Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomóżcie urządzić dom

Recommended Posts

Niestety jeszcze nie potrafię zakładać nowych wątków:sick: ale mam nadzieję że nie będziecie mieli nic przeciwko jeśli wykorzystam ten wątek:rolleyes:

Liczę na wasze opinie i propozycje. To projekt mojego domku.

projekt.jpg

Obecnie mamy ściany otynkowane i tak czekają...:p

Dodam że zrezygnowaliśmy z kominka. Na tej ścianie będzie jakaś komoda i może ze 2 półeczki. ta długa ściana (w salonie) gdzie jest wypoczynek myśle umalować na szary freshwater stone,

http://www.digipaper.fi/paints2/120256/

chciałabym sofe szara i jakies 2 pufy w kolorze moze fioletowym. do tego poduszki jakies fioletowe. Tak sobie mieszam w głowie:no: Tv bedzie podwieszany, a najlepiej za tv zrobiłabym biała cegłe... A reszte nie mam pojecia:sick: Co wy na to???

Naprawde nie umiesz na forum utworzyć nowego wątku?

Przecież jest u góry listy tematów w danym dziale wielki czerwony przycisk "NAPISZ NOWY TEMAT".

Przenoszę do własciwego działu (PROJEKTOWANIE WNĘTRZ) - jak chcesz zmienić nazwę swojego tematu to daj znać

Piękne wnętrza i tak naprawdę ciężko doradzic coś komuś bo każdy ma inny gust. mogę tylko podpowiedzieć gdzie ja szukałam inspiracji na aranzację. Mąż ma pracę raczej komuterową i domową więc urządzaliśmy taki pokój i mój pomysł pochodził stąd: http://www.domzpomyslem.pl/pomysly-i-porady/jak-urzadzic-pokoj-do-pracy,ik9.html teraz weszłam i są tam pomysły na całe mieszkanie praktycznie ale jeśli nie tam wpisz poprpstu w google urzadzenie pokoju i jak się wyszuka wejdź w zakładkę grafika, wyskoczy Ci tysiące pomysłów, które podpasujesz sobie pod swoje rozmieszczenie pomieszczeń,i nic tylko wybierac:)

Czy jesteś już na 100% zdecydowana na takie ustawienie mebli? A może TV w miejsce kominka, albo na tą ścianę, gdzie teraz duża kanapa?

Kolory - kwestia gustu. Weź pod uwagę, że na tle białej ściany telewizor będzie się mocno odcinał i przyciągał wzrok nawet wyłączony. ;) Może właśnie dla telewizora lepszym tłem będzie wyrazista szarość?

A szary jest w modzie, znajdziesz w internecie sporo inspiracji. Moim zdaniem jeżeli ściana dość mocno szara, to sofa będzie lepsza taka, jak na drugim zdjęciu od Elfir, jaśniutka.

A masz już pomysł na podłogę?

Dzięki za komentarze:D Ustawienie mebli musi takie zostać. Natomiast mogę kombinować z kolorami. Podłogę mam w kolorze drewna. Napewno chcę szarą sofę bądź narożnik i jakiś biały stolik kawowy. Ogólnie inspirowałam się tym zdjęciem z dekoratorni:1023.jpg Myślę, żeby dać taki delikatny fioletowy za kanapą i mocno fioletowe poduchy:D Co wy na to? A szary kolor mogę dać na ścianę, gdzie jest duże okno albo tam, gdzie "kominek".... ??? Ach... kobieta zmienną jest:)