szczepX 04.06.2014 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 Witam Chciałbym się doświadczyć w sprawie równania powierzchni ogrodu. Konkretnie chcę sobie wyznaczyć kort do badmintona. Jest w nim sporo dziur (krety, nornice) także granie na nim groziłoby skręceniem kostki. Jest też taka podłużna nierówność. Mój pomysł wygląda tak że chcę małą glebogryzarką zmielić trawę i część ziemi, następnie rozgarnąć i wyrównać (walcować?) i zasadzić trawę. Czy takie rozwiązanie jest dobre? Oczywiście nie chcę inwestować w to zbyt wielu pieniędzy – może tylko wynajęcie glebogryzarki posianie trawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 04.06.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2014 prawidłowo to należałoby położyć siatkę przeciw kretom i nornicom, bo za chwilę znów będziesz miał dziury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepX 05.06.2014 05:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 prawidłowo to należałoby położyć siatkę przeciw kretom i nornicom, bo za chwilę znów będziesz miał dziury. Mógłbym dać ale narazie chcę się dowiedzieć czy mój powyższy tok działania jest prawidłowy czy trzeba coś zmodyfikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 05.06.2014 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 (edytowane) Mógłbym dać ale narazie chcę się dowiedzieć czy mój powyższy tok działania jest prawidłowy czy trzeba coś zmodyfikować No właśnie Elfir ci napisała, że nie jest prawidłowy. Bo bez sensu będzie twoja robota i pieniądze wydane na glebogryzarkę i nasiona trawy, jeśli za tydzień znów będziesz miał kretowiska. Dodatkowo, jeśli chcesz mieć równy trawnik, to raczej będziesz musiał po glebogryzarce najpierw uwałować a potem nasypać cienką warstwę świeżej ziemi i jeszcze raz uwałować. Potem siejesz trawę, lekko przegrabisz i na koniec, koniecznie, znowu wałowanie. Edytowane 5 Czerwca 2014 przez homecactus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.06.2014 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 glebogryzarka nie zmieli istniejącej trawy. By założyć nowy trawnik trzeba usunąc kępy starej trawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepX 13.06.2014 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 glebogryzarka nie zmieli istniejącej trawy. By założyć nowy trawnik trzeba usunąc kępy starej trawy. Czyli trzeba najpierw pozbyć się trawy? Może źle to napisałem o zmieleniu trawy. Chodzi by glebogryzarka zdarła wierzchnią warstwę gleby i trawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.06.2014 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Glebogryzarka nie zdziera, tylko miele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts