Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

witek43

Recommended Posts

Obie strony sporu mają rację. Uważam też, że trzeba rozgraniczyć dwie rzeczy. Jeśli kogoś stać na minimum 3kPLN i ma miejsce oraz chce słuchać czasem muzyki to warto wybrać ampli z kolumnami. Ale nie każdy jest melomanem i nie można ot tak skreślać soundbara. Jestem trochę osłuchany ze sprzętem audio i montowałem kiedyś telewizor i soundbar. Po podłączeniu i uruchomieniu stwierdziłem że szału nie ma, nawet nie byłem pewny czy działa poprawnie, do momentu... kiedy wyłączyłem soundbar a telewizor nagle zaczął brzmieć jak słaby telefon komórkowy. Każdemu więc w zależności od potrzeb. Znośny soundbar to wydatek 1kPLN - dla kogoś kto nie potrzebuje cudów ale jakiegoś przyzwoitego minimum dźwięku z telewizora to wyjście optymalne i praktyczne choćby ze względu na bezprzewodowy sub.

Daj spokoj, jeszce nie slyszalem poprawnie grajacego soundbara. Bas dudniacy, niemrawa srednica i piasek zamiast sopranu. Znacznie lepiej kupic jakis budzetowy zestaw ampli z pelnowymiarowymi kolumnami (sub zbedny) i za 3kpln mamy w miare grajacy sprzet.

Nie zgodzę się. Oczywiście soundbar nie dorówna dobremu kinu domowemu, ale większości osób w zupełności wystarczy. Przyzwoity soundbar LG z subwooferem to wydatek ciut powyżej tysiąca. Proponujesz zestaw za trzy tysiące. Zgodzę się, że warto kupić to, co proponujesz, ale pod warunkiem, że ktoś chce (może) takie pieniądze wydać. Wielu osobom wystarczy soundbar za kilkaset złotych, który podniesie jakość dźwięku w porównaniu do głośniczków telewizora.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
Jakiś czas temu tez się zastanawiałem nad kinem domowym znanych firm typu samsung czy lg , pojechałem do kilku sklepów sieciówek oni głównie oferują takie zestawy ceny wahają się od 1k do nawet 4k. Kumpel zaprowadził mnie do salonu muzycznego gdzie inaczej spojrzałem na jakość muzyki możliwość profesjonalnego odsłuchu daje dużo leprze wrażenia niż te ze sklepu (oszołomu) . Ja osobiście nie kupił bym nigdy soundbaru porostu się nie opłaca... Edytowane przez gracjan1

• 3 weeks później...
Soundplate jest dobry jak nie ma się miejsca na kino domowe, tutaj głównie LG ma najlepszy sprzęt. Zajmuje mniej miejsca dodatkowego niż listwa głośnikowa, bo można na nim postawić telewizor. W tej cenie można kupić przyzwoite kino domowe, np LG BH7540T, Sony BDV-E6100 albo Samsung HT-H5550.

• 9 months później...