Doriko 15.07.2019 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 Są niższe odmiany i z pełnym kwiatem. Czytam że nie można przesadzać starszych roślin, ze względu na palowy korzeń. Na razie zostanie gdzie jest. Może spróbuję zrobić sadzonki. Jakoś z trawami mi się nie widzi. Z liliami by fajnie wyglądała tylko musiałabym kupić podpórki. Jest wyższa niż moje lilie ale jakby dać za lilie w takiej kolistej podpórce to by się lekko pochylając wpasowała pomiędzy te lilie. Hmm, albo dokupić jeszcze jakiś wyższych. Pomyślę nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.07.2019 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 W Zielonych Progach widziałam gipsowki i koper ozdobny z trawami. Podobało mi się Jadę do nich w najbliższą sobotę. Jeśli nadal mają niezmienioną tę rabatę, obfocę dla ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 15.07.2019 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 Ooo dzięki, chętnie zobaczę, ten koper również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.07.2019 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 Koper mam, ale z bliska i to było na początku października. Niezbyt dobre zdjęcie, bo tylko ku pamięci strzelone. On ładnie pachnie anyżkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 15.07.2019 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2019 To może to był fenkuł czyli koper włoski on tak anyżem pachnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.07.2019 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2019 Może masz rację, ale nazwa fenkuł nie padła, gdy pytałam Godlewskiego. Poza tym nie miał tej charakterystycznej jakby bulwy przy ziemi. Rósł bardziej jak zwykły koper. Jak nie zapomnę to odpytam w sobotę dokładniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania1220 17.07.2019 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Doriki duzo zmian! Bardzo ladnie wyszlo wszystko - podoba mi sie. Cudowne widoki! powiedz mi co to za choiny w ogrodzie masz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 17.07.2019 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 a nie był to czasem aminek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 17.07.2019 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Elfir, a jak wygląda? Będę w sobotę w Zielonych Progach, dopytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 17.07.2019 18:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Dziękuję wszystkim za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 17.07.2019 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Rozpoznałam się na temat świerków i mi część posta ścięło ech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 17.07.2019 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Wersja mobilna jest niefunkcjonalna, edytować postów nie mogę listy subskrybcje też znaleźć nie mogę, już pamiętam czemu mnie tak długo tu nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 17.07.2019 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2019 Maniu, to świerki serbskie, jedne z ładniejszych jak nie najładniejsza choinka. Bardzo je lubię. Świerk serbski ma smukły pokrój i nie ogałaca się od dołu. U mnie będą cięte w żywopłot, tylko trochę za rzadko posadzone i trochę potrwa nim się złączą. Chętnie posadziłabym jednego jako solterier ale strasznie wysokie rosną a do tego przy mojej glebie jest ryzyko przewrócenia się. Słabo korzenią się na mokrej glinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 18.07.2019 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Pestko, aminek to chyba dziką marchewka. Jeden z chwastów które chętnie przygarnę na rabatę. Z resztą już kilka rośnie przy płocie na froncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.07.2019 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2019 Dzika marchew ma chyba białe baldachy i bardziej skupione, płaskie. Ten koper ma kwiaty żółte i baldachy są bardzo rozpierchłe, luźne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.07.2019 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 Pestko, aminek to chyba dziką marchewka. Jeden z chwastów które chętnie przygarnę na rabatę. Z resztą już kilka rośnie przy płocie na froncie. Nie. aminek to Ammi visnaga a marchew to Daucus carota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.07.2019 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2019 Elfir, zdecydowanie nie aminek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 22.07.2019 21:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2019 Pestka, coś udało się dowiedzieć o tej roślinie ze zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.07.2019 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 Miałaś rację, fenkuł. Dostali go od jakiegoś zaprzyjaźnionego producenta na próbę. Tzn, że nie jest w produkcji, tylko sprawdzają jak rośnie w naszych warunkach, czy jest zainteresowanie. Nie ma jeszcze nazwy odmianowej.Oni rośliny rozmnażają in vitro albo przez podział, żeby była jak największa pewność, że sadzonki powtórzą cechy rośliny matecznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doriko 23.07.2019 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2019 A widzisz, zapach anyżu mnie naprowadził.Po naszej rozmowie poszłam posiać fenkuła to warzywniaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts