywarka.pl/i/2934010/744751/nhiu.jpg Edytowane 13 Maja 2014 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fisiu 13.05.2014 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 W mieszkaniu będą mieszkały dwie dorosłe osoby i małe dziecko. Zastanawiałem się nad zrobieniem garderoby z drugiej łazienki ale również pozostawienie drugiej łazienki i wstawienie tam prysznica i pralki. Co do korytarza, jest duży ale brakuje mi jakoś miejsca na szafkę na buty itp. Na początku myślałem także o zrobieniu pokoju z kuchni a przeniesienie kuchni do salonu ale chyba nie jest to dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fisiu 13.05.2014 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Dzięki serdeczne za fajną propozycję, o czymś takim nawet nie myślałem. Zastanawiałem się jeszcze o prysznicu w drugiej łazience ale metraż chyba na to nie pozwoli. A jakaś propozycja co do wyspy pomiędzy kuchnią a salonem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 13.05.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Po co przerabiać coś co jest niezłe ? Przyznam że mieszkanie ma bardzo fajny układ i zawiera pomieszczenia do przechowywania (jak dobrze widzę to jest garderoba) jak też miejsce na szafę w przedpokoju (ścianka/wnęka przy stole). Co do łazienek - zostawiłabym dwie mam jedną i o jedną mi za mało. W łazience przy sypialni można umieścić pralkę (będzie bardziej intymnie ). Na razie jak dziecko jest małe i nie odczuwa się braku drugiej łazienki - gorzej jak dzieci dorastają i zaczynamy się z nimi wykłócać o czas w łazience. Chyba ze nie jest to mieszkanie "na zawsze" i zamierzacie zanim z dziecka zrobi się nastolatek zmienić lokum. Łazienka przy sypialni fajna rzecz (choćby najmniejsza) - bo tylko dla nas! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fisiu 13.05.2014 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Jak najbardziej jest to także rozwiązanie. Dodatkowo można w jednej łazience zainstalować prysznic wstawić pralkę oraz zagospodarować kącik na deskę do prasowania itp. Garderoba w przedpokoju też jest fajnym rozwiązaniem ale kosztem pokoju. Dziecko na razie jest w drodze, czy to mieszkanie na lata?, nie wiem jak potoczą się losy. Chciałbym urządzić mieszkanie tak żeby było praktyczne. Budowa bloku zacznie się dopiero w tym miesiącu mam jeszcze czas aby dokonać zmian na tym etapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 13.05.2014 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 (edytowane) Jak się wstawi barek pomiędzy kuchnią a salonem to nie będzie miejsca na stół.Można zostawić tak jak jest,zrobić mini pralnię i małą garderobę.Przy wejściu jest szafa na ubrania wierzchnie a miejsce na odkurzacz czy deskę w schowku przy pokoju.http://static.pokazywarka.pl/i/2934780/644314/ggggggggggg.jpg Edytowane 13 Maja 2014 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fisiu 14.05.2014 07:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 Wszystkie projekty mają coś w sobie. Coraz bardziej przekonuję się chyba do pozostawienia dwóch łazienek. Łazienki nie są takie małe, w jednej zrobiłbym wannę a w drugiej tej od pokoju prysznic + kącik do prania. W takim wypadku pozostawił bym także garderobę w przedpokoju. Trzeba tylko przemyślanie zagospodarować te łazienki. Wiadomo koszt wykonania łazienki nie jest mały a w tym wypadku x2. Może to jest rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 14.05.2014 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2014 uważam, że byłaby to dobra decyzja W Waszej sypialni prysznic i pralka (może nawet suszarka w słupku ) a w ogólnodostępnej - dla gości i dziecka - wanna. Podobny kształt do Waszej przy sypialnianej łazienki ma moja łazienka - mam pralkę i suszarkę w słupku, wannę (ale tylko dlatego że mam jedną łazienkę) - wymiary też mam chyba podobne. Co do kosztów - nie są małe, ale przy fajnych projektach można nie przepłacać i zrobić świetne pomieszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fisiu 15.05.2014 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Mam jeszcze dwie nowe propozycje. Jedna z możliwością przerobienia kuchni na pokój. Tylko zastanawiam się czy okno, które jeszcze wychodzi na taras nie jest za małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.05.2014 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 chcesz mieć taką maciupeńką kuchnię? jadacie na mieście a w kuchni tylko śniadania i kolacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fisiu 15.05.2014 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Zgadzam się z czterema pokojami kuchnia jest za mała. Rozwiązanie z powiększeniem salonu też do końca mi nie odpowiada, zawsze byłem sceptyczny do pokoi przechodnich. Pozostawił bym to chyba tak jak w projekcie pierwotnym z garderobą. Muszę tylko jescze pomyśleć nad umiejscowieniem stołu min. 6 osób oraz ścianki na telewizor. Co myślicie o projekcie łazienek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.05.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 stół chyba lepiej 4 osobowy z możliwością rozłożenia dla większej ilości osób W większej łazience brakuje umywalkiJak chcesz podłączyć do pionu sedes w małym wc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 16.05.2014 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Czemu znikły wszystkie obrazki z moich postów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fisiu 16.05.2014 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Pomyślałem żeby kibelek przenieść koło wanny a umywalkę razem z pralką w zamian. Co do podłączenia pionu w małym wc, dopiero się nad tym zastanowiłem. Trzeba by było odpływ ciągnąć przez całą łazienkę a rzeczywiście może być z tym problem. Może fachowe głowy coś wymyślą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fisiu 16.05.2014 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Czemu znikły wszystkie obrazki z moich postów Nie wiem co się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.05.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Czemu znikły wszystkie obrazki z moich postów Kinka - ja je widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.05.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 . Może fachowe głowy coś wymyślą? Ubikacja musi być max 1,5 m od pionu. Zwykle nie robi się pdłączęń dłuższych niż 1 m. Chyba, że zaczniesz się bawić w pompy i rozdrabniacze ścieków. innymi słowy - projektant mieszkania wiedział co robi projektując tak a nie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fisiu 16.05.2014 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Spodobało mi się to rozwiązanie z łazienką i małym WC. teraz będę musiał pomyśleć coś nowego (ale brakuje mi już pomysłów), ewentualnie powrócić do pierwotnej wersji tylko, aż tak do końca nie jestem przekonany do dwóch dużych łazienek w mieszkaniu o takiej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.05.2014 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 http://images64.fotosik.pl/984/d4f9a5891d4e2cee.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts