agatah 09.06.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Dlaczego w odpływie z WC? Prysznic jest oddalony od toalety o jakieś 1,5m. Cała podłoga pochylona w stronę muszli i tam właśnie spływa woda. \ A co w sytuacji kiedy zaraz po skorzystaniu z prysznica przez jedną osobę, inna chce skorzystać z wc? Podłoga jest mokra. Zdejmowac skarpety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piu 09.06.2014 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Dlaczego w odpływie z WC? Prysznic jest oddalony od toalety o jakieś 1,5m. Cała podłoga pochylona w stronę muszli i tam właśnie spływa woda. To jest właśnie potencjalny problem. Muszla w podłodze ma siłą rzeczy mniejszą pojemność niż stojąca, więc o przepełnienie łatwiej. A tego nie rozumiem. Woda z prysznica spływa do muszli i potem rurą do kanalizacji. Co ma do rzeczy czystość samej muszli? Z tego co widziałam, to w tych krajach nie używają papieru toaletowego, tylko podmywają się wodą, dlatego nie wiem, czy ten rodzaj miski ma taką przepustowość, jak nasze europejskie wc. Skoro jednak są miski stalowe do użytku w toaletach publicznych, to widocznie nie ma problemu, tylko trzeba kupić właściwy model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
esemes 01.07.2014 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Facet jesteś, to dosadnie powiem - nasikaj do wanny, poczekaj aż spłynie, a potem odkręć kran i wejdź do niej. Tak w przybliżeniu o tym myślę. Dodaj do tego, że odpływ w wannie jest w zagłębieniu, Ty precyzyjnie do niego sikasz, a wanna ma parę metrów kwadratowych powierzchni. Wtedy będzie się w miarę zgadzało. Nie wiem o co te obawy. Woda nie popłynie do góry. A co w sytuacji kiedy zaraz po skorzystaniu z prysznica przez jedną osobę, inna chce skorzystać z wc? Podłoga jest mokra. Zdejmowac skarpety? W skarpetkach i tak nie wchodzi się na taką muszlę, bo ona i bez prysznica jest zazwyczaj mokra. Standardem w domach na Bliskim Wschodzie jest, że u progu toalety czeka para klapków - takich kapciowatych, nie japonek - właśnie do tego celu. Niestety, łazienkę mam tak ułożoną, że niezależnie od rodzaju muszli, droga do niej będzie zachlapywana z prysznica. Jedyny ratunek w zamykanej szczelnie kabinie, ale tego rozwiązania nie cierpię. Z tego co widziałam, to w tych krajach nie używają papieru toaletowego, tylko podmywają się wodą, dlatego nie wiem, czy ten rodzaj miski ma taką przepustowość, jak nasze europejskie wc. Skoro jednak są miski stalowe do użytku w toaletach publicznych, to widocznie nie ma problemu, tylko trzeba kupić właściwy model. Miski mają szeroki odpływ. Reszta jest kwestią średnicy rury. Dla kontrprzykładu - w Grecji mają europejskie toalety, a w wielu miejscach papier trzeba odkładać do kosza, bo kanalizacja za wąska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enedue 06.12.2014 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2014 to bardzo wygodny wcecik. Spotkałam się z nim na wschodzie - plus wężyk - i uważam, że super rozwiązanie. A co do zaawansowanej ciąży - całą ciążę, do porodu - siedziałam w kucki na krześle, fotelu,na podłodze. gdzie mogłam. Znowu - pozory mylą, jest o wiele wygodniej i łatwiej się wstaje, niż z pozycji siedzącej. Ludzie w przychodni rzucali się mi pomagać, usadzać i za każdym razem musiałam tłumaczyć, że nie jestem masochistką i że tak jest naprawdę wygodniej - przynajmniej miałam miejsce na brzuch, w pozycji siedzącej prawie musiałam się kłaść do tyłu, bo inaczej dziecko mnie podduszało. Być może efektem ubocznym był poród trwający całe 1,5 godziny a część zasadnicza - 10 minut. Krzesło to wynik chorych ambicji - kiedyś na tym narzędziu tortur siedzieli tylko królowie, ale wiadomo, jacy są ludzie. Dokładnie na tej samej zasadzie "awansowały" kobiety, wywalczyły sobie prawo do palenia papierosów bez skalania honoru i co mamy - już chyba umierają na raka płuc częściej niż na piersi, a na pewno niedługo będą. A siedzenie na krześle jest jednym z morderców kręgosłupa i żadne wymyślne profilowanie na to nie pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makartaka 08.12.2014 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 o masakra taki kibel! miałam wiele okazji z niego korzystać, właśnie w Azji...katastrofa! o dłuższych posiedzeniach nie ma co marzyć albo trzeba mieć mocne mięśnie nog! ja bym się zamęczyła,chociaż to może kwestia przyzwyczajenia. Za to taki wężyk przy muszli wc, jak azjaci stosują w hotelach dla europejczyków- bardzo chętnie bym zamontowała u siebie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ricki 10.12.2014 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Nie jest to takie złe rozwiązanie a co do ludzi otyłych i zniedołężniałych - widziałem często takie jakby uchwyty na ścianach - pomaga to nawet zdrowym ludziom. A gdzieś czytałem nawet, że faktycznie przy takiej pozycji ciało "dokładniej" pozbywa się nieczystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts