Kalisa 30.05.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 Usytuowanie terenu rozumiem, ale z resztą argumentów się nie zgadzam. Jesli działka jest duża to budujesz się z tyłu, dzielisz, robisz własną drogę dojazdową, płot i jesteś u siebie a zarazem masz pod nosem rodziców, możesz im pomagać a oni pomagają wam przy dzieciach. Działki są podzielone więc kiedyś w przyszłości możesz bez problemu sprzedac każdy dom- gdyby była taka potrzeba. Ale jak się nie da , to trudno. Trochę szkoda, bo gdybyś sprzedał działkę na której chcesz się budować to potrzebowałbyś mniej kredytu. Ile ? To zalezy od cen działek w twojej okolicy. W remont domu nie pchałabym wszystkich swoich oszczędności, zdecydowanie jestem za budową domu i piszę to z własnego doświadczenia. Ale może warto poczekać jeszcze z tą budowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romanek1914 30.05.2014 11:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2014 (edytowane) Usytuowanie terenu rozumiem, ale z resztą argumentów się nie zgadzam. Jesli działka jest duża to budujesz się z tyłu, dzielisz, robisz własną drogę dojazdową, płot i jesteś u siebie a zarazem masz pod nosem rodziców, możesz im pomagać a oni pomagają wam przy dzieciach. Działki są podzielone więc kiedyś w przyszłości możesz bez problemu sprzedac każdy dom- gdyby była taka potrzeba. Ale jak się nie da , to trudno. Trochę szkoda, bo gdybyś sprzedał działkę na której chcesz się budować to potrzebowałbyś mniej kredytu. Ile ? To zalezy od cen działek w twojej okolicy. W remont domu nie pchałabym wszystkich swoich oszczędności, zdecydowanie jestem za budową domu i piszę to z własnego doświadczenia. Ale może warto poczekać jeszcze z tą budowa ? Za działkę którą kupiłem zapłaciłem 20 tyś jest to działka w centrum wsi, w promieniu 0,5 km mam szkołę, ośrodek zdrowia, urząd gminy, bank , sklepy. W chwili obecnej mieszkam 3km od swojej działki. Z tego co obserwuję nikt nie chce się pchać na tzw. kolonie, bo wszędzie daleko, w zimie czasami zawieje, ogólnie okolica jest bardzo przygnębiająca zwłaszcza jesienią. Jest to typowa wieś nastawiona na rolnictwo, do najbliższego miasta powiatowego mamy 40km w którym pracuje. Edytowane 30 Maja 2014 przez romanek1914 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek.zoo 31.05.2014 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Za działkę którą kupiłem zapłaciłem 20 tyś jest to działka w centrum wsi, w promieniu 0,5 km mam szkołę, ośrodek zdrowia, urząd gminy, bank , sklepy. W chwili obecnej mieszkam 3km od swojej działki. Z tego co obserwuję nikt nie chce się pchać na tzw. kolonie, bo wszędzie daleko, w zimie czasami zawieje, ogólnie okolica jest bardzo przygnębiająca zwłaszcza jesienią. Jest to typowa wieś nastawiona na rolnictwo, do najbliższego miasta powiatowego mamy 40km w którym pracuje. ostatnia rozmawialem z moim tata o was jego zdanie jest takie ze majac swoja dzialke i 160k w zyciu nie pakowalby sie w remont i wspolne mieszkanie. mowi ze wolalby wybudowac mega ekonomiczny domek, tzn zwykly prosty, dach dwuspadowy pokryty blacha ew jakas papa, okna najtansze z.drutexu itd, za ta kase moze sie nie wprowadzicie ale niewiele braknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts