Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 117
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witajcie kochani,

dawno mnie tu nie było. Niedługo ruszam z remontem :)

Niestety nadal mam problem z koncepcją na sypialnie dla mnie i męża (sypialnia 2) i dla dziecka (sypialnia 1). Wrzucam obrazek sypialni i liczę bardzo na waszą pomoc :)

Prawdopodobnie w sypialni naszej trzebaby zmieścić gdzieś też łóżeczko dla dziecka bo rodzina nam się powiększa :) Co nie znaczy że już chcielibyśmy dla malucha teraz urządzić pokoik.

sypialnie.jpg

• 2 weeks później...

A to ok.

Sypialnia rodziców - szafa z gładkimi frontami i normalnie otwieranymi drzwiami (żadne przesuwne), duże łóżko (na rysunku ma 180 cm szerokości), szafki nocne, fotel

Sypialnia dziecka - na środku łóżeczko, do którego mozna podejść z dwóch-trzech stron. Duża szafa przy drzwiach, głęboka komoda z przewijakiem bliżej okna. Naprzeciw fotel do karmienia.

http://images66.fotosik.pl/373/3f8c2b84de4f84d2.jpg

Ponieważ do drzwi w sypiani rodziców masz 170 cm, możesz odsunąc łóżko jeszcze o dobre 30 cm od okna i dac np. toaletkę zamiast stolka nocnego.

Można też w ciągu szaf wygospodarowac wnękę na tv lub miejsce do pracy.

http://bi.gazeta.pl/im/a4/dc/d3/z13884580Q.jpg

a tu akurat przesuwne drzwi, całe z luster (może niekoniecznie praktycznie, ale efektownie):

http://cdn8.urzadzamy.smcloud.net/t/photos/t/30110/szafa_w_sypialni_1262704.jpg

Edytowane przez Elfir

• 2 weeks później...
Ważne, by łóżeczko Waszej pociechy stało daleko od okna, żeby słońce nie świeciło w oczy maleństwu. Elfir zaproponował bardzo dobry rozkład mebli w pokoju. Warto do tego zastosować odpowiednie oświetlenie przy łóżeczku, na przykład ledy. [reklama] Edytowane przez Elfir

• 1 month później...
przecież układ pokoju dziecka jest z drzwiami po staremu.

A w sypialni rodziców cofnijcie po prostu szafę o głębokośc drzwi.

Wiesz Elfir, odnośnie ułożenia mebli już mamy zamysł, wrzucam zdjecie:

sypialnia.jpg

zastanawiam się teraz nad oświetleniem - bo po etapie rozbiórek i zmian w mieszkaniu - przyszedł czas na nową elektrykę. I zanim ustalę rozkład oświetlenia, muszę mieć rozkład mebli.

Chciałabym mieć oświetlenie nad łóżkiem, ale zastanawiam się w jakiej wysokości je zrobić - gdzieś znalazłam że kinkiety robi się na wysokości 1,8m, a gdzieś że 75cm nad materacem. Nie chcę lampek nocnych na stolikach - bo zajmują tylko miejsce.

• 2 months później...