kasiabuilder 03.09.2014 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2014 widzę, że mój temat popularnością nie grzeszy Może odświeżę go trochę, bo zastanawiam się nad ułożeniem sypialni Może macie jakieś rady? Nie wiem gdzie łóżko najlepiej umieścić, czy przy ściane z drzwiami czy na bocznej? Wrzucam średniej roboty rzut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 01.11.2014 16:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Witajcie kochani, dawno mnie tu nie było. Niedługo ruszam z remontem Niestety nadal mam problem z koncepcją na sypialnie dla mnie i męża (sypialnia 2) i dla dziecka (sypialnia 1). Wrzucam obrazek sypialni i liczę bardzo na waszą pomoc Prawdopodobnie w sypialni naszej trzebaby zmieścić gdzieś też łóżeczko dla dziecka bo rodzina nam się powiększa Co nie znaczy że już chcielibyśmy dla malucha teraz urządzić pokoik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 11.11.2014 09:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Naprawdę nikt nie ma żadnych pomysłów? Chyba to forum umiera, a przynajmniej tematy z projektowania wnętrz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 11.11.2014 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 szkoda, że drzwi wejściowe do pokoju o szerokosci 3,8 m nie sa odsunięte od ściany o min 65 cm. Wówczas na najdłuższej scianie moglabyś dać szafę ubraniową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 15.11.2014 13:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2014 Elfir odnośnie drzwi to mam dowolność, mogę je przesuwać. I planuję chyba je przesunąć w stronę drzwi drugiego pokoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.11.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 (edytowane) A to ok. Sypialnia rodziców - szafa z gładkimi frontami i normalnie otwieranymi drzwiami (żadne przesuwne), duże łóżko (na rysunku ma 180 cm szerokości), szafki nocne, fotel Sypialnia dziecka - na środku łóżeczko, do którego mozna podejść z dwóch-trzech stron. Duża szafa przy drzwiach, głęboka komoda z przewijakiem bliżej okna. Naprzeciw fotel do karmienia. http://images66.fotosik.pl/373/3f8c2b84de4f84d2.jpg Ponieważ do drzwi w sypiani rodziców masz 170 cm, możesz odsunąc łóżko jeszcze o dobre 30 cm od okna i dac np. toaletkę zamiast stolka nocnego.Można też w ciągu szaf wygospodarowac wnękę na tv lub miejsce do pracy. http://bi.gazeta.pl/im/a4/dc/d3/z13884580Q.jpg a tu akurat przesuwne drzwi, całe z luster (może niekoniecznie praktycznie, ale efektownie):http://cdn8.urzadzamy.smcloud.net/t/photos/t/30110/szafa_w_sypialni_1262704.jpg Edytowane 16 Listopada 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowlaniec123 26.11.2014 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2014 (edytowane) Ważne, by łóżeczko Waszej pociechy stało daleko od okna, żeby słońce nie świeciło w oczy maleństwu. Elfir zaproponował bardzo dobry rozkład mebli w pokoju. Warto do tego zastosować odpowiednie oświetlenie przy łóżeczku, na przykład ledy. [reklama] Edytowane 26 Listopada 2014 przez Elfir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 25.01.2015 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Jestem na etapie wymiany instalacji elektrycznej w sypialni. Mogę zrobić wszytsko, cokolwiek sobie zaplanuję. Sęk w tym, że nie bardzo mam pomysł jak umiejscowić punkty świetlne w sypialni. Czy mogłabym prosić Was o wskazówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 25.01.2015 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Elfir, niestety drzwi muszą zostać tam gdzie są - jak w pierwotnej wersji Zastanawiam się, czy np. nie dać krótszej szafy na tej samej ścianie co łózko i stoliczki nocne? Wtedy zrobi się przestrzeń na wejściu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 25.01.2015 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 Pytanie - jeśli macie kinkiety w sypialni, to na jakiej są one wysokości?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 25.01.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 przecież układ pokoju dziecka jest z drzwiami po staremu. A w sypialni rodziców cofnijcie po prostu szafę o głębokośc drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 25.01.2015 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2015 przecież układ pokoju dziecka jest z drzwiami po staremu. A w sypialni rodziców cofnijcie po prostu szafę o głębokośc drzwi. Wiesz Elfir, odnośnie ułożenia mebli już mamy zamysł, wrzucam zdjecie: zastanawiam się teraz nad oświetleniem - bo po etapie rozbiórek i zmian w mieszkaniu - przyszedł czas na nową elektrykę. I zanim ustalę rozkład oświetlenia, muszę mieć rozkład mebli. Chciałabym mieć oświetlenie nad łóżkiem, ale zastanawiam się w jakiej wysokości je zrobić - gdzieś znalazłam że kinkiety robi się na wysokości 1,8m, a gdzieś że 75cm nad materacem. Nie chcę lampek nocnych na stolikach - bo zajmują tylko miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 26.01.2015 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Kasia, ja mam kinkiety nad łóżkiem i są ok. 130 cm od podłogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 26.01.2015 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2015 Flawia a włączniki masz pod kinkietem?A co sądzicie o moim ustawienu mebli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Flawia 27.01.2015 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 Włącznik mam na kinkiecie i biorąc to pod uwagę, przydałoby się mieć te kinkiety z 10 cm niżej. Ale przygotowując podejście do kinkietów nie wiedziałam, jaki zagłówek będzie miało łóżko, więc jestem usprawiedliwiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldona79 27.01.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 My mieliśmy zlew w rogu:) z doświadczenia mówię, że to tylko kwestia przestawienia się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 27.01.2015 13:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2015 My mieliśmy zlew w rogu:) z doświadczenia mówię, że to tylko kwestia przestawienia się Zlew?? Aldona jestem na etapie sypialni teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aldona79 23.04.2015 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2015 Aaaa.. przepraszam, odpowiedziałam na początek tematu, nie zauważyłam, że później już było na inny temat. Sypialni akurat nie mamy takiej malutkiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts