Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Hej!

Przymierzam się do remontu i zastanawiam powoli jak co zaaranżować. Od razu wiem, że największym wyzwaniem będzie niestety łazienka :(

Jest bardzo wąska i dość długa -115 cm x 3,50 cm. Moim marzeniem jest mieć wannę z brodzikiem, bo w przyszłości będą dzieci, a pod prysznicem to średnio bobasy kąpać. Czy ktoś z Was miał podobny problem i ma cenne porady dla początkującej forumowiczki???

• Odpowiedzi 117
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chyba ciężko będzie umieścić w niej wannę,zawsze można zrobić prysznic z głębokim brodzikiem i wykapać dzieci.

Poniżej masz pomysł na umieszczenie wanny,ale czy to wygodne rozwiązanie to już nie jestem pewna...........?

http://cdn20.epasaz.smcloud.net/t/photos/thumbnails/799/waska_lazienka1_632x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

• 2 weeks później...

Wyrysowałam zarys łazienki. Przemyślałam sprawę i można rozwalić ścianę w korytarzu (nie nośną). Pierwotnie myślałam o schowku, ale w perspektywie czasu, chyba wygodniej się żyje z wanną. Myślałam żeby wannę dać na lewą stronę, a we wnęce zrobić prysznic. Co sądzicie?

łazienka.jpg

Nie będzie to duża kuchnia -wejście - będzie na dolnej ścianie, poniżej szafki z umywalką i obok stołu - szerokość wejścia - do ustalenia. Okno - narysowane z lewej strony (obok umywalki). Jakiś stolik by się przydał, niekoniecznie musi być duży, ale żeby z jedzeniem nie biegać do salonu (jadalni nie będzie).

a musisz mieć płytę narożną?

Szafki kuchenne mają 60 cm a nie 70 cm

Przy wygodnym przejściu o szerokości 80 cm, stół musiałby mieć wymiary 70x60 cm, co wyglądałoby kuriozalnie.

Narysuj to wzytsko jeszcze raz, ale na papierze milimetrowym :D

Edytowane przez Elfir

kasiabuider-proponuję abyś wrzuciła cały rzut mieszkania,bo tak ciężko się połapać :)

Układ kuchni jest beznadziejny,kuchenka w rogu i zlew na skraju szafki w wejściu do tego mikroskopijny stół.

Może tak

kuchnia

http://images65.fotosik.pl/1109/14e166f355d465c4.jpg

łazienka

http://images61.fotosik.pl/1107/f71a577f83ff3158.jpg

Edytowane przez kinka

kasiabuider-proponuję abyś wrzuciła cały rzut mieszkania,bo tak ciężko się połapać :)

Postaram się wrzucić :) Ale nie wiem czy uda mi się stworzyć - Elfir - o jaki papier milimetrowy Ci dokładnie chodz?. Musze zmusić mojego pomocnika, ale rzeczywiscie wtedy będzie łatwiej Wam zobaczyć oczami wyobraźni moje mieszkanie.

Kinka dziękuję za rzuty, myślisz, że zlew w rogu dobrze się sprawdza?

Odnośnie łazienki to faktycznie wanna w tej wnęce może się sprawdzić. Nie wiem czy toaleta nie lepiej by się sprawdziła na najdłuzszej ścianie? A co to jest "to okrągłe" obok zlewu?? :no: