Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Postów już troszkę na podobne tematy się naczytałem ale chcę podsumować moje problemy w jedną całość.

Posesja leży w Gdańsku przy jednej z ulic asfaltowych, działka została podzielona i czas by zrobić swój osobny wjazd.

W miejscu gdzie wytyczyłem wjazd mam tak : na chodniku studnie telekomunikacyjną przy ogrodzeniu stoi słup drewniany telekomunikacyjny a na dziłce świerk ponad 10letni który jest na mapkach.

Moje pytania: Czy miał ktoś podobny problem jeżeli chodzi o STUDNIE telekomunikacyjną generalnie mi nie przeszkadza ale boje się że właściciel NETIA później będzie robić problemy.

A co ze słupem drewnianym TP, pisać do nich mailowo, listownie czy może osobiście się do nich przejechać ? Co najlepiej w skąd takiego maila listu dołączyć jakieś zdjęcie mapkę ???? nie wiem ??

Proszę o pomoc bo boje się że popełnię jakiś błąd i będę się z tym bujał latami

https://forum.murator.pl/topic/190145-nowe-ogrodzenie-i-4-nowe-problemy-s%C5%82up-tp-studzienka-i-drzewo/

staraj się mieć wszystko na piśmie - nic "na gębę", zawsze wysyłaj korespondencję listem poleconym z potwierdzeniem odbioru. Także "walczę" z TPSA za położenie światłowodu w granicach działki bez powiadomienia właścicieli (kwiecień 2003). O tyle dla Ciebie wygodne, że sprawę załatwisz na miejscu w Gdańsku: TP SA, Techniczna Obsługa Klienta Wydział Umów Infrastruktury, ul. Nowolipie 30, 80-172 Gdańsk. Działka jest koło Kołbaskowa w woj. zachodniopomorskim, a korespondencja dociera z tego adresu. O drzewie się nie wypowiem, musiałbyś dowiedzieć się w urzędzie miasta/gminy w wydziale ochrony środowiska. Życzę powodzenia. Pozdrawiam

W miejscu gdzie wytyczyłem wjazd mam tak : na chodniku studnie telekomunikacyjną przy ogrodzeniu stoi słup drewniany telekomunikacyjny a na dziłce świerk ponad 10letni który jest na mapkach.

I dostałeś zgodę na wytyczenie zjazdu w tym miejscu?