jeryxo 10.06.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Witam wszystkich. Szukam informacji od kogos kto wybudowal dom na plycie fundamentowej.Tez planuje budowe i chce wybudowac na plycie fundamentowej. Projektant mnie od tego odwodzi bo twierdzi ze to duzo drozej niz na fundamecie i ze przepisy budowlane w polsce wymagaja ze ma byc wykopane do przemarzania czyli 130 cm. Wiec twierdzi ze i tak bede musial plyte zasypac zeby sie wyrownac z gruntem(gdzie sens?). Prosze o porade w tej kwesti. Dziekuje za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 10.06.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Witam wszystkich. Szukam informacji od kogos kto wybudowal dom na plycie fundamentowej.Tez planuje budowe i chce wybudowac na plycie fundamentowej. Projektant mnie od tego odwodzi bo twierdzi ze to duzo drozej niz na fundamecie i ze przepisy budowlane w polsce wymagaja ze ma byc wykopane do przemarzania czyli 130 cm. Wiec twierdzi ze i tak bede musial plyte zasypac zeby sie wyrownac z gruntem(gdzie sens?). Prosze o porade w tej kwesti. Dziekuje za podpowiedzi. Porada nr1 - zmień projektanta Porada nr2 - odwiedź dział o fundamentach Porada nr3 - używaj języka polskiego - ale to już niezobowiązująco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeryxo 10.06.2014 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Az tak zle? Tyle bledow? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 10.06.2014 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Polecam wyszukiwarkę - w dziale fundamenty jest wątek o fundamencie płytowym z kilkunastoma podstronami - lektura na kilka godzin. kolejne godziny to zaglądanie do dzienników tych, który wybudowali na płycie, np. mojego Proszę na przyszłość o sprawdzenie wyszukiwarką czy istnieje już temat o który chcesz zapytać i dopisać do toczącego się wątku, jesli taki istnieje. Rozbijanie tematu na kilkaset porozrzucanych po forum wątków spowoduje, że kolejna osoba będzie miała problemy z odnalezieniem interesującej jej informacji. Myślę, że raczej nie chodzilo o błędy ortograficzne ile o brak polskich znaków, dużych liter i przecinków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Horher 11.06.2014 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Kopalnia wiedzy http://forum.muratordom.pl/showthread.php?15342-p%C5%82yta-fundamentowa, ale obawiam się, że kilka godzin zdecydowanie nie wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts