kasiabuilder 18.07.2014 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Poradźcie mi proszę, czy lepsze szafki kuchenne do samego sufitu czy lepiej zrobić przerwę (no górne szafki na 70cm)?? Jutro idę oglądać wstępny projekt kuchni i zastanawiam się jakie górne szafki wybrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 20.07.2014 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Znalazłam super meble - kolor bursztynowy dąb. Czy będą pasowały do podłogi naturalny dąb? Oraz koloru flugger 5496: Mam również ochotę wyłożyć część koło stolika rtv tapetą: Doradźcie mi, czy to wszystko fajnie się zgrywa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 20.07.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Kasia, a meble nie będą się zlewały z podłogą za bardzo? Co to za podłoga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 20.07.2014 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 Podłoga to parkiet naturalny dąb, który jest jasny raczej. Zdjęcie z internetu: Właśnie jestem na etapie poszukiwań. Znalazłam meble dąb bursztyn - te z poprzedniego zdjęcia (chciałam rustical oak, ale to w PL graniczy z cudem). Sama nie wiem, może ten bursztyn byłby jeszcze za jasny? Chyba meble trzeba kupować razem z klepką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 20.07.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2014 A dasz jakiś konkretniejszy namiar na ten parkiet? Jaka cena za m2? Ja nie lubię, gdy meble są w tym samym kolorze, co podłoga, więc jestem na nie na to połączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 21.07.2014 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2014 Parkiet to raczej standardowy dąb naturalny, ceny różnią się w zależności od firmy, klasy, twardości itp., wahają się od 70-100 zł za m kw (na pewno są i takie za 200zł ale na takie nie patrzę). Może masz rację, że będzie się zlewało, w razie czego można wybrać sobie kolor wybarwienia w tych meblach Chyba zdecyduję się na ciemniejszy. Aha i mam możliwość wyboru mebli olejowanych lub lakierowanych - nie wiem które lepsze?? A co sądzicie o tapecie? Pasowalaby? Po głowie chodzą mi jeszcze białe kamienie Stones Siena, ale nie wiem na którą ścianę ewentualnie by je dać ( czy za sofą, czy przed TV). Aha i żeby była jasność to pracuję na projekcie Alicyji Chyba już nie chcę innego pomysłu na salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 24.07.2014 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Parkiet to raczej standardowy dąb naturalny, ceny różnią się w zależności od firmy, klasy, twardości itp., wahają się od 70-100 zł za m kw (na pewno są i takie za 200zł ale na takie nie patrzę). Może masz rację, że będzie się zlewało, w razie czego można wybrać sobie kolor wybarwienia w tych meblach Chyba zdecyduję się na ciemniejszy. Aha i mam możliwość wyboru mebli olejowanych lub lakierowanych - nie wiem które lepsze?? A co sądzicie o tapecie? Pasowalaby? Po głowie chodzą mi jeszcze białe kamienie Stones Siena, ale nie wiem na którą ścianę ewentualnie by je dać ( czy za sofą, czy przed TV). [ATTACH=CONFIG]271053[/ATTACH] Aha i żeby była jasność to pracuję na projekcie Alicyji Chyba już nie chcę innego pomysłu na salon [ATTACH=CONFIG]271055[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]271056[/ATTACH] Myślałam, że masz już konkretny wybrany Dzięki za odpowiedź Z resztą nie pomogę, ja muszę wszystko zobaczyć na projekcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 24.07.2014 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Niestety nie mam projektu nie potrafię i dlatego liczę na fachową pomoc i porady z forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kokosanka85 25.07.2014 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 (edytowane) @kasiabuilder, co do salonu i przedpokoju, możesz również zastanowić się nad ekologiczną farbą w odcieniu przedstawionym na zdjęciu z linka. http://www.ecorson.com/_data/image/zdjecia%20/farba%20do%20wnetrz%20polmatowa%20ecoqua.jpgFarba jest akrylowa, półmatowa, dobrze poddaje się myciu. Myślę, że ten kolor powiększyłby wnętrze. Przypomina ten, który ma w mieszkaniu @joliska. Edytowane 25 Lipca 2014 przez kokosanka85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 01.08.2014 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2014 Hej! Ostatnio stwierdziłam, że kuchnia w jednym kolorze będzie przytłaczająca na mojej małej powierzchni. Pomyślałam, że ciekawym pomysłem może być zrobienie górnych szafek w bieli (jak na przykładzie z netu: CO o tym sądzicie? Jutro idę do firmy która projektuje moje meble i chyba już mają dosyć moich poprawek hihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 12.08.2014 15:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 Po krótkiej przerwie i przeanalizowaniu wszelkich pomysłów - przyszedł mi do głowy pewien pomysł. Może bym w ogóle wyburzyła ścianę pomiędzy salonem a kuchnią (ściana działowa). Wrzucam zdjęcie ze ścianą na czerwono. Pierwotnie myślałam, aby rozdzielić kuchnie z salonem, ale może wywalenie ściany powiększy mi optycznie przestrzeń? Jakie mielibyście pomysły na mój salon z aneksem kuchennym?? Czy ten pomysł ma sens? Sama nie jestem do niego przekonana i przydałyby się mi rady mądrzejszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 12.08.2014 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 ja nie lubię otwartych kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 13.08.2014 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 Domyślam się, że otwarta kuchnia ma swoje minusy, ale przy małej ilości miejsca do zagospodarowania (bo co innego dom jednorodzinny), może warto pokusić się o powiększenie optyczne wnętrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 13.08.2014 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 pracująca zmywarka, okap, gotujący się obiad, mikser - to wszytsko będzie zagłuszać telewzior w salonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 13.08.2014 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 masz rację Elfir. Sama nie wiem co lepsze - czy więcej przestrzeni kosztem hałasu? Czy mniej a podzielone wnętrza. Po prostu jest to ważna życiowa decyzja (odnośnie ściany) i nie chcę żałować, że niepotrzebnie ją zostawiłam/zburzyłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 14.08.2014 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2014 Dziewczyny, może poratuje mnie któraś wizualizacją salonu z aneksem kuchennym?? Będę bardzo wdzięczna za pomoc i na pewno ułatwi mi to podjęcie decyzji. P.S. Mam już nowy komin, w przyszłym tygodniu dach (ocieplanie styropapą, termopapa plus nowe blachy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 17.08.2014 15:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 W wolnej chwili wymyśliłam takie ułożenie salonu z ewentualnym aneksem kuchennym. Co sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alicyja 19.08.2014 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Pisałam już i pokazywałam na wizualce jak to by wyglądało z narożnikiem tak ustawionym. Po to chcesz otworzyć kuchnię na pokój żeby siedziec na sofie tyłem do tej przestrzeni i okien a na wprost mieć tylko ścianę z tv i wejście z przedpokoju? Ja tu widzę tylko takie ustawienie w przypadku zlikwidowania ściany kuchni - sofa plecami przy lewej ścianie(patrząc od wejścia do pokoju) a tv na prawej(od strony łazienki i aneksu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 19.08.2014 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź Alicyja Masz rację, Twoja koncepcja bardziej do mnie przemawia niż ta moja. Nie pomyślałam że telewizor można dać na tej ścianie przy wejściu! Bo rzeczywiście koncepcja ze stołem za plecami jest średnio wygodna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 24.08.2014 07:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Byłam wczoraj w firmie, która robi meble kuchenne na wymiar. Zaprojektowali mi 2 wersje kuchni (obie w kształcie "L"). Jedna jest jak w wersji Alicyji powyżej, a druga taka: I powiem Wam szczerze, że na projekcie fajniej wygląda kuchnia w wersji 2 - wydaje się być bardziej przestronna i jest więcej przestrzeni roboczej. Tylko zastanawiam się jakby się miała koncepcja 2 kuchni z ustawieniem mebli jak u Alicyji? Czy nie będzie zbędnej pustki? Sporządziłam mały koszmarek z wersji Alicyji : Bardzo was proszę o pomoc, bo jak zwykle mam aranżacyjną pustkę w głowie A i z ciekawości - wyceniono mi kuchnię w mdf na 9,5 tysiąca złotych a w lakierze na 12 tys. Poprzednia firma wyceniła mi meble na 10 tysięcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts