pablomoc 06.06.2014 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 Witam, Cztery tygodnie temu wysiałem trawnik, zagrabiłem i zwałowałem. Na drugi dzień od wysiania zaczęło ostro padać i tak przez kilka dni. Po tygodniu trawa zaczęła kiełkować. Po 2,5 tygodnia przyszło oberwanie chmury więc trawka znów dostała trochę po tyłku. Wysiana była mieszanka sportowa z iławy (na 700 m2 wysiałem dawkę na 1000m2 - 25 kg. Trawnik jest regularnie podlewany. Teraz mija 4 tygodnie od wysiania. 3 dni temu pierwszy raz skosiłem trawę (osiągnęła w większości miejsc 8 - 10 cm) i zasypałem nawozem. Teraz wrzucam zdjęcia jak to wygląda na tą chwilę i proszę o ocenę jak to wygląda waszym zapewne bardziej doświadczonym okiem. Na dosiewanie chyba za wcześnie i pora też mało sprzyjająca bo zapewne zaczną się coraz gorętsze dni. Myślę że trawa będzie z każdym koszeniem się zagęszczać. Z tego co obserwuję to cały czas jakieś ziarenka jeszcze kiełkują ale to chyba tylko pozostałości bo zdecydowana większość już wzeszła. Proszę o radę i ocenę stanu tego 4 tygodniowego trawnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 06.06.2014 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 reszta zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.06.2014 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 niektóre nasiona kiełkują nawet 6 tygodni. Poczekaj i nie dawaj zbyt dużo nawozu bo popalisz siewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 06.06.2014 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 rozumiem, ale jak to Twoim okiem wygląda jak na 4 tygodniowy trawnik ? będzie coś z tego, co dalej robic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 06.06.2014 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2014 prawdopodobnie woda faktycznie wypłukała częśc naion albo zatopiła siewki. Poczekaj dobry miesiąc- półtora od siewu i wówczas dosiewaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dewelopper 03.09.2014 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 Kurczę to zależy od tego, czy chcesz się dalej szarpać czy dać sobie spokój. Ja się właśnie tego bałem u siebie w ogrodzie, ze zdecyduję się na wysiew i będę musiał doglądać i się martwić. Poszedłem prostszą drogą zadzwoniłem do Trawnika i przywieźli mi trawę na rolkach. Położyli no i rośnie:D Rośnie skubana i już daje mi popalić bo na początku koszenie było fajne ale teraz już mi się nudzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts