o5am 11.06.2014 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Witam Mam problem z dosyć dziwnym łysieniem naszej trawy - w załącznikach jest kilka zdjęć jak to wygląda. Trawa była 2 miesiace temu rozłożona w ogrodzie, na początku było wszystko fajnie, potem zaczęło sie*takie dosyć dziwne łysienie. Z koszenia na koszenie jest coraz gorzej, placki gołej ziemi sie*rozrastają, a poziom zirytowania rośnie. Sam zastanawiam się nad posypaniem nawozem, dosianiu trawy... Mam nadzieje że coś polecicie... z góry dziekuje pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.06.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 a nawozisz wogóle swoją trawę?jak było przygotowane podłoże? Bo mi to wygląda na wygniwanie po obfitych opadach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o5am 11.06.2014 13:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Podłoże było przekopane, usunięte wszelkie śmieci, kamienie, korzenie itp, następnie zagrabione, zwałowane, zagrabione i znowu zwałowane. Potem nawóz startowy, rozłożenie trawy, wałowanie i solidne nawodnienie. przez 2 tygodnie podlewane 2 razy dziennie. Nawozów żadnych nie stosowaliśmy. Aktualny stan wygląda tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.06.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Czy podłożem jest glina? Zrób aerację, wygrab mocno i daj w końcu nawóz. Lejesz tyle wody, że wypłukałeś wszytskie składniki pokarmowe łącznie z tlenem ze strefy korzeniowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o5am 11.06.2014 14:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 (edytowane) ok, dzięki za odpowiedź, zrobię jak mówiszAeracje zrobię*dzisiaj, pytanie kiedy mogę sypać nawóz? Od razu po aeracji czy poczekać? Polecasz jakiś nawóz? Dzięki /edit/ Podłożem nie jest glina, jest piach a na to grubsza warstwa ziemi Edytowane 11 Czerwca 2014 przez o5am Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.06.2014 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 od razu po aeracji. Pamiętaj - aerację a nie wertykulację. Nawóz - np. saletra wapniowa (jeśli nie masz zbyt wysokiego odczynu gleby). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
o5am 12.06.2014 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 ok, wczoraj była aeracja, był nawóz , teraz czekamy co z tego wyjdzie Dzięki za pomoc Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.06.2014 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 podziekuj jak coś wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek-kuc 27.11.2014 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 Kurcze a może spróbujcie zadzwonić do firmy, która kładła wam trawnik? My mamy też trawnik z rolki od firmy trawnik, ale nie mieliśmy takich kłopotów.. Jedyne co się działo to w tamtym roku mieliśmy mały problem z pędrakami, które wygryzły nam trochę trawy, ale u nas to kwestia tego, że po sąsiedzku mamy pola więc niestety.... przełaziły do nas na wyżerkę. Ale zadzwoniliśmy do nich z pytaniem co możemy zrobić żeby nie zaszkodzić trawnikowi, bo wiadomo trochę zainwestowaliśmy w murawę i szkoda by było żeby wszystko poszło na marne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 27.11.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 nie sadzisz, że od czerwca już się uporał z problemem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartek-kuc 27.11.2014 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2014 whoops nie zauważyłem daty, ja jak narazie dalej walczę, wjechał basudin...mam nadzieję że to je wykurzy.gorzej tylko co zostanie z samej trawy po tej operacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts