Adam626 09.06.2014 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 Stoję przed decyzją odnośnie rozwiazania kabiny - z brodzikiem lub bez. Za kabiną bez brodzika i z odpływem liniowym przemawia estetyka. Natomiast za bodzikiem komfort użytkowania. A moze się mylę? Jakie są wady kabiny bez brodzika? Robić brodzik czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.06.2014 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 a dlaczego uważasz, ze z odpływem liniowym nie masz komfortu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sheenaz1719505693 10.06.2014 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Przy odpływie liniowym jest chyba większe ryzyko podciekania, czyli hydraulik musi się bardziej przyłożyć do uszczelnienia.I w zależności od modelu odpływu jaki wybierzesz mniej lub bardziej upierdliwe czyszczenie.Mam 2 róznych firm i jeden jest w zasadzie bezobsługowy. Przy drugim muszę się namęczyć, żeby wyjąc osłonkę i dostać się do syfonu. Poza tym czyszczenie brodzika jest chyba przyjmniejsze i wygodniejsze niż podlogi z odpływem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 10.06.2014 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 mam odpływ kanałowy, żadnej kabiny, żadnego brodzika. tylko prostą zasłaniającą część "miejsca prysznicowego" szybę. Nie ma nawet drzwi pod prysznic. Uważam to za jedno z najlepszych decyzji w naszym domu - łatwe czyszczenie (szyba zamiast kabiny wyklucza wszelkie zawiasy, kółka, zakamarki itd)W poprzednim domu miałem brodzik - non stop kamień, trudny w doczyszczeniu w zakamarkach, itd. Swój prysznic mam wyłożony mozaiką z gresu, na to fuga epoksydowa. Pod spodem oczywiście izolacja przeciwwilgociowa (Mapelastic). Uważam to za bardzo praktyczne i wygodne rozwiązanie. Szczególnie brak drzwi i brodzika.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.06.2014 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 ja mam odpływ w podłodze, ale nie liniowy tylko kwadratowy.Brodzik z płytek. Nie widze problemów z myciem.Nie mam szyby, mam ściankę i zasłonkę Wcześniej miałam kabinę. O ile sam brodzik nie był problemem to już kabina była fatalna do mycia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucjus 09.07.2014 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 a ten odpływ to jakiej firmy-bo sa po 300 i 700? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gustavv 09.07.2014 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 Ja mam dość tanie odpływy (350 zł /szt.) i sprawują się jak do tej pory bardzo dobrze. Nie wyobrażam sobie teraz innego rozwiązania. Rodzice mają kabinę z brodzikiem wielką jak rakieta kosmiczna, do której trzeba wejść przez próg 40cm... Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna84 09.07.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2014 a my mamy prysznic z brodzikiem w łazience na piętrze, i wannę w łazience na parterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waterjet 10.07.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 mam 2 prysznice, jeden z brodzikiem drugi bez i jakos specjalnej roznicy nie widze.. chociaz czasami nogi zadrzec sie nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakoz 10.07.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 tez mialam taki dylemat - ostatecznie sie zdecydowalam na niziutki brodzik (kilka cm) z konglomeratu - jednak nie jest taki zimny jak kafelki i jakos czuje sie z tym brodzikiem bezpieczniej (zwlaszcza ze pod spodem mamy sasiada i wolalabym go nie zalac jak hydroizolacja jednak pusci). Wlasciwie prawie go nie widac, wyglada to wszystko estetycznie, splyw z boku akurat mi pasowal. Mysle ze jest to jakis konsensus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniskaja 13.11.2015 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 Sheenaz jaki model jest tego Twojego bezobsługowego odpływu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts