michalrydz 02.06.2014 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Witam wspaniałych użytkowników forum Muratora. Zaprezentuję wam układ mojego mieszkania http://i62.tinypic.com/1zlsvq0.jpg Moje pomysły: -w miejscu malutkiej 2-metrowej łazienki będzie garderoba -w łazience obok kibelka będzie pralka, nad nią zabudowana szafa -kuchnię od części salonowej oddzielę barkiem, nietrwale związanym z podłogą -taras zabuduje drzwiami aby w pełni wykorzystać tą powierzchnię Czy to wydaje się logiczne? Nie mam też pomysłu w którym miejscu powinien stać telewizor w salonie Podpowiedzcie coś na podstawie swoich doświadczeń, bo znając mnie to stworzę sobie same niewygody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 02.06.2014 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Jak to zabudujesz taras drzwiami? Dla ilu osób to mieszkanei? Jaki tryb życia? Potrzeby? Książki? Barek przy takim układzie to nieporozumienie...Tv na ścianie odzdzielającej wnękę w przedpokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.06.2014 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 w trakcie budowy czy już stoi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalrydz 02.06.2014 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Już stoi wybudowane, identyczne jak na rysunku. Póki co tylko dla mnie i dla żony. Dzieciaki w niedługim czasie Dlaczego barek jest nieporozumieniem? Myśleliśmy nad tym jak oddzielić część kuchenną gdzie jest cały bałagan od części salonowej, ale może rzeczywiście coś źle rozumujemy? Potrzeby życiowe-zjeść, poprzytulać się, posiedzieć przed telewizorem, porozmawiać.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Faktoman 03.06.2014 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Już stoi wybudowane, identyczne jak na rysunku. Póki co tylko dla mnie i dla żony. Dzieciaki w niedługim czasie Dlaczego barek jest nieporozumieniem? Myśleliśmy nad tym jak oddzielić część kuchenną gdzie jest cały bałagan od części salonowej, ale może rzeczywiście coś źle rozumujemy? Potrzeby życiowe-zjeść, poprzytulać się, posiedzieć przed telewizorem, porozmawiać.. Moim zdaniem oddzielenie tych dwóch przestrzeni będzie kiepskim pomysłem, bo optycznie wszstko pomniejszysz. Lepiej zostawić tak jak jest i wpuścić troche przysłowiowego powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 03.06.2014 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Barkiem byłby sens oddzielać aneks od części dziennej, gdyby kuchnia była na węższej ścianie. W Waszym układzie optymalna jest kuchnia połączona z jadalnią i część dzienna. Bałagan w takiej konfiguracji raczej niedopuszczalny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 03.06.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 http://images63.fotosik.pl/1038/0db2d96426703ad2med.jpg http://images61.fotosik.pl/1039/72c9a92af1206592med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalrydz 07.06.2014 06:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Kinka, Zachwycony jestem Twoim drugim pomysłem. W takim przypadku trzeba byłoby trochę namieszać z podłączeniami hydraulicznymi, ale to już szczegół. Ta ścianka przy rogówce to murowana czy coś w rodzaju mebla? Podobnie ścianka za telewizorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.06.2014 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 stoł bym dostawiła do ścianki z TV a nie do ściany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 08.06.2014 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2014 Ścianka przy rogówce jest pełna murowana,natomiast tą z tv zrobiłabym niską.http://www.architektura-wnetrze.pl/wp-content/uploads/2013/07/PONADCZASOWA-ELEGANCJA_2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts