Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Iskierka po mojemu

Recommended Posts

Są niższe odmiany i z pełnym kwiatem.

Czytam że nie można przesadzać starszych roślin, ze względu na palowy korzeń. Na razie zostanie gdzie jest. Może spróbuję zrobić sadzonki.

Jakoś z trawami mi się nie widzi. Z liliami by fajnie wyglądała tylko musiałabym kupić podpórki. Jest wyższa niż moje lilie ale jakby dać za lilie w takiej kolistej podpórce to by się lekko pochylając wpasowała pomiędzy te lilie. Hmm, albo dokupić jeszcze jakiś wyższych. Pomyślę nad tym.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Może masz rację, ale nazwa fenkuł nie padła, gdy pytałam Godlewskiego. Poza tym nie miał tej charakterystycznej jakby bulwy przy ziemi. Rósł bardziej jak zwykły koper. Jak nie zapomnę to odpytam w sobotę dokładniej.

Maniu, to świerki serbskie, jedne z ładniejszych jak nie najładniejsza choinka. Bardzo je lubię. Świerk serbski ma smukły pokrój i nie ogałaca się od dołu. U mnie będą cięte w żywopłot, tylko trochę za rzadko posadzone i trochę potrwa nim się złączą. Chętnie posadziłabym jednego jako solterier ale strasznie wysokie rosną a do tego przy mojej glebie jest ryzyko przewrócenia się. Słabo korzenią się na mokrej glinie.

Miałaś rację, fenkuł. Dostali go od jakiegoś zaprzyjaźnionego producenta na próbę. Tzn, że nie jest w produkcji, tylko sprawdzają jak rośnie w naszych warunkach, czy jest zainteresowanie. Nie ma jeszcze nazwy odmianowej.

Oni rośliny rozmnażają in vitro albo przez podział, żeby była jak największa pewność, że sadzonki powtórzą cechy rośliny matecznej.