aveu 02.06.2014 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Witam,Planuję budowę garażu. Ma on być wciśnięty pomiędzy mój dom a garaż sąsiada, tworząc taki szereg: dom sąsiada, garaż sąsiada, mój garaż, mój dom. Teraz pytanie: jakie przepisy przeciwpożarowe mają tu zastosowanie? Czy między garażami powinna być jakaś specjalna przegroda przeciwpożarowa? Czy jest możliwe żeby oba garaże miały wspólny dach? Czy niezastosowanie się do tych przepisów może skutkować brakiem odszkodowania z ubezpieczenia w przypadku jakiegoś pożaru?Jestem w tym temacie trochę zielony i chciałbym się dobrze przygotować zanim zacznę uderzać do urzędów, projektantów, etc.Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.06.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 ściana między garażami musi być ścianką przeciwogniową (czyli z materiału niepalnego) Mnóstwo bliźniaków bliźniaczonych jest właśnie garażami:http://www.dom.pl/wp-content/uploads/2010/05/bivona.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aveu 03.06.2014 05:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Czy jeżeli sąsiad ma u siebie płytę OSB i ocieplenie styropianem to ja mogę się dokleić ze ścianką przeciwogniową od swojej strony i to wystarczy? Czy powinniśmy rozebrać jego część i zrobić tą izolację wspólnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.06.2014 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 dobudowujesz swoją ścianę, jak w ostrej granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts