Jan P. 19.06.2014 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Ja przepraszam, ale sądziłam, że sobie ze mnie stroisz żarty Czy mógłbyś coś więcej napisać na temat ocieplania od wewnątrz? Sądziłam (z tego co zasłyszałam), że się nie ociepla od środka! Koniecznie na pełno , nie na placki. Na to farba lateksowa .Lubię żarty ale u Ciebie to poważna sprawa. Jan Edytowane 19 Czerwca 2014 przez Jan P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.06.2014 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 5 cm? Co to za ocieplenie?Kosmetyczna poprawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 19.06.2014 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 No może nie kosmetyka ,ale faktycznie 5 cm zwykłego styro na sufit to takie ,,pudrowanie t....a" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 19.06.2014 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Przecież jakiś tam żużel jest , Wystarczy . Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 19.06.2014 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 no cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
surgi22 19.06.2014 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Oczywiście że 5 cm lepiej niż nic, ale lepiej nie oznacza dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acros 19.06.2014 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Panowie podepne sie pod ten temat Chciał bym zrobić też remont dachu domu kostki ok 80m2 Pozbyć się szlaki to podstawa następnie chciałbym ułożyć belki znich zrobil spad (taki mini spadzisty dach w kształcie kopert z wystającym daszkiem poza ściany budynku), na belki dał plyte osb na nia 2 warstwy papy. Czy takie rozwiązanie ma sens, izolacja by była albo z wełny albo styropian ewentualnie foli izolacyjna eco rit 15 Co myślicie o takim rozwiązaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 19.06.2014 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Czytałam kilka artykułów nt remontów płaskich dachów z lat '80 i wyszło na to, że jeśli warstwa izolacyjna (o ile tak można nazwać żużel) nie jest zawilgocona (a nie jest, bo dom jest suchy, nie przecieka dach), to nie zawsze należy wszystko zrywać, tylko wystarczy zerwać papę do szlichty i na to kłaść styropian i termopapę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acros 19.06.2014 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2014 Niby tak ale jak zostawicie szlake i na nią dopiero termoizolacje to i tak będziecie ją ogrzewać strata energi będzie , bo dopiero za nia bedzie termoizolacja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 21.06.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 No to w takim razie lepiej nie kłaść wcale styropianu na to co już jest, tylko termopapę. A ciekawe o ile taki nieocieplony dach zwiększa koszty ogrzewania i czy gra jest warta świeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 21.06.2014 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 najwięcej ciepla procentowo ucieka przez dach, przy wykonaniu oczywiście pozostałych elementów elewacji zgodnie z normami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acros 22.06.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Panowie podepne sie pod ten temat Chciał bym zrobić też remont dachu domu kostki ok 80m2 Pozbyć się szlaki to podstawa następnie chciałbym ułożyć belki znich zrobil spad (taki mini spadzisty dach w kształcie kopert z wystającym daszkiem poza ściany budynku), na belki dał plyte osb na nia 2 warstwy papy. Czy takie rozwiązanie ma sens, izolacja by była albo z wełny albo styropian ewentualnie foli izolacyjna eco rit 15 Co myślicie o takim rozwiązaniu ? To co myślicie o takim rozwiązaniu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 22.06.2014 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2014 Zalety to wystający okap i łatwość połączenia ocieplenia dachu z ociepleniem ściany . Wada to deski , które pracują i narażają papę na rozerwanie. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acros 23.06.2014 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Zalety to wystający okap i łatwość połączenia ocieplenia dachu z ociepleniem ściany . Wada to deski , które pracują i narażają papę na rozerwanie. Jan A może zastosować zamiast papy membranę? Jest bardziej elastyczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 23.06.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 A może zastosować zamiast papy membranę? Jest bardziej elastyczna W żadnym wypadku. Jak dasz papę na tkaninie poliestrowej to z 20 lat wytrzyma. Jan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acros 23.06.2014 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 W żadnym wypadku. Jak dasz papę na tkaninie poliestrowej to z 20 lat wytrzyma. Jan Dziękuję za odp. Takie jeszcze pytanko jakie ocieplenie zastosować wełnę , styropian czy folie izolacyjna ecorit 15. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietiak30 03.07.2014 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Ja też mam stropodach z płyty żerańskiej,nie zrywałem papy i żużla,tylko na to nowa warstwa.Jest o wiele lepszych materiałów niż papa,styro czy styropapa,o estetyce nie wspominam.Jak duży masz ten dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek W 03.07.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Dziękuję za odp. Takie jeszcze pytanko jakie ocieplenie zastosować wełnę , styropian czy folie izolacyjna ecorit 15. Ja poleciłbym Tobie wełne http://www.rockwool.pl/produkty-rozwiazania/u/3603/dachy-plaskie/ocieplenie-dachu-plaskiego-na-stropie-betonowym-%E2%80%93-warstwy-klejone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acros 06.07.2014 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Ja też mam stropodach z płyty żerańskiej,nie zrywałem papy i żużla,tylko na to nowa warstwa.Jest o wiele lepszych materiałów niż papa,styro czy styropapa,o estetyce nie wspominam.Jak duży masz ten dach? Ok 81m2 , 9x9m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 18.07.2014 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Witajcie, trochę u mnie z dachem się ruszyło. Będziemy go robić najprawdopodobniej już w sierpniu, żeby od nowego roku ruszać z resztą.Był u nas blacharz-dekarz i stwierdził ze dach mimo lat jest w bardzo dobrym stanie, żużel również.Zdecydowaliśmy że nie będziemy "zwalać" żużlu (podnosi to koszt o 12-14 tys.), tylko ocieplimy dach styropapą 10 cm i termopapą 5.2. Nową blacharkę również zrobimy.I tu nasuwają mi się pytania:1. jaką styropapę i termopapę najlepiej kupić, jakiej firmy (czy to w ogóle ma znaczenie?)2. czy zrywać starą blacharkę, która nie jest w złym stanie, wymaga raczej pomalowania, czy można bezpośrednio na nią kłaść nowe blachy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts