araman 23.06.2002 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2002 Wczoraj kiedy byłem na budowie doszedłem do wniosku że wybudowany komin wentylacyjny nie pasuje mi do pomieszczenia. Czy można kanał wentylacyjny ( kuchnia i spiżarnia ) na jego przebiegu zagiąć pod kątem prostym 2x. Najbardziej by mi pasowało rozebrać 2 m postawionego komina i zastąpić rurą plastikową której częśc biegła by w podłodze i wycodziła w dachu -zakończona kominkiem wentylacyjnym oczywiście z zachowaniem przekrojów kanału. Będe wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cypel 24.06.2002 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2002 Chyba nie.Zawsze konieczny jest jakis spadek.Gdybym mial taki problem przemyslalbym zrobienie kanalu wentylacyjnego od kondygnacji wyzszej z czegos lekkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sanipro 24.06.2002 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2002 Możliwe, że będzie działć taka wentylacja, ale wg PN89/B-10425 kierunek prowadzenia przewodów powinien być pionowy. Dopuszcza się odchylenie od kierunku pionowego nie więcej 30 stopni, a za zgodą Urzędu do 40 stopni.S-O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts