anioleczek2112 09.06.2014 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Mam prośbę...pomóżcie mi proszę dobrać kolor ścian do salonu, kuchni, korytarza bo sie pogubiłam. Podłoga w kuchni i salonie jest taka sama (płytki drewnopodobne). Mebli jeszcze brak ale narożnik w salonie chce szary a meble w kuchni beda białe na wysoki połysk z blatem drewnopodobnym zbliżonym do koloru okien (winchester) W korytarzu szaro białe płytki a drzwi wew. z Porty (kolor akacja miodowa- zdjęcie z dziennika Anatola bo u nas jeszcze niezamontowane). Pomóżcie bo mi sie podobają beze i szarosci ale nie chce przesadzić. Może ktos tez ma jakis pomysł na kolor zabudowy w wiatrołapie? Bardzo bym chciała w przyszłosci tez cegłe na ścianie Z góry bardzo dziekuje za każdą rade Link do projektu - z tym ze u nas kuchnia jest otwarta na salon i nie ma spiżarni. http://extradom.pl/projekt-domu-karmelita-WOK1023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anioleczek2112 01.07.2014 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Moja prośba o pomoc jest ciągle aktualna. Prosze podpowiedzcie czy pójść w beże czy w szarości w salonie. W kuchni jest kolor beckersa light grey. Nie chce żeby wszystko zlało się w jedno. Błagam pomóżcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.07.2014 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 kuchnia jest otwarta na salon - jak chcesz mieszac kolory? Kuchnia to białe meble - a jakie chcesz mieć w salonie, by pasowały do kuchni?Jak chcesz połączyć szara kanapę z beżami? Masz jakąs inspirację kolorystyczna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anioleczek2112 01.07.2014 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 Elfir nie bede udawala ze mam jakas super spojna koncepcje. Niedawno urodzilam i wszystkie kwestie dotyczace wyboru kolorow podejmuje na biezaco z powodu braku czasu ( i oczywiscie glownie przez internet.niestety). Meble chcialam w kolorze cieplego drewna. Jak chcialam zrobic zeby sofa pasowala do bezowej sciany? Nijak bo o tym nie pomyslalam.Co do nowego koloru to myslalam po prostu zeby od wykusza rozpoczac malowac nowym odcieniem. Przejrzaam wiele watkow, wiele galerii i dziennikow i wiem ze daleko mi do zaplanowania idealnego wnetrza. Stad prosba o pomoc...nawet drobna wskazowka na co xwrocic uwage bedzie dla mnie cenna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.07.2014 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 (edytowane) Pytanie - szarosci były wybrane z miłości do koloru czy dlatego, że wszyscy tak malowali a wolałabyś beże? Bo ja bym pomalowała ściany na biało. Zaś tapicerkę kanapy dala w beżu i na ciemno szaro pomalowała ścianę z telewizorem.Meble białe z blatami jak ten w kuchni. Spójrz na to zestawienie kolorów: http://www.biawow.com/wp-content/uploads/2013/11/grey-wall-and-beige-bedroom-design.jpg http://3.bp.blogspot.com/-Xf5WGLMI_mE/UmbW-bAsp_I/AAAAAAAACHg/NoTyFc0NMwc/s640/2ede95958a0cedd78e826127a3c007de+(1).jpg Tutaj apartament w szarosciach, beżach i brązachhttp://www.shh.co.uk/residential-interiors/paddington-penthouse/#paddington-penthouse/3 Jak widzisz takie połaczenie cechuje klasykę. Edytowane 1 Lipca 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.07.2014 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2014 o, znalazłam połączenie z beżem:http://3.bp.blogspot.com/-qFS3qQM3BfU/UGfzxZkjUoI/AAAAAAAAEbw/E1HxfV0QgPI/s1600/172.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anioleczek2112 02.07.2014 00:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Decyzja o szarosci wziela sie stad ze uwielbiam ten kolor. Maz mowi ze tak bardzo mi sie podoba ze na sile probuje go wkomponowac do domu. Za szarymi scianamk szaleje juz od dawna ale nie chcialabym tez przesadzic. Nie chce ze dom byl mdly przez te moje zamilowanie do szarosci i bezu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.07.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 No to może zostaw szarości i dodaj dobrze komponujący się z szarościami turkus i żółć, zamiast beżu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anioleczek2112 02.07.2014 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 No to może zostaw szarości i dodaj dobrze komponujący się z szarościami turkus i żółć, zamiast beżu? Tak właśnie myślałam o tym aby zrobić szare sciany/ ew. białe a w dodatkach dodać kolor turkusowy/albo morski. Tylko wtedy dać taką szarość jak w kuchni czy np. delikatnie ciemniejszą? Nie będzie to źle wyglądało jak nagle wprowadze inny kolor na ścianie? I chciałam na ścianie telewizyjnej położyć białą cegłę- myślę że do szarości będzie pasowała. W ogóle wielkie dzięki za pomoc i rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 02.07.2014 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 (edytowane) Widzisz ja ci trochę pomagam w ciemno. Musiałabyś mi określić jaki styl chcesz miec we wnętrzu. Jak widzisz z przytoczonych powyżej zdjeć szarosć+beże i brązy daje bardzo nobliwy, klasyczny nastrój. Ze swojej strony dodam, że telewizor lepiej umieszczać na ciemnym tle. Wówczas się wtapia w tło i nie tworzy "ołtarzyk". Wyeksponuj natomiast kominek, jako element tworzący nastrój.Biała cegła na kominku jednak może się nie sprawdzić (będzie się brudzieć), ale ciepła, naturalna jak najbardziej. Coś jak tu (tylko jest brąz zamiast szarości):http://czasnawnetrze.pl/i/aD0yOTAmdz00MzU=/65501f48/30461-cegla_w_kuchni_dom_pod_warszawa_salon.jpg Naturalna cegła bardzo ociepla wnętrza, nawet w surowej bieli czy szarościach. Jeśli zamierzasz cały pokój malowac na szaro, odradzam szarą kanapę. Zleje się.Dodaj wyrazistą czerń lub ciemną szarość. Nie wiem w sumie jak wygląda twój salon z kuchnia, bo zdjęc jest trochę za mało. Edytowane 2 Lipca 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anioleczek2112 02.07.2014 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Elfir uwiebiam czerwona cegle ale maz jest sceptycznie nastawiony. Nie mam aktualnych zdjec ale wstaiwe troche starych zeby bylo widac jak to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 02.07.2014 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Proponowałabym jeszcze przed malowaniem powyrównywać kilka elementów. Mnie razi nawis w kuchni kończący się tak nagle - będzie tam jakiś barek? Nawis można pociągnąć na całą szerokość kuchni. Dodatkowo obniżyć sufit w wykuszu do wysokości tego nawisu. Tam w okolicy kominka jest dużo rożnych dziwnych załamań ścian, wnęk, wystających ścianek a to wszystko tworzy chaos, nie widzę tam miejsca jeszcze na cegłę. Nad ścianą tv zrobilabym nawis płytszy niż jest - równo ze ścianką po lewej stronie drzwi tarasowych - a wyższy - na wysokość nadproża. I jeśli jest to możliwe to pozbyłabym sie tej konstrukcji zaraz przy kominku - to chyba ma być wnęka na drewno. Na przykład można zrobić tam płytki występ ściany, własnie takiej grubości jak nawis i ścianka po lewej stronie drzwi na taras i wtedy powstanie równe obramowanie ściany tv. Ale to taki mój bzik z tym wyrównywaniem Podobają mi się inspiracje szaro-beżowe od Elfir ale skoro meble mają być z ciepłego drewna to tło dla nich zrobiłabym raczej chłodne i/lub ciemne a ewentualne beże w dodatkach, np.obicie sofy, zasłony itp. Ta farba co jest na ścianach w kuchni wydaje się ok, nie bój się, że "się zleje" - będzie spójnie za sprawą koloru a poszczególne strefy zróżnicują się przecież przez zastosowanie typowych dla nich mebli(jadalnia to stół i krzesła, salon to sofa, stolik kawowy....). Podłogę też masz na całości taką samą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts