Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Garderoba - jak zabudować...

elmagra

Recommended Posts

Witajcie, już jakiś czas temu pisałam w wątku kuchennym i łazienkowym. Bardzo mi pomogliście. A teraz przyszedł czas na garderobę. Jest duża, nie chcę popełnić jakichś głupot. Zamieszczam mój prosty plan (narysowany w Paincie, bo inaczej nie potrafię...) Myślałam, żeby na krótszych ścianach zrobić półki (otwarte) a pod skosem długie rurki na rzeczy wiszące, ale mi się zrobił problem gdzie powieszę długie rzeczy, np sukienki czy płaszcze.

Pomożecie?

garderoba.plan.jpg

Masz szerokosc pomieszczenia 2 m.

jak na ścianie z drzwiami dasz wysokie wieszaki, masz na dlugie rzeczy - wówczas na niższej ściance można dać też wieszaki i teoretycznie zostaje 80 cm przejścia (bo wieszaki to ok 60 cm. szer.). Ale! Jak blisko można podejśc do skosu bez schylania się?

Masz szerokosc pomieszczenia 2 m.

jak na ścianie z drzwiami dasz wysokie wieszaki, masz na dlugie rzeczy - wówczas na niższej ściance można dać też wieszaki i teoretycznie zostaje 80 cm przejścia (bo wieszaki to ok 60 cm. szer.). Ale! Jak blisko można podejśc do skosu bez schylania się?

Elfir, bardzo blisko. Ściana kolankowa ma 135cm wysokości, więc ja podchodzę na wyciągnięcie dłoni. Myślę, że jak tam bym zrobiła reling na wiszące ubrania to bez problemu by się tam dało podejść. A jak zrobię na tej ścianie jak mówisz wieszaki na długie, to trochę sobie zablokuję dojście do krótkiej ściany z półkami, tak?