Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pomoc w aranżacji mieszkania 46 m2

Dziubr

Recommended Posts

Witam,

W przyszłym tygodniu będę finalizował zakup mieszkania w związku z tym chciałbym prosić was o pomysły dotyczące jego aranżacji.

Podstawowy opis:

Stare budownictwo - rynek wtórny

Ma 2,48 wysokości.

Mieszkanie jest dość ciemne, słońce bezpośrednio w okna świeci tylko między 17 a 20, ponieważ są dość istotne przesłonięcia.

To co na pewno chcę zrobić to wyburzyć ścianę pomiędzy kuchnią a salonem i zrobić tam małą wyspę albo barek. Poza tym jestem całkowicie otwarty na wasze sugestie.

mieszkanie.jpg

Dzięki Wielkie za pomoc.

Myślę że chyba tak źle nie będzie... takie rozwiązanie jest dość popularne z tego co widziałem... Poza tym lodówki już są bardzo ciche a zmywarka będzie pracować średnio raz na 2 dni, także myślę że można to jakoś pogodzić... Z resztą jak coś można pomyśleć o jakimś rozwiązaniu audio ;)

482cm to długość kuchni z pokojem dziennym.

60+90+60-kuchnia zostaje ci 272cm i z takiej odległości będziesz oglądać tv.Dla mnie trochę za ciasno kanapa 90cm przed nią stolik,szafka tv,więc na przejście do balkonu zostaje ok 100cm.Najlepiej rozrysuj sobie to w skali na papierze milimetrowym i zdecyduj.

Ok. DZięki za sugestie... jakos pewnie przez dlugi weekend bede siedzial i sie z tym wszystkim bawil rozrysowywal itd. Macie może jakieś sugestie pomysły co do łazienki ? Wiem że jest ona "mikroskopijna" ale może coś Wam spadnie do głowy. Myślę że lepszym rozwiązaniem będzie kwadratowy prysznic bo to zawsze więcej miejsca. Myślałem żeby coś zakombinować z pralką ale w kuchni niestety już się miejsce raczej nie znajdzie... DZięki za całą Waszą pomoc.

• 2 weeks później...