Nasz Domek 21.05.2014 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Nie mogę znaleźć tematu wśród już zaistniałych a chcę się podzielić wielkim sukcesem z przesadzeniu dużego iglaka ( świerk srebrny) . Miałam spore obawy , liczyłam się z kilku-sezonowym dochodzeniem drzewka do formy a tu praktycznie bez traumy.Polecam w celu przesadzenia :latem szpadlem podciąć bryłę korzeniową z jednej strony, po kilku tygodniach z drugiej, po następnych z trzeciejobficie podlewać całe latona jesieni okopać ostatecznie i przenieść w nowe miejsce starając się zabrać jak najwięcej ziemi ze starego miejsca.oczywiście obficie podlewaćNa wiosnę drzewko ma przyrosty ! trochę później niż konkurencja i może trochę mniejsze ale rośnie normalnie. AmenMoże to nic nowego...nic odkrywczego...ale z tego entuzjazmu postanowiłam i tak napisaćPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.05.2014 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 i słusznie. Operacja zrobiona wzorowo. Napisz jeszcze jak duży był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts