kasiabuilder 13.06.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Hej! Przymierzam się do remontu i zastanawiam powoli jak co zaaranżować. Od razu wiem, że największym wyzwaniem będzie niestety łazienka Jest bardzo wąska i dość długa -115 cm x 3,50 cm. Moim marzeniem jest mieć wannę z brodzikiem, bo w przyszłości będą dzieci, a pod prysznicem to średnio bobasy kąpać. Czy ktoś z Was miał podobny problem i ma cenne porady dla początkującej forumowiczki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 13.06.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Chyba ciężko będzie umieścić w niej wannę,zawsze można zrobić prysznic z głębokim brodzikiem i wykapać dzieci.Poniżej masz pomysł na umieszczenie wanny,ale czy to wygodne rozwiązanie to już nie jestem pewna...........?http://cdn20.epasaz.smcloud.net/t/photos/thumbnails/799/waska_lazienka1_632x0_rozmiar-niestandardowy.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 13.06.2014 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Dzięki za foto, faktycznie średnio wygodne rozwiązanie z wejściem do wanny "od góry". Podobno prysznice z głębokimi brodzikami już nie są modne, tylko prysznice bez brodzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 14.06.2014 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Chodzi o modę czy wygodę..........? Dzieci można kąpać pod prysznicem w wanience a taki 1,5/2 latek sam stoi tylko że nie ma frajdy z zabawy w wannie,gdzie wszystkie kaczuszki mu dookoła pływają.Nie da się poszerzyć łazienki.............? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 14.06.2014 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 No generalnie może i można by poszerzyć o 1m szerokości w długości 2m (powstałby nierówny kształt łazienki) - poszerzenie o korytarz. Jednakże w tym miejscu myślałam o małej spiżarni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 23.06.2014 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Hej! Tak sobie przymierzam się do aranżacji kuchni, zastanawiam się czy macie jakieś pomysły/uwagi? Wrzucam to co do tej pory udało mi się zrobić (z pomocnikiem oczywiście) - wymiary rzeczywiste są podane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 23.06.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 O rany strasznie ciasno,gdzie jest wejście,okno,musi być stół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 23.06.2014 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Wyrysowałam zarys łazienki. Przemyślałam sprawę i można rozwalić ścianę w korytarzu (nie nośną). Pierwotnie myślałam o schowku, ale w perspektywie czasu, chyba wygodniej się żyje z wanną. Myślałam żeby wannę dać na lewą stronę, a we wnęce zrobić prysznic. Co sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 23.06.2014 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Nie będzie to duża kuchnia -wejście - będzie na dolnej ścianie, poniżej szafki z umywalką i obok stołu - szerokość wejścia - do ustalenia. Okno - narysowane z lewej strony (obok umywalki). Jakiś stolik by się przydał, niekoniecznie musi być duży, ale żeby z jedzeniem nie biegać do salonu (jadalni nie będzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 23.06.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Z ergonomicznego punktu widzenia zlew powinien byc bliżej lodówki.W tym układzie będzie niezbyt wygodne.Zrezygnowalabym ze zlewu czy kuchenki w narożniku.Ten sposób montażu nie sprawdza sie jest niewygodny po prostu w użytkowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 23.06.2014 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Co do kuchenki - zgoda, może rzeczywiście nie będzie to zbyt wygodne, ale nie bardzo rozumiem zasad ergonomii wobec lodówki i zlewu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 23.06.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Przeważnie kiedy wyjmujesz cos z lodówki automatycznie myjesz w zlewie np mięso ,ryby ,jajka ,warzywa itp...przy tak usytuowanej lodowce będzie to po prostu mniej wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.06.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 (edytowane) a musisz mieć płytę narożną? Szafki kuchenne mają 60 cm a nie 70 cm Przy wygodnym przejściu o szerokości 80 cm, stół musiałby mieć wymiary 70x60 cm, co wyglądałoby kuriozalnie. Narysuj to wzytsko jeszcze raz, ale na papierze milimetrowym Edytowane 23 Czerwca 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 24.06.2014 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Łączę obydwa mikrowątki - jeden wiąże się z drugim, a pewnie w niedługim czasie kolejne pomieszczenie dołożysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DANTERIUSZ 24.06.2014 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 taka minimalistyczna łazienka też może mieć swój urok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 24.06.2014 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 (edytowane) kasiabuider-proponuję abyś wrzuciła cały rzut mieszkania,bo tak ciężko się połapać Układ kuchni jest beznadziejny,kuchenka w rogu i zlew na skraju szafki w wejściu do tego mikroskopijny stół. Może tak kuchnia http://images65.fotosik.pl/1109/14e166f355d465c4.jpg łazienka http://images61.fotosik.pl/1107/f71a577f83ff3158.jpg Edytowane 24 Czerwca 2014 przez kinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 24.06.2014 13:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Łączę obydwa mikrowątki - jeden wiąże się z drugim, a pewnie w niedługim czasie kolejne pomieszczenie dołożysz Dziękuję To prawda Myślałam jeszcze o przedpokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fajna kobieta 24.06.2014 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Stolik faktycznie mikroskopijny...w dodatku 4 osób tam nie widze.:no:Jeszcze gdyby miał ktos stać przy kuchni i gotować- robi sie niebezpiecznie.Moze zrezygnować z tego stolika na rzecz barku z hokerami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aberowski 24.06.2014 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 ale przy barku jeszcze mniej miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 24.06.2014 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 kasiabuider-proponuję abyś wrzuciła cały rzut mieszkania,bo tak ciężko się połapać Postaram się wrzucić Ale nie wiem czy uda mi się stworzyć - Elfir - o jaki papier milimetrowy Ci dokładnie chodz?. Musze zmusić mojego pomocnika, ale rzeczywiscie wtedy będzie łatwiej Wam zobaczyć oczami wyobraźni moje mieszkanie. Kinka dziękuję za rzuty, myślisz, że zlew w rogu dobrze się sprawdza? Odnośnie łazienki to faktycznie wanna w tej wnęce może się sprawdzić. Nie wiem czy toaleta nie lepiej by się sprawdziła na najdłuzszej ścianie? A co to jest "to okrągłe" obok zlewu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts