MateuszMateusz 05.06.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Witam, Przed budową planuje ogrodzić działkę. Boczna część i tył = 120m, na front będę chciał coś porządnego/konkretnego/ładnego, ale to już nie tyczy się tego tematu. Zależy mi aby ogrodzenie było takie, aby nic przy tym nie robić przez kilkadziesiąt lat, żeby było praktyczne i najlepiej niedrogie. Nie musi być atrakcyjne bo i tak wzdłuż ogrodzenia będę sadził Tuje. Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 05.06.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 betonowe niestetyZastanawia mnie wysokość. 120 cm - to po co w ogóle ogrodzenie? Żywopłot będzie ogrodzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 05.06.2014 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Elfir, nigdzie nie napisałem 120 cm. Napisałem 120 m -> 120 metrów ogrodzenia 45mx2m + 30m = 120m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 05.06.2014 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 Zwykła siatka ocynkowana (nawet nie musi być powlekana) na podmurówce prefabrykowanej albo monolicie. Chwast nie wejdzie a bedzie stało na długie lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 06.06.2014 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Zgodzę się z przedmówcą, siatka tania i na lata (słupek ocynkowany 2,30cm 18zł, siatka około 10-13 zł taka lepsza , podmurówka 20zł 250cm , drut naciągi kilka złoty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 07.06.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2014 Elfir, nigdzie nie napisałem 120 cm. Napisałem 120 m -> 120 metrów ogrodzenia 45mx2m + 30m = 120m Żle przeczytałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owczarek 12.06.2014 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Witam, Przed budową planuje ogrodzić działkę. Boczna część i tył = 120m, na front będę chciał coś porządnego/konkretnego/ładnego, ale to już nie tyczy się tego tematu. Zależy mi aby ogrodzenie było takie, aby nic przy tym nie robić przez kilkadziesiąt lat, żeby było praktyczne i najlepiej niedrogie. Nie musi być atrakcyjne bo i tak wzdłuż ogrodzenia będę sadził Tuje. Proszę o opinie. Witam polecam siatkę zgrzewaną albo plecioną cynkowaną i powlekaną PVC. Sam ocynk nie wystarczy na kilkadziesiąt lat, bo się utlenia - im bardziej zakwaszone środowisko, tym szybsze utlenianie. Warstwa PVC dobrze zrobi siatce, zwłaszcza że będziesz sadzić obok tuje, na których będzie się gromadzić woda i śnieg. Pozdrawiam Krzysztof Krysiński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemeksiek 12.06.2014 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 Przód polecam zrobić w czymś fajnym...Granit albo kamień polny łupany...Można też polecieć klinkierem, ale to już staje się takie oblatane. Przęsła metalowe albo porządna tarcica dobrze zainpregnowana (polecam impregnat akrylowy-w internecie puszka 5l kosztuje nawet 22 PLN)...Tam gdzie tuje, tzn. reszta- najtańsza opcja siatka i słupki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula85 26.06.2014 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 (edytowane) A ja jestem przeciwniczką siatki. Mieliśmy kiedyś ogrodzenie z siatki i pies nam rozplątał siatkę. Dlatego uważam, że lepszą opcją jest ogrodzenie panelowe. My swoje zamawialiśmy w firmie po drugiej stronie Wisły bo było taniej ale jesteśmy zadowoleni. Stoi już drugi rok, żywopłot rośnie. [usunięto reklamę - moderator]. A co do siatki to jeszcze raz odradzam. Pozdrawiam Edytowane 26 Czerwca 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 26.06.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2014 A ja jestem przeciwniczką siatki. Mieliśmy kiedyś ogrodzenie z siatki i pies nam rozplątał siatkę. Dlatego uważam, że lepszą opcją jest ogrodzenie panelowe. My swoje zamawialiśmy w firmie po drugiej stronie Wisły bo było taniej ale jesteśmy zadowoleni. Stoi już drugi rok, żywopłot rośnie. Firma która nam to montowała to chyba gowbet się nazywała. A co do siatki to jeszcze raz odradzam. Pozdrawiam Dobra reklama nie jest zła, tak samo jak dobrze położona siatka nie jest zła. Wszystko kwestią jakości prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paula85 27.06.2014 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Dobra reklama nie jest zła, tak samo jak dobrze położona siatka nie jest zła. Wszystko kwestią jakości prac. Jasne, że tak. Tylko czy mówienie o firmie dobrze jest reklamą? W naszym kraju wypada mówić o kimś tylko źle albo wcale. A co do siatki zdania nie zmienie. Skoro owczarek niemiecki potrafi ją rozplątać... Pozdrawiam Jedną nogą już wakacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 27.06.2014 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 Spokojnie spokojnie ) Siatka mogła być słabo naciągnięta albo byle jakiej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owczarek 27.06.2014 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2014 A ja jestem przeciwniczką siatki. Mieliśmy kiedyś ogrodzenie z siatki i pies nam rozplątał siatkę. Dlatego uważam, że lepszą opcją jest ogrodzenie panelowe. My swoje zamawialiśmy w firmie po drugiej stronie Wisły bo było taniej ale jesteśmy zadowoleni. Stoi już drugi rok, żywopłot rośnie. [usunięto reklamę - moderator]. A co do siatki to jeszcze raz odradzam. Pozdrawiam Witam, warto zwrócić uwagę, że siatki występują w dwóch typach: plecionych i zgrzewanych. Plecione to te, które znamy z dzieciństwa - najczęściej o romboidalnych oczkach. Źle wykonane faktycznie mogą się rozplątać. Siatki zgrzewane mają natomiast druty zgrzewane w układzie prostopadłym - przypominają dzięki temu panele ogrodzeniowe. Są zdecydowanie mocniejsze, ale też nieco droższe. Panele są oczywiście najtrwalsze. Po pierwsze dlatego, że nie wytrzymują takich obciążeń jak siatka w wielometrowych rolkach, bo składają się z przęseł o długości najczęściej 2-3 m. Po drugie buduje się je z grubszych drutów, które są zgrzewane w różnych układach w zależności od wzoru panelu. Pozdrawiam Krzysztof Krysiński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MateuszMateusz 28.08.2014 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Dziękuję wszystkim za poświęcony czas w temacie. Co myślicie o takim ogrodzeniu? Dzisiaj w Castoramie promocja, proszę o wypowiedzi w tym temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts